Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (522)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Wan si chtěl natočit bláznivý horor o tajemném zabijákovi, ale zabředl přitom v postupech, které má bezpečně ohmatané z duchařin, takže mu z toho vychází překombinovaná, nechtěně směšná a ve všech směrech přepálená slátanina, v níž hodně věcí nedává smysl, protože jsou tam hozené prostě jen na efekt. Přitom ústřední nápad (i když poslepovaný ze všeho možného, co už tu bylo dřív) je zajímavý a podnětný. Musel by ale být zpracován v utlumenějším, soustředěnějším pojetí a klidně s nižším rozpočtem. Proč tenhle film potřebuje ty náročné digitální scenérie, megalomanský set design a téměř dvouhodinovou délku? Nepotřebuje. Stačila jen větší soudnost režiséra, který si tu ale nekontrolovatelně ujel do všech směrů, protože mohl. A jestli v jeho dalším filmu uvidím v každé scéně takhle přehnanou záplavu blikajících a zhasínajících žárovek, zrnících obrazovek a rádiového šumu (protože to všechno má být asi bububu!), tak u mě jako režisér nadobro skončil. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že je to opravdu originální nápad. Nic podobného jsem ještě v žádném snímku neviděl. Takže to má u mě velké plus. Mínusem toho je, že je to další film, kde zlo, incident, se stal někde v nějakém blázinci, ci nemocnici, shodou okolní je již opuštěná a zavřená, ale vždycky v ni všechno najdete, hned napoprvé víte do které krabice sáhnout, abyste se dostali k materiálům a zajistili pravdu a není se čemu divit, ono to dokonce není ani zaprášené😃. No ale i přesto si myslím, že to je kvalitní horor. Jak jsem již zmínil, napad je to velmi originální a působivý. Rozuzlení toho všeho bylo monstrózně dokonalé. Já ochotně ten mínus házím za hlavu a můžu to jen a jen doporučit.  Wan to opět dokázal. Je to hororový pán. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Malignant" síce nie je hororom, ktorý by som si predstavil v podaní Jamesa Wana, no musím mu jeho kvality skutočne uznať. Má to zaujímavé, a celkom kreatívne nápady, je to vizuálne celkom dobre spracované, v jadre to dáva dobrú logiku, prekvapenia sú spracované efektne a bol som to schopný sledovať a nenudiť sa pri tom. Okrem toho, keď je čas akcie, tak film je skutočne poriadna krvavá kúpeľ a vie to vytvoriť atmosféru. V jadre neviem čo by som povedal, čo už neodznelo. Súhlasím s tým, že som od filmu čakal asi niečo trošku iné, no na druhú stranu sa rád nechám prekvapiť a tu majú tie prekvapivé momenty aj svoje opodstatnenie a nepôsobia len ako narýchlo vymyslené nápady. Scénky, kde Maddison má možnosť vidieť Gabrielove vraždy a nevie im zabrániť a pôsobí to celé ako nejaká vízia sú zachytené veľmi dobre. V jadre neviem čo viac asi povedať. Myslím si, že v tomto roku ide o skutočne kvalitný film, ktorý v sebe má napätie a nepôsobí lacne a otrasne zostrihaný. Možno by som na konci chcel ešte vedieť, či sa policajt dostal zo situácie v pohode, ale inak mi nejaké závažnejšie problémy nenapadajú. Možno by som mohol povedať, že film mohol mať ešte aj silnejšiu atmosféru a najmä v úvode lepšie s príbehom pracovať, ale v jadre to funguje veľmi dobre. Ak máte radi horory v kombinácii s krimi a policajným vyšetrovaním, čeknite si film. Myslím si, že tie 2 hodinky stoja za to. Hodnotenie: A- ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To nie je jasnovidka, dočerta!“ Panebože, to čo bolo??? O Vtelení zla sa ťažko píše, pretože nech od neho budete čakať čokoľvek, zostanete zaskočení. Vývoj scenára je miestami vskutku prekvapivý a aj keď niektoré momenty môžu pôsobiť absurdne, sú Jamesom Wanom natočené tak dobre, že skoro vôbec nie sú nechcene smiešne (čo je obdivuhodné najmä v neuveriteľnej finálnej scéne z policajnej stanice). Film je okrem toho plný drastického gore, ktoré síce fanúšikov vyrastajúcich na menách ako Fulci, Deodato, či Argento zrejme nešokuje, ale napriek tomu je značne drsné a fest odvážne. Herecké výkony sú priemerné, ale verte mi: ten scenár je natoľko „bláznivý“, že vám to vonkoncom nebude vadiť. Sranda je, že keď sa to tak vezme, jedná sa o jeden z najprevarenejších filmových (kvázi?)šokujúcich zvratov. Lenže je obohatený o istý lekársky fenomén, ktorý obohranému twistu dodáva zaujímavý, originálny nádych. Ďalšou srandou je, že finálnu pointu v podstate pomerne skoro odhalia vyšetrovatelia (dokonca sa zvrat svojím spôsobom dostal aj do názvu), ale vinou istých vecí ich záverom neprikladáme absolútne žiadnu váhu. Len teda fakt netuším, kto za to všetko napokon vlastne išiel do basy... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…VŠECHNY VÁS ZABIJU!“ … „BOŽE MŮJ ON MLUVÍ“ ///    Příběh s moc krásnou příšerou, parádním prostředím a solidní brutalitou. Navíc je vidět, že Wana (Jamese) to baví, takže je tady spousta detailů a frajeřinek, který zase baví mě. Někdy je to brutálně kýčovitý. Ale fakt efektní. A na horor je tady celkem dost a hodně povedenej akce.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že policejní stanici neumí vyčistit jen Terminátor. 2.) Něco mi kouká ze zad. (A jebák to není).   /// Thx za titule „titulkomat“.     /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Plakát filmu se velmi podobá plakátu filmu Eyes of Laura Mars (1978), kde má hlavní ženská hrdinka také vize vražd. (LUKICKK)
  • Scéna na začiatku filmu, kedy Gabriel (Marina Mazepa) násilne rozbije dvere a Madison (Annabelle Wallis) hodí na zem, následkom čoho upadne do bezvedomia, symbolizuje, že sa Gabriel vnútil do jej vedomia a kontroly nad telom. Jej dvere sú neskôr vo filme zobrazené neporušené a nepoškodené, čo naznačuje, že násilná scéna sa odohrala len v jej hlave. (Dajman)
  • Snímek si na sociálních sítích vysloužil pochvalu od Stephena Kinga. (ČSFD)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama