Reklama

Reklama

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (84)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jízda na drakovi parádně epická, scéna s okem temná. Má to už trochu lepší "hmotu" a lépe se pracuje s postavami, ale opravdu bych nemusel mít prvních 20 minut předlouhou expozici pohřbu, kdy dostáváme mraky pohledů/impulsů, ale díky nedobré práci s obrazem je všechno ukrutně tmavé a mnohdy nepřehledné. To, že je tmavý obraz nutně neznamená temnotu ve filmu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je celkem smutné, že nejlepší epizoda má až číslovku 7. Ještě smutnější ale je, ta brutální retardace tempa scénáře. Epizoda propálí 1/4 stopáže na debilní pohřeb (který neznamená nic) a ovdovění a svatbu (zcela klíčový “game-changer”) zvládne naservírovat během dvou minut!!! To prostě hlava nebere. To samé taškařici okolo draka… Jeden rod sebral draka jinému! Řeší se to? Ne… hlavně že se zase otočíme na šoku “jsou to bastardi!”. Opravdu scenáristicky je tenhle seriál odpad. Vizuál je jediné, co ho drží nad vodou (teda až na tu trapnost s filtrem “hrajeme si, že je noc”). ()

Reklama

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se blíží konec a scénáristé se snaží příběh připravit na vyvrcholení první sezóny. Po smrti manželky Daemona se věci ještě více zkompilují a je jenom na královně, budoucí královně a dalších lidech, aby zakončili svůj příběh s úctou. Už zkušený režisér seriálu Hra o Trůny Miguel Sapochnik, který natočil jedny  z nejlepších epizod, se tentokrát nevrhl na akční sekvence, ale na psychologické drama v rámci jednoho královského rodu. Postupně kamerou sledujeme jednotlivé postavy, jak se mračí, usmívají... Koukáme na to, jak se jim tvoří myšlenky v jejich hlavách, abychom pochopili jejich myšlenkový proces. Daemon, Rhaenyra a Alicent jsou ty nejdůležitější postavy v celém království. Král už je starý a táhne za sebou celé své rozhodnutí o následnictví trůnu. Snaží se uchovat v rodině řád, což se mu vůbec nedaří, protože má rád zároveň svojí dceru a svoji manželkou. Ostatní postavy už slouží pouze ke křoví, které je pouze k tomu, aby se stalo hybatelem děje. Hybatelem děje v této epizodě je svár mezi dětmi Alicent a Rhaenyry, které po smrti manželky Daemona udělají velké věci. Jak víme, Lady Laena Velaryon měla draka a o toho tentokrát jde. Jak se říká oko za oko, tentokrát jde oko za draka, tak se rozložení draků v rámci rodin Valerionů a Tangarienů hodně změní. Jak je vidět, první sezóna Rodu Draka se bude věnovat boje o trůn, a tak nás čeká velký boj Rhaenyry a Alicent, protože manžel následnice byl „zavražděn“. Jsem rád za takový díl, kde se na první pohled nic neději, ale na druhý, spíše na hlubší prozkoumání se děje toho hodně. Sapochnik tentokrát nevěnuje fyzickému bojišti, ale je to psychické bojiště, kde každý pohled značí psychologický stav. Příběh stávající a budoucí královny, jejich synů a boj o moc se v sedmém dílu seriálu Rod draka hodně povedl. 90 % ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu mě trochu mrzí, že se nějaké dějové linky víc neprodlužují. Chápu, že se i v knize dost skáče. Ale ne natolik, aby tvůrci museli tolik věcí skipovat. Třeba návrat Otta jako pobočníka není vůbec v epizodě vysvětlen a ani dopady smrti Baely, u které se schází všichni rovnou na pohřbu a téměř nulový dopad smrti Harwina. Samotný konflikt, či jeho základ v rodině Targaryenů je konečně nastolený a to nejlepší je na tom, že všichni jsou tak trochu bad guys a i když máme většinově pocit, že bychom měli fandit Rhaenyře, tak Alicent má nakonec ale vlastně úplně ve všem pravdu a proto je o dost víc fascinující, jak lze příběh přebíhat ze strany na stranu a určit si svůj vlastní názor. Každopádně doufám, že se to brzy rozjede k pořádnému tanci. PS: dětský fight skvělý, surový, lepší jsem asi neviděl v této kategorii ()

Ajfist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak na Hru o trůny to rozhodně kvalitou nemá. V seriálu se hodně žvaní a děj moc neodsýpá.  Není to taková pecka jako předchozí seriál, je to rozhodně méně propracované. Hra o trůny měla opravdu šťávu, byla tam akce i hromada intrik a konverzace spousta trikových scén a děj měl spád. Rod draka bohužel spoustu z Her o trůny postrádá. Je to spíše seriál pro děti co budou nadšené z draků což je vlastně jediné co vyžadovalo větší digitální triky, jinak je to třeba na nějakou akci dost slabé. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama