Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sloužit navěky je těžší, než se zdá. Tajná skupina záhadných vojáků, kteří nikdy neumírají, chrání pod vedením bojovnice Andy (Charlize Theron) smrtelný svět už stovky let. Jednotka dostane zakázku na záchrannou misi, při které dojde k odhalení jejich nadpřirozených sil. Andy spolu s nejnovější členkou týmu Nile (Kiki Layne) musí jednotce pomoct s likvidací těch, kdo se za každou cenu snaží replikovat a prodávat jejich superschopnosti. (Netflix)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (366)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Dúfal som, že to bude menej, ale očakával som viac..." Toť jedna veta z úst M. Schoenaertsa v závere filmu, ktorá dokonale zhrnula celkový dojem z tejto očakávanej novinky na Netflixe. Očakávanej hlavne pre účasť Ch. Theron i spomínaného sympatického Shoenaertsa. Prevláda skôr sklamanie, už trailer naznačil, že pecku rozhodne nečakajme, ale dúfal som v prekvapko. Dialógy boli poväčšinou jak z béčkového prepadáku, akčné scény zbytočne prekombinované. To vážne musíme na každú prestrelku robiť choreografiu jak na Labutie jazero? Ch. Theron sa snaží , ale réžia je nenápaditá a nudná, takže to nedokáže zachrániť. Spomienkové scény z minulosti boli veľmi krátke a bez atmosféry. Tešil som sa na ne a očakával niečo na spôsob filmu Higlander, ale ten je oproti tomuto oscarové dielo. Kvalitné obsadenie sľubovalo podstatne viac. Film na jedno pozretie. 40-50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Byla doba, kdy se na "velké" netflixovské filmy divák opravdu těšil, ale jak šlo nadšení nahoru v poslední dobou jde strmě dolů a právě filmy jako Old Guard jsou toho příčinou. Nemastný, neslaný, nudný a pitomý akčňák, který místo toho aby si uvědomil svou stupiditu a diváka bavil akčními atrakcemi, neustále se snaží, smrtelně vážně filozofovat nad tím, jak je těžké být nesmrtelný a jako bonus otevírá buď náznaky, nebo čisté homosexuální vztahy hrdinů. Tohle ale nikdo vidět nechce a chce se bavit a užívat si akci. Zde jsou bohužel všehovšudy 2 akční scény a ani jedna není nijak zajímavá. Již několikrát jsem psal, že ženy režisérky do světa akčních filmů nepatří a stojím si za tím, protože do nich cpou nesmysly, které nikoho nezajímají a ještě se u toho tváří důležitě jak hovno. Obrovsky promarněný potenciál. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Scénarista se jeden večer díval se svojí starou na první solovou Wolverinovku a hned u závěrečných titulků ho napadl originální počit... Film o nesmrtelných žoldácích, které samozřejmě hledá banda kokotů, aby na nich dělali pokusy. __ Máme tady kočičku Charlize v slizkým lesbo looku (která má dokonce i české občanství), dvě nesmrtelný buzny, nějakýho nezajímavýho šaška, asiatku v rakvi a samozřejmě černošku. Nesmrtelnou bubu. Jasně, protože dneska filmy o bílých a hetero netáhnou. __ Originální je to asi jako Guccy z Holešovic. __ Záporák je jak ze skat porna, kdy na sebe lidi serou výkaly. A on vypadá přesně jako to hovno. A úplně stejně to hraje. __ Předvídatelné, jedno klišé střídá druhé a po 20 minutách jsem doufal, že už to skončí. Já nesmrtelnej nejsem, takže nemůžu úplně ztrácet čas. Ale ztratil jsem ho, i když jsem si pasáže posouval. Kdyby byl celej film dobrej jako závěr, bavilo by to. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hlavní ženská hrdinka, vedle ní Afroameričanka, páreček gayů. No, tady je po určité stránce všechno v pořádku :-). Netflix to na nás dál sype a mě to upřímně ve většině případů příliš nebere. Tentokrát předkládá příběh nesmrtelných válečníků procházejících staletími, kdy se z béčkového komiksového námětu sápeme k existenciálnímu dramatu, kterak je vlastně nesmrtelnost prokletím, a příliš to nefunguje. Stejně jako chemie mezi hlavními postavami. Tkáně, kosti, orgány. Výjimeční jedinci. Posledního z nich vystopovali už v roce 1812. A teď mají mezi sebou dalšího nováčka – mariňačku z Afghánistánu. Jak už to tak bývá, pro někoho jsou nicméně produktem, velmi zajímavým byznysem. Tuhle dietní armádu nesmrtelných vede Charlize Theron, která ostré holky umí. A zrovna sama na sobě zjistila, že jednoho dne se prostě rány přestanou hojit. Ačkoliv se bavíme třeba o křížových výpravách, v minulosti strávíme jen velmi málo času, což je možná škoda. Akce v současnosti není zlá, hlavně je poměrně přehledná a závěrečná řežba je moc fajn. Což se nedá říct o hlavním záporákovi, který je spíš k smíchu. Zápletka měla nicméně větší potenciál. A určitě bych alespoň 15 minut ubral. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzájemně se zabili. Několikrát." A o tom to je. O partičce nesmrtelnejch, která bojuje za nějakou vizi svýho dobra. Tomu rozumím a je mi to sympatický. Co mi ale sympatický není ani trochu, tak to je genderová převáženost. Již nikoli vyváženost, kde mají všichni stejný práva, ale převáženost, ve který je bílej heterosexuální jedinec ten jedinej světovej zmrd. Ten, kterej zradí, ten kterej mučí a ten, kterej zneužije. Všichni ostatní jsou zkrátka dokonalí a černá bílou evidentně nahradí. Možná se jen nechci smířit s evolucí, ale tohle mě dost štvalo. Přesto se mi dost líbilo láskyplný vyznání dvou nepříliš studejnejch bojovníků na téma: není to můj kluk. Jinak je to docela svižný, zábavně nenáročný a ty fórky s neustálým ožíváním mě bavily celou dobu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii a Maroku a trvalo od mája do augusta 2019. (MikaelSVK)
  • Ve filmu je i odkaz na Českou republiku, a to ve scéně, kdy Andy (Charlize Theron) s Bookerem (Matthias Schoenaerts) vejdou do domu Copleye (Chiwetel Ejiofor), na zdi s důkazy o nesmrtelných je i fotka občanského průkazu Andy. Tento občanský průkaz je ale neplatný, protože jeho číslo je sedmimístné, zatímco platné české občanské průkazy mají čísla devítimístné. (Madmen)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Pokračování filmu Old Guard má scénář

Pokračování filmu Old Guard má scénář

05.07.2021

Přestože divácká odezva nebyla nijak oslnivá, Netflix byl se svojí adaptací komiksu Old Guard: Nesmrtelní poměrně spokojený. Natolik spokojený, že mu rychle odklepnul pokračování a dotlačí jej před… (více)

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

15.07.2020

Režisérka Gina Prince-Bythewood si čerstvě udělala v Hollywoodu jméno akčním snímkem Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli. Ten už má na Netflixu prakticky jisté pokračování, ke… (více)

Reklama

Reklama