Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vězni v táboře Stalag Luft III se pokoušejí spojit s vnějším světem. Hlavním cílem 100. bombardovací skupiny se stává Berlín. Rosie učiní klíčové rozhodnutí. (Apple TV+)

Recenze (15)

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vnímam ohromnú plytkosť postáv, aj deja. Zajateckému táboru sa vzhľadom k povahe a k názvu seriálu venujeme až príliš. Naopak letectvu a lietaniu čím ďalej, tým menej. Rosenthal nedávno zelenáč, teraz už veleskúsený hrdina, rovnaký scenár ako v prípade padlých zajatých priateľov. To sú znovu extrémne skoky, ktoré má ako diváka vôbec nevťahujú a k emóciám postáv mám indiferentný postoj. Ďalšia vec je absentujúci záporak. Nacistický režim ako taký v tomto nie je dostačujúci, navyše keď sledujeme značne nadštandardný zajatecký koncentračný tábor. Seriál stráca dych. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujeme o nějakých 5 měsíců později ve Stalagu Luft III (březen 1944) s prostřihy do Anglie, kde “stovka” podnikla nálety na Berlín (6.3.1944, 8.3.1944). Vše je bráno z pohledu pozemního personálu (do vzduchu se podíváme na 3 minuty). Epizoda si vzala koncept z té minulé, co pár minut to střih na druhou linku. Oproti minule mají naštěstí zajímavější obsah i spád. Třeba zakomponování “velkého útěku” (24.3.1944) za mě přidalo hvězdičku. ()

Reklama

liebgott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je něco jako byl díl Iwo Jímá v Pacifiku , jo sice je tu zábavná Eganova a Clevenova linka , Rosie taky není špatnej ale začíná mě srát jak se zase cpou romanci do Dramtického válečného serialů ta Crosbyho linka stou bábou byla fakt dost nuda , ještě štěstí že toho tam bylo fakt po málu a nezaplnilo to celej díl jako v Pacifiku . Doufám že příště si s epizodou víc vyhrajou ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než předchozí díl, ale režisérsky nezvládnutý. Bitvu nad Berlínem to chtělo protáhnout, zdramatizovat, ne 5 vteřin záběru na (působivý) provoz všech letadel v denní špičce. Konečné shození bomb potřebuje přinést pocit zadostiučinění. Tohle bylo naopak vyobrazeno jako naprostá pohoda. O zábavu se tak starali táborníci. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší jak minule, ale přesto žádný zázrak. Crosby s anglánkou zcela o ničem a divák by absolutně o nic nepřišel, kdyby tam tato dějová linka vůbec nebyla. Bezztrátový nálet na Berlín byl fajn, ale z epizody si "uzmul" kolik, jenom tak 5 minut? To je sakra málo na seriál, který se jmenuje Masters of the Air. Bohužel ani Stalag Luft III ničím nevyčnívá, v podstatě tu akorát půlku dílu stavíme rádio a povídáme si o šancích na přežití války, hm... Jsem alespoň rád, že jsme měli možnost vidět ono duo sestřelených letců, kterým se povedlo utéct zpátky do Anglie, byť tu nemají jedinou repliku a opět, celé to je shrnuté do snad ani ne 2 minut, zatímco zbytečný Crosby a jeho k uzoufání nudná love story mají screentime daleko větší. Velmi fousové 4 hvězdy. 70% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama