Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Darius si vždycky přál vidět dinosaura. S dalšími pěti šťastlivci teď vyráží na ostrov Isla Nublar, kde je všechny čeká neopakovatelné táborové dobrodružství. (Netflix)

Recenze (3)

Davies182

všechny recenze uživatele

Ať hodí kamenem, kdo nemá rád dinosaury, takže jsem byl na animovanej přírůstek z dílny DreamWorks poměrně zvědavej. Jenže už z pilotu vylezla docela otravná infantilní pohádka pro děti předškolního věku, která má se Spielbergovým originem společnej maximálně hudební podkres. Dál nekoukám. [Netflix] ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zvláštní mix, který i přes svou snahu zaryté fanoušky asi nepotěší. První epizoda Křídového kempu na první pohled působí jako snaha vyždímat o něco více značku Jurského světa a prodat ji tak mladšímu publiku. Problémem ale je, že to působí neskutečně schizofrenně. Na jednu stranu tu máme několik vizuálních odkazů na první Jurský park, ze něhož je převzata i samotná hudba, zatímco na straně druhé je tu tolik nesmyslů, že si nejsem jistý, zda tvůrci viděli některý film z nové trilogie, kam je seriál zasazen. Už samotný vizuál připomínající původní park totiž nedává smysl, protože ve filmu z roku 2015 bylo dost jasně naznačeno, že vedení Jurského světa nechce mít se starým parkem moc společného. Dalším nesmyslem je například scéna, kde zaměstnankyně prohlásí, že vezmou uniklého Compsognatha zpět k rodičům, což už z principu toho, jak dinosauři vznikají, nedává smysl. Také se zde mluví o kapacitě 500 dětí v plném provozu. To jsem také nepochopil, když dle filmu by Jurský svět už v plném provozu měl být. Celé místo navíc působí neskutečně nebezpečně na to, že by to měl být kemp pro děti. Ocenil bych také vysvětlení, jak se do výběru těch šesti šťastlivců dostal chlapec, jehož jediná charakterová vlastnost je zvracení. Samotná animace je dost průměrná, ale na seriál asi dostačující. Vypíchnout musím ale dinosaury, kteří hlavně v druhé polovině epizody vypadají nádherně. Na druhou stranu jejich pohyby, hlavně pak Velociraptorů, zase vůbec nedopovídají tomu, na co je divák zvyklý. Nejvíce na tom zamrzí to, že vše zmíněné jsou v podstatě detaily, které by šly jednoduše opravit. Takový úvod epizody totiž ukazuje, že to jde a tvůrci jsou toho i schopní. Během ní jsem opravdu žasl a byl nadšený. O to větší zklamání byl zbytek, kde se zmíněné detaily prostě nakupily tolik, že kazí výsledný dojem. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělý úvod, byť postavy dětí vybraných na jakýsi zkouškový tábor dinosaurů jsou poněkud šablonovití. Krásný vizuál, skvělá hudba, napětí, vše ffunguje. Pro děti to musí být bomba. První díl vidím na plný počet, uvidíme zda tvůrci vysokou laťku dokáží udržet. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama