Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Marxové - Harpo, Chico, Groucho a Zeppo - vám připravili opravdu pořádně ztřeštěnou podívanou. Na svém útěku před autoritami se tito čtyři darebáci ukryjí na luxusní lodi a nechají se najmout jako bodyguardi svých nepřátel, taky gangsterů, což má samozřejmě neuvěřitelné následky. Navíc žádná žena přece nedokáže odolat romantické projížďce na lodi s roztomilým a nadaným Grouchem. Tato bláznivá komedie bratří Marxů podle scénáře S. J. Perelmana je plná divokých eskapád, včetně slavné scény ne zcela legálního přechodu hranic, kdy se všichni vydávají za Maurice Chevaliera. Připojte se ke ztřeštěné plavbě bratrů Marxových a nechte se houpat na vlnách jejich neuvěřitelných vtípků a lotrovin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

andrii 

všechny recenze uživatele

Groucho: "Byl jsem tak mazaný, až jsem byl rozmazaný." :-) Gangsterova manželka: "...a teď se vracím do skříně, kde jsou muži jen prázdné svrchníky." Veleslavný bratrský čtyřlístek má opět políčeno na diváckou bránici. Jejich přítulné rošťáctví potápí příslušníky vážnosti. Jejich povedené figury převrací jakoukoliv scénu, pointu situací naruby. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Třetí film bratří Marxů si vystačí snad s ještě méně dějovými prvky než oba předchozí. Čtyři černé pasažéry Groucha, Harpa, Chica a Zeppa odhalí kapitán zaoceánské lodi a strhne se dlouhá a namáhává honička. Bratři mění převleky a úkryty, pracují jako holiči, lékaři nebo tvrdí bodyguardi, na palubě šíří svou typickou anarchii a dokonce se jeden po druhém pokoušejí vystoupit z lodi s pasem Maurice Chevaliera, přičemž nejblíže úspěchu se dostane Harpo. Poté si všichni střihnou své příznačné výstupy (Chico klavír, Harpo harfu, Zeppo milovníka, Groucho-protřelého svůdníka) na slavnostním plese, kde ovšem dojde k únosu dcery bohatého podnikatele-mafiána. K rozhodujícímu souboji Marxů a únosců tak dojde ve staré stodole. Oproti oběma předešlým filmům je film kompaktnější, působí přirozeněji, přestože děje má ještě méně. Ovšem gagy zapadají do celkového rázu filmu a vše tu funguje jako jeden bláznivý celek a ne jako bláznivé gagy zasazené do rámce banálního příběhu. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

První půlka byla vynikající, ale ve druhé jako kdyby najednou došly fóry a zpomalilo se tempo nebo co a už to tam zachraňoval jenom sem tam nějakou perlou Groucho (Hledám jehlu v kupce sena:-)). Navíc opět se ke konci objevily zbytečné hudební čísla jako i v dalších filmech, ale tentokrát aspoň ne přemrštěně dlouhé. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Monkey Business je uvoľnenou a nápaditou komédiou bratov Marxovcov, ktorá strieda gegy z typickou nonšalantnosťou a ponúka to najlepšie čo bratia predviedli. Síce sa ešte nejedná o úplne dokonalý film, ale kupodivu sa mi páčil viacej ako predchádzajúce dva - možno práve preto, že príbeh bol odsunutý na vedľajšiu koľaj a preto mohli bratia predviesť naozaj strhujúce skeče a trefné fóriky, ktoré ma neskonale rozosmialy. Film na rok svojho vzniku ponúka pár vychytávok - scéna s tancom, alebo v skrini, či u holiča - a tieto scény sú vďaka bratom naozaj skvelo zahrané a ich načasovanie dostáva priam tretí rozmer. Naozaj sa mi to páčilo a nesmierne sa teším na ďalší ich filmík. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Bratři Marxové tentokrát skoro rezignovali na příběh a užívají si vytváření chaosu na zaoceánské lodi, kde jsou všichni čtyři černými pasažéry, kteří se skrývají v podpalubí v sudech. Jenže když je posádka vyžene nahoru, začnou se dít věci... Groucho co krok uráží všechny kolem sebe, Zeppo svádí dcerušku bohatého gangstera, Chico se pokouší každého napálit a němý Harpo dostává asi nejvíc prostoru (zejména jeho eskapády v loutkovém divadle jsou naprosto skvělé), takže když zrovna nehoní po palubě nějaké sličné blondýnky s houkajícím klaksonem, nebaví se škodolibými vtípky, případně nehraje na harfu, táhne to s Chicem jako dvojka povedených bodyguardů gangsterského bosse, kterého chce zabít jiný gangsterský boss, pro kterého zase dělají Groucho se Zeppem. Ale jak je známo, Marxové nejvíc opovrhovali autoritami, takže strany se různě prohazují, čímž vznikají další a další komické situace. Možná, že až ve chvíli, kdy opustí zaoceánskou loď, ztrácí film místy dech, ale to už je tu finále, které zase všechno napraví. Ačkoli je kadence gagů možná trochu méně důrazná než v jejich vrcholných kouscích (za což zřejmě však nemůžou Marxové, ale slabší překlad), jde pořád o zatraceně nápaditou komedii, které většina těch současných ani nemůže očuchat odpadlé celuloidové odstřižky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Bratři nemají ve filmu žádná jména, jsou pouhými černými pasažéry. (Kulmon)
  • Otec bratří Marxů Sam sedí na bedně zatímco unášejí loď. (Kulmon)

Reklama

Reklama