Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Překladatelka Nadia se svojí dcerou po rozvodu nachází novou stabilitu a klid, když konečně získá nový byt. Postupně ale zjistí, že sousedské vztahy v domě mají víc, než výstřední rozměr.  Nadina nejbližší sousedka zjevně není v pořádku. Nová oáza se mění v místo zážitků, kdy se komedie prolíná s noční můrou a končí groteskním obrazem systému, ve kterém přehlížení problémů patří k důležité výbavě k přežití. Hraný celovečerní debut renomované dokumentaristky Zuzany Piussi inspirovaný realitou. (D1film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Mám rád realistické příběhy ze života podané dokumentaristickou formou a Slováci to umějí. U tohoto filmu mi ale chyběl silnější příběh. To, že jedné ženské hrabe z jejích pošahaných sousedek, mi připadá na celovečerní film málo, i když narušené sousedské vztahy jsou mnohdy skutečně problém. A zbytečné mi přišlo zasazení příběhu do doby covidového lockdownu, když to pro děj nemá prakticky žádný význam. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Divnofilm, ale z mého pohledu, ne zrovna v dobrém smyslu slova. Paní Ingrid Hrubaničová, která napsala scénář a zahrála si i hlavní roli, je podle všeho autorkou tří dokumentů, z toho dvou krátkometrážních. A u nich měla taky zůstat. V tomto dramatu si zjevně chtěla vzít na paškál téma problémových sousedů a bezzubost městských orgánů, v řešení těchto konfliktů. Bohužel v tomto směru nepřináší nic zajímavého a podnětného, spíš jen tak klouže po povrchu. Její postava je vystavena sousedskému teroru od psychicky nemocné sousedky, ale já jsem měla pocit, že ani ona není tak úplně normální. Její představitelce je navíc přes šedesát a je to na ní znát, takže tu malou dceru musela mít její postava asi tak v padesáti. Scénář j tedy taky „lahůdka“. Hlavní hrdinka ve filmu říká zhrzenému muži, že už jí funguje jen mozek. To se ale mýlí, protože SPOILER když si jde stěžovat na bytový úřad, úřednice ji nevybíravě vypoklonkuje, že se měla před koupí bytu poptat na sousedy. Milá paní tedy jako poslední záchranu prodá byt a co udělá? Ano, koupí nový, udělá stejnou chybu, nic si nezjistí a skončí pod bytem, který majitel pronajímá bezdomovcům. Což mi taky nepřijde moc reálné. Pak se v poslední třetině téma opustí a řeší se, že hrdinka už nemá zájem o sex (což se v jejím věku není co divit), aby pak vzápětí v bistru aktivně sbalila pilota. A ten bizárovej konec jsem už nepobrala vůbec. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Až desivo pravdivé. Po všetkých smeroch, aj hlasoch. Absolútne sme vynechali bežné začiatky ako párty a hádky, rovno narušená kurva, resp. milovníčka bezdomovcov. A to je len polka príbehu, ešte tu máme osobnú rovinu, kamoša v silnom friendzone, dieťa, ktoré treba riešiť atď. To všetko v krásne surovom a ľudskom formáte, kde jediná chyba je to, že texty sú naučené. Čakal som klasické slovenské hovno, dostal som silné prekvapenie. 3 z 5 ()

Aleister 

všechny recenze uživatele

Nenápadný covidový příběh o mezilidských vztazích nepřichází s velkými zločiny ani politickými kauzami, kterým se Piussi dlouhodobě věnuje ve svých dokumentech. Přesto má s nimi její první hraná režie mnoho společného. Civilní i sžíravě autentický portrét občanského soužití, jakási syrovější varianta Vlastníků, vyobrazuje atmosféru doby deformované nejistotou, neustálou přítomností rušivých vlivů, frustrující nefunkčností institucí a normalizovaného chování vyšinutých jedinců. ()

gogo77 odpad!

všechny recenze uživatele

1/10 .... opat moje veta ... a na toto peniaze sa? ... absurdna sprostota ... ta jedna pani z vychodu sebe kupi byt v bratislave (vdova s dcerou) a neni jej podozrive ze majitelka suhlasi aj s nizsou cenou ... uz najblizsie dni sa ukazu dovody ... suseda v byte nad nimi je totiz psychopatka zbavena svojpravnosti ktorej sa nikto nevie zbavit .... a tak zacina akoze hrany slovensky terror .... tupy scenar ... ziadne herecke vykony (hlavna predstavitelka je zaroven aj scenaristkou) .... asi najlepsia cast je ked chyti pod krk dalsiu susedku (inak tucna pani z reklamy na Kasničku) a tam sa zabava konci ... uchechtavate sa a rozmyslate ze preco toto niekto dovolil a este aj financne podporil ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama