Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pervin se zoufale snaží zakrýt stopy svého osudného rozhodnutí. Fatima se náhodně dostane na stopu. Sulle a Kerima se díky Ibbemu setkají s přesvědčivou náborářkou. (Netflix)

Recenze (9)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To neni krev, to se ti zda..." ;) Linia v Rakke bola vyborna. Vo Svedsku je to o "oblbovani" dievcat na vyssej urovni a malovani nadhernej buducnosti na blizkom vychode. Vsetci uz treti diel vieme, kam to s nimi smeruje. Necakal som az taky chlad, zo strany "handlerky"...lepsie, hoci rovnako pragmaticky, to bolo vykreslene v Homelande v podani Carrie Mathison. Dalo sa i lepsie 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři ženy. Pervin, která žije ve městě Rakka v Sýrii, a velmi rychle přišla o všechny iluze. Naopak vidinu paláců, služebnictva a čistého islámu v myšlenkách převaluje studentka Sulle, která v nešťastném věku viní za všechno příkoří rodiče-migranty nebo politiky, a začne koketovat s radikální vírou. Že by ona mohla být další ovečkou, si všimne školní asistent Ibbe, který jí tu „jedinou pravdu“ tlačí, seč mu síly stačí. Třetí důležitou postavou je pak policistka Fatima, se kterou Pervin naváže díky nečekaně nabytému mobilu kontakt. Dokáže ji z města i země dostat, ovšem potřebuje podrobnější informace o plánovaném teroristickém útoku. Je znát, že přidáváme na obrátkách. A jeden telefonický rozhovor Pervin slyšel někdo, kdo neměl. Navíc někdo, kdo po ní touží jako po kusu masa. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jistě, to muselo přijít. Sotva jsem v posledním komentáři napsal, že mě více baví události ve Švédsku, přišla tahle Pervinina epizoda, a rázem mě to v Sýrii bavilo mnohem víc. Na druhou stranu musím uznat, že reklama na Islámský stát byla téměř dokonalá. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu a beru směr i náplň seriálu. Tahle víra mi blízká není a nikdy nebude, obsah je pro mě celkem zajímavej, jen je to podaný tak, že je to prakticky o hovně. Všechno se táhne a nic extra se neděje, pár bomb, pár konvertů etc. Není to nezajímavý, jen o ničem. ()

Zajímavosti (1)

  • V 17. minutě hlavní hrdinové večeří a rozhodnou se sledovat seriál Most (od r. 2011), který pochází ze stejné švédské produkce. (Brainstorm)

Reklama

Reklama