Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (85)

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Do you believe that Westeros can be another Valyria, Your Grace?“ „That depends, whether you speak of the freehold at its height or at its fall.“ Slyšet klasickou znělku Hry o Trůny v novém, však atraktivním intru působilo jako příjemný závan nostalgie. Napětí v druhé epizodě s vidinou nevyhnutelné války pozvolna stoupá, na poslední chvíli ale přichází mladá princezna a se svým drakem zachraňují den, což na mě v rámci celé sekvence působilo velmi dobře. Akce mi naopak vůbec nechybí, o to tu snad zatím ani nejde. To ale mnozí pětihvězdičkovači Avengerů nepochopí. ()

Malyszs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*GOT spoiler* Ach, jak nádherné bylo se znovu podívat na Dragonstone a nemuset poslouchat jak Jon Snow říká: "I don't want it", a sledovat, jak Varys všem dokola říká, jak zradí královnu, dokud ho nepopraví. Ale jinak oproti první epizodě o level níž, ale stále suprový. 5 hvězd si (snad) nechám pro lepší epizody. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě Suchařípy mizerný casting, vsechny držky unylé, nezábavné, bez charisma, nejhnusnější princezna, co svět fantasy pamatuje, herecké absolutní poleno, děj udřístaný o ničem, toto nesahá GoT ani po palce a obávám se, že se to už nevybere. Pusť si první a druhý díl Trůnů a pochopíš, kde to drhne. Všude. Nuda k uzoufání. Dvě za hudbu a úvodní titulky. Červíčci a krabi pro efekt to opravdu nezachrání. ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Srovnávám se Hrou o trůny. Tam, ve druhém díle, už jsem milovala asi tak osm až deset  postav, z nich tři čtyři vášnivě. Zde, po druhém dílu, si pamatuji, že nějakého strejdu hraje můj oblíbený herec Matt Smith. Toť vše. Zdá se mi, že tvůrci byli natolik pod tlakem, aby vyhověli všem možným požadavkům a očekáváním, až jim vypadlo, že základem dobrého příběhu jsou postavy toho příběhu... ()

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostali jsme nové intro, kde sem ihned vytušil, že to bude prastará Valyria🔥❤️ Na tu určitě časem dostaneme nějaký flashback, ale k věci.. Příběh nám udělal půlrok skok, začíná se vyvíjet, postavy nám začínají rozehrávat "hru", a vracíme se ke kořenům GoT, kdy si zamilujete všechno to politikaření, díky obsáhlé předloze Oheň a krev, která je detailní kronikou rodu Targaryenů; na Velaryona už sem si zvykl a Daemon je přesně ten "badass" zamilováníhodnej charakter, kterým má být. Jen u těch draků mi přijde, že se prostě neumí pracovat s jejich velikostí, ale to je opět drobný rýpanec. Megatěšing na to co teprve přijde, protože konec měl koule a už byla zažehnuta jiskra.. Pro Westeros splňující všechny standarty - 100% a nadšený čtenář 5* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)

Reklama

Reklama