Reklama

Reklama

Don't Tell a Soul

Trailer

Obsahy(1)

Mladistvé bratry Matta (Fionn Whitehead) a Joeyho (Jack Dylan Grazer), kteří se vloupali a kradli v cizím domě, přímo po loupeži s penězi v ruce načape policista Hamby (Rainn Wilson). Když se za nimi okamžitě rozběhne, tak po chvíli spadne v lese do jakési zapomenuté studny. Matt a Joey mu logicky nechtějí pomoci, protože nechtějí, aby se kdokoli dozvěděl o jejich pokusu o loupež bankovek, které měli v úmyslu dát jejich nemocné matce. Mezi bratry během několika dalších hodin budou panovat neshody a hádky, jestli policistu zachrání, anebo ho tam nechat umřít. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo větší potenciál, než jakej je nakonec výsledek. Pěkně natočený a zahraný indie thriller o dvou mladých bratrech, které potom, co vykradli dům jakési staré babky, nachytá hlídač. V následující honičce ovšem nešťastný hlídač spadne do studny a výrostci řeší, co s ním. V tom mladším hlodá svědomí a rád by mu pomohl, ten starší ovšem naléhá, aby se na něj vyprdli. Karty docela dobře rozdané a to pnutí mezi bratry je v první půlce vyloženě hmatatelné. Pak ovšem přijde několik zvratů. Některé z nich mi přišly velmi dobré, situaci dále zkomplikovaly a příběh tak mohl vyústit v ledacos. Jenže jiné mi přišly naopak co do konání a motivací postav dost mimo realitu. Zkrátka nevěřil jsem, že by se ty postavy takhle zachovaly. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Dva kluci vykradou dům staré babky všechno jde v klidu až na na cestě nazpět jich někdo načapá a začne jich honit mají , ale štěstí a spadne do jámy . Zatímco ten mladší (sráč co si nechá od každého rozkazovat) je hodný a chce ho zachránit ten starší (nameděný kokůtek, kterého by zmlátila snad i ta matka) na něho dlabe a chce ho nechat umřít tak celý film řeší zda ho nechat žít nebo nechat umřít a ještě se to i zkomplikuje. 60 procent ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo podobně jako nedávno viděnej film "The Sleeping Beast" z letošního roku. Jen místo party dětí tady máme dva bratry. Zhruba po 45 minutě přichází zvrat a rázem je z toho úplně jinej film než výše zmiňovanej "The Sleeping Beast". Od této chvíle jsem absolutně netušil jakým směrem se bude film ubírat dál. Další děj je totiž nevyzpytatelnej. No, nakonec se to pěkně zamotalo. Když nebudu řešit některý rozhodnutí postav a některý nelogičnosti tak ty 4 slabší hvězdy dám. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Z neznámého thrilleru je nakonec obrovské překvápko a já jsem nadšený. Dva bráchové kradou peníze, ale hlídač, který je načapá, spadne do jámy a začíná morální rozhodování, jestli jej nechat umřít, nebo zachránit. Film bere toto téma oklikou a ačkoliv je to základní podstata filmu, velká část dění se pohybuje okolo a dává dokupy celkem komplexní film, ve kterém fungují výborní herci, vizuál, solidní napětí a obrovské body má film za zvrat, který přijde asi v polovině a nekompromisně zamíchá kartama a změní celý zbytek filmu. Ke konci se pak dočkáme výborného finále a pokud má divák představivost, možná si ve filmu i najde závěrečnou pointu. Za mě úžasný nadprůměr, který na plný počet určitě nemá, nicméně nemá žádné hluché místo a vše funguje perfektně jak má, nehledě na to, že 83 minut je úplně akorát stopáž, která nestihne nudit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Securiťák ve studni a dva bráchové, kvůli kterým tam skončil, přičemž ten mladší má sklony k tomu, aby uvězněnému muži pomohl, zatímco ten druhý je klasická šikmá plocha a hlídače by nechal klidně zemřít. První cca půlhodina se nese v atmosféře napětí, které mezi bratry panuje a zároveň se je snaží oba sourozence nějak vyprofilovat. Tady vidím trochu rezervy, ale dalo se to. Pak přišel první ze zvratů a příběh nabral pro mě celkem neočekávaný směr. Sice jsem měl občas problém s tím, jak se jednotlivé postavy chovaly a jak píše J*A*S*M, s realitou to nemělo mnoho společného, ale bylo se pořád na co dívat. Závěr pak chrlil jeden obrat za druhým, ale zatímco jindy bych to nejspíš kritizoval, tady mi to celkem sedlo. Na to, co má, nebo spíš nemá, režisér za sebou, to zvládl slušně. 70% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama