Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (85)

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Do you believe that Westeros can be another Valyria, Your Grace?“ „That depends, whether you speak of the freehold at its height or at its fall.“ Slyšet klasickou znělku Hry o Trůny v novém, však atraktivním intru působilo jako příjemný závan nostalgie. Napětí v druhé epizodě s vidinou nevyhnutelné války pozvolna stoupá, na poslední chvíli ale přichází mladá princezna a se svým drakem zachraňují den, což na mě v rámci celé sekvence působilo velmi dobře. Akce mi naopak vůbec nechybí, o to tu snad zatím ani nejde. To ale mnozí pětihvězdičkovači Avengerů nepochopí. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl posouvá figurky po šachovnici. I když to možná není tak akční jako pilotní díl, děj jde kupředu a nenudí. Zjistil jsem, že vlastně dost oceňuji, že oproti původní Hře o trůny se zde soustředíme v podstatě jen na jednu příběhovou linku, takže vás děj rychleji může vtáhnout. Nevýhodou je, že může rychleji dojít zdrojový materiál a kdo ví, jak dlouho tenhle seriál chce HBO táhnout (byla právě oznámena druhá série). Tak jen aby se to brzy nezvrhlo v podobný bláto jako poslední série GoT. ()

Reklama

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem zatím velice spokojená. Nové intro se po vizuální stránce jeví moc pěkně, ta proplouvající krev je cool. Jediné co mě zamrzelo je hudba - jak v průběhu epizody, kde hudba nebyla nijak výrazná, tak i samotný výběr do intra. Sice mám tu znělku ráda, avšak čekala jsem něco originálnějšího, ale nevadí. Příběh se zatím drží kánonu, ty dialogy k tomu jsou povedené a dobře doplňují strohou dějepisnou předlohu. Rovněž politikaření mě velice baví a moc se mi líbí, jak pracují s charaktery a až v tomhle díle musím uznat, že to obsazení je vskutku dobré.  Ke střihu a kameře taky nemám, vyjma rozhovorů, vyloženě výhrady, líbí se mi prostory a lokace, slabší cgi je sice znát, ale není to nic co by mě hrozně štvalo… nějaký teleport bych fakt neřešila (ostatně by mě ani moc nebavilo koukat, jak Otto pluje na moři k Dračímu kameni). Osobně jsem zatím mile překvapená, od předešlého dílu, který měl několik drobností které mi neseděly (kupříkladu turnajový souboj Daemona), vidím posun k lepšímu a doufám, že to tak bude i v následujících epizodách... ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Hlavní konflikt, který tady král rozstřelil v úplném závěru, nedává v kontextu toho co jsme viděli žádný smysl. V knize je to nejspíš daleko lépe prodané a rozepsané, ale tady si scénáristé opět vybrali slabší chvilku a v touze po šokování, provedli zvrat, u kterého si člověk jen tluče na čelo... Král se ještě nevzpamatoval ze smrti své ženy, neustále mluví o velké lásce k ní, ale okolí ho začíná tlačit k pomýšlení na následníka trůnu a tedy ženy, která mu dá dědice. Do toho se moc nehrne, jednak protože je nabízené partii jen 12 let, ale protože mu také záleží na památce jeho ženy a jak to všechno přijme jeho dcera. Ale na království se žene potenciální hrozba a nabízený sňatek by alespoň posílil jednotu a vojenskou sílu království... jeho dcera to chápe, takže není o čem, že? Na dvanáctiletou holčičku nemusí x let ani sáhnout, všechny umlčí a sjednotí.. ale ne, na konci dílu jednou větou pochčije památku své ženy, protože si radši vezme atraktivní zrzku, dá facku své dceři, s tím že je mu v podstatě u zadku co si myslí, prakticky všechny naštve a celá původní myšlenka sňatku je postavená na hlavu, protože přijde o vojenskou podporu, jednotu říše... prostě o všechno... a v kontextu seriálu to nedává absolutně žádný smysl, kromě "ŠOKOVAT diváky" laciné a hloupé, bohužel... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní titulky nemají chybu! Jinak fanoušci gore, akce a sexu u tohoto dílu zapláčou. A je třeba na rovinu říci, že tohle je přesně ono Západozemí, jak ho v Písni ohně a ledu popisoval Martin. Intriky, pletichy, intriky, pletichy, boj o moc. A když si vzpomenu na Hostinu pro vrány, jeden z mých nejoblíbenějších dílů, tak tam se téměř neustále jenom kují pikle. Jediný problém mám s opičí hubou princezny, ale tak ne všechny princezny byly hezké, že... Skvělé po vizuální stránce! Absolutně nejlepší je dechberoucí scéna na mostě. Vše se tedy pěkně připravuje a smrt si již brousí kosu... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno