Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poldové (J. Rey, A. Resines) si vezmou na pomoc fanoušky komiksů a kostýmů (B. Efe, V. Echegui), aby dopadli vraha, který se inspiruje příběhy superhrdinů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Geekové na stopě sériového vraha. Čím je Kick-Ass pro komiksy, Kingsman pro bondovky, tím by chtělo být toto pro temné thrillery překlopené do komiksu. Autoři adorují Vyvoleného, Saw, Sedm, buddy kriminálky, komiksy i cosplay kulturu a nebojí se to dávat každou jednu vteřinu stopáže najevo. Pardon NAJEVO. Subtilnost ani míra jim nic neříkají. Staví tedy proti sobě odlehčené prvky geek popkultury s temnotou "vohulenou doprava". Nikoli však za hranu, kdyby z toho byla záměrná parodie. Snaží se tuto linii (u)držet v jakžtakž seriózní jakože uvědoměle pomrkávající rovině. Podvratný prvek přichází především v podobě geekovosti španělského, bohužel echt otravného, jakože Jacka Blacka či občasných pokusů o hlášky (následně vždy polopatě vysvětlené pro neznalé). Ukočírovat takový střet stylů (geek komedie, temný thriller a origin story), aby fungovaly pospolu ruku v ruce, to už chce nějaký ten "korejský" kumšt na míšení nespojitelných žánrů. Což tvůrci naprosto nedávají. Nedrží strukturu ani jednoho z těch žánrů, chvíli jsou jakože vtipní, chvíli jakože temní, chvíli se jede jakože buddy movie o neslučitelné dvojici okolnostmi donucené spolupracovat, jindy se rodí hrdina, pak se to snaží o rádoby šokující odhalení, k tomu o emoce... Je to slátanina. A tak to není ani temné, ani vtipné, ani hrdinské a již vůbec ne podvratné. Bohužel to není ani nechtěně směšné. Je to pouze utahané a blbé. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tenhle španělský žánrový mix mi přišel vhod, neměla jsem problém proplouvat vyšetřováním brutálních vražd a už vůbec ne s komiksovým světem, oni to tvůrci totiž vzali za ten správný konec, dělají si legraci ze všeho a ze všech a tipla bych si, že nejvíc sami ze sebe.. Nažehlený Javier Rey jako nový detektiv a jeho protiklad Brays Efe se mi líbili a držela jsem jim palce.. Navíc já mám pocit, že Vertex by se nám všem moc hodil.. ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Snad jediný španělský superhrdinský film předčí své amerikánské předchůdce nejen tím, že z nich drze čerpá a paroduje, ale tradičně opět pro to, že zde bezduchá akce nehraje prim. Zde je totiž nutné hlavně vytěžit žánr, co nejvíc to jde, vysmát se nerdíkům a geekům a při tom se jich zastat - tudíž je zde sice hlavní komiksový fanda neschopný tlusťoch, který má za skříní s Gandalfovým "You shall not pass" (well, tedy "No puedes pasar", ale tak lol) schované japonské hentai; ale jiní fandové komiksů či anime jsou zde podnikatelé, soudci či vedoucí policie. Já jsem pochopitelně také fanoušek komiksů, jestli tedy v současné záplavě supertrapáků obstojí Asterix & Obelix (a Rychlé šípy), tudíž jsem samozřejmě hrdý na to, že Orígenes secretos tento fenomén relativizuje. Za co moc hrdý nejsem je jeho vyústění, totožnost hlavního záporáka byla celkem očividná a bohužel jím byla zajímavá šedá osoba, která rozhodně nemusela být takto zkurvena. Velmi mě potěšila potitulková scéna v závěru, to si tvůrci prostě nemohli nechat ujít. Pokud bych to měl doporučit shlédnout, tak především pro všechny ty popkulturní narážky: "Entonces está de suerte, porque yo soy más que un hombre. Soy una mujer!", jinak to asi za moc nestojí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavej nápad s těma komiksama. Jinak film průměr. Z poldy udělá rejža hned po deseti minutách blba na úkor stokilovejch úchylů přes komiksy, aby se po daších minutách ukázalo, že je fakt suchar a blb. Myslim, že dostat tenhle nápad do ruky někdo povolanější, mohlo by to bejt fakt dobrý. Akorát do toho obleku by se polda oblíkat nemusel. Působilo to dětinsky. 60%. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

:-)))))Ještě teď mám pusu od ucha k uchu. Na úplném začátku jsem dostala strach, že to bude Fincher po španělsku a bez hříchů zato s komiksy. Pak se k tomu film bez okolků přiznal a najednou se z toho stala komedie plná omylů, odkazů, hlášek a HLAVNĚ se vůbec nebrala vážně. Tak jako by to neměl brát vážně vůbec nikdo. Španělé si tady dělají srandu sami ze sebe a to je pro mě po všech těch vážných a temných filmech, kterými se Netflix jen hemžíš, naprosto osvobozující a úlevné. "Když Angličani psali Krále Artuše, my jsme psali Dona Kichota. My jsme nikdy neměli hrdiny a bojovali za nás jenom blázni". To se fuckt povedlo. Pro mě je to takový espaňa Dedpůl. Za mě 85% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • V jednom momentě si Jorge (Brays Efe) postěžuje, proč si vrah raději nevybírá své oběti dle smrtelných hříchů, že by to bylo daleko jednodušší. Jde samozřejmě o očividnou narážku na thriller Sedm z roku 1995. (AloeB)

Reklama

Reklama