Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sloužit navěky je těžší, než se zdá. Tajná skupina záhadných vojáků, kteří nikdy neumírají, chrání pod vedením bojovnice Andy (Charlize Theron) smrtelný svět už stovky let. Jednotka dostane zakázku na záchrannou misi, při které dojde k odhalení jejich nadpřirozených sil. Andy spolu s nejnovější členkou týmu Nile (Kiki Layne) musí jednotce pomoct s likvidací těch, kdo se za každou cenu snaží replikovat a prodávat jejich superschopnosti. (Netflix)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (369)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Byla doba, kdy se na "velké" netflixovské filmy divák opravdu těšil, ale jak šlo nadšení nahoru v poslední dobou jde strmě dolů a právě filmy jako Old Guard jsou toho příčinou. Nemastný, neslaný, nudný a pitomý akčňák, který místo toho aby si uvědomil svou stupiditu a diváka bavil akčními atrakcemi, neustále se snaží, smrtelně vážně filozofovat nad tím, jak je těžké být nesmrtelný a jako bonus otevírá buď náznaky, nebo čisté homosexuální vztahy hrdinů. Tohle ale nikdo vidět nechce a chce se bavit a užívat si akci. Zde jsou bohužel všehovšudy 2 akční scény a ani jedna není nijak zajímavá. Již několikrát jsem psal, že ženy režisérky do světa akčních filmů nepatří a stojím si za tím, protože do nich cpou nesmysly, které nikoho nezajímají a ještě se u toho tváří důležitě jak hovno. Obrovsky promarněný potenciál. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zápletka měla v sobě velký potenciál, ale kam směřuje dnešní Hollywood to snad radši ani nechci vědět, daleko důležitější než scénář je fakt, aby ve filmu byly ženy, přesněji řečeno černé, měli hodně prostoru, v žádném případě záporné a co mě bavilo, že v první části se akční scény odehrávají ve tmě, ale kdyby byly všechny ve světle, mohlo by to působit rasisticky, čert vem že to není pořádně vidět, přitom ty fighty mě přišly docela dobrý. Charlize to poprvé ve filmu neslušelo, když tedy nepočítám Zrůdu. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Rozpadavé, bez tempa, dramatické struktury, lehce naivní svou vážností... nicméně ve druhé polovině mě ta zvláštní cheesy dívčí osobitost, slušně zahrané postavy a solidní akce začaly do toho světa vtahovat natolik, že jsem nakloněný druhému dílu. Je to trochu Underworld pro inťoše a moc dlouhý pilot seriálu, který by ve druhé sezóně mohl začít šlapat. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

3/10. Tragédie. To je tak, když potencionálně zajímavý příběh o nesmrtelných válečnicích dáte natočit ženské, která netuší, která bije. 100 minut patosu a pár ucházejících akčních sekvencí, které ale tahá jen a pouze Charlize. Akční biják to není. Zajímavý příběh už vůbec ne. Postavy? Typická sebranka chodících stereotypů. Prostě ne. Neskutečně promrhané téma. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pravda, nečekal jsem mnoho a tak je i možné, že mé celkové nadšení film mírně nadhodnotilo. Každopádně se však můžete těšit na naprosto úžasný akční snímek s ,,Valkýrou" Carlize Theron. Přestože je příběh vcelku průměrný a přímočarý, ihned jsem si zamiloval hlavní hrdiny, jejich schopnost i způsob boje. PS: nechápu natvrdlíky co tu brečí o nějaké genderové korektnosti. Narozdíl od mnoha Hollywoodských filmů zde působilo vše zcela přirozeně a dokonce i ten párek gejů (křižák s arabem), byl zcela pochopitelný a zapůsobil na mě velice mile a vtipně. A to, že je hlavní představitelka žena? Opět? Radši si vzpomeňte na scénu v Avengers Endgame jak zcela násilně dali doprostřed bitvy všechny ženské charaktery k sobě, aby předvedli drtivý útok a doručili rukavici. Nepamatuji si, že bych o tom slyšel nějaké strhávání hvězd tam a přitom to je správný příklad nesmyslného a do příběhu násilně zasazeného ukazování ženské síly. Nebo třeba celý koncept filmu Captain Marvel. Naopak tady takovou blbost nenajdete a je nutné si uvědomit, že ženské představitelky jsou zde v prvé řadě prakticky bohyně a až v druhé řadě ženy. Jak říkám zde nepůsobilo nic křečovitě a výsledek je více než dobrý. 85% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii a Maroku a trvalo od mája do augusta 2019. (MikaelSVK)
  • Ve filmu je i odkaz na Českou republiku, a to ve scéně, kdy Andy (Charlize Theron) s Bookerem (Matthias Schoenaerts) vejdou do domu Copleye (Chiwetel Ejiofor), na zdi s důkazy o nesmrtelných je i fotka občanského průkazu Andy. Tento občanský průkaz je ale neplatný, protože jeho číslo je sedmimístné, zatímco platné české občanské průkazy mají čísla devítimístné. (Madmen)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Pokračování filmu Old Guard má scénář

Pokračování filmu Old Guard má scénář

05.07.2021

Přestože divácká odezva nebyla nijak oslnivá, Netflix byl se svojí adaptací komiksu Old Guard: Nesmrtelní poměrně spokojený. Natolik spokojený, že mu rychle odklepnul pokračování a dotlačí jej před… (více)

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

15.07.2020

Režisérka Gina Prince-Bythewood si čerstvě udělala v Hollywoodu jméno akčním snímkem Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli. Ten už má na Netflixu prakticky jisté pokračování, ke… (více)

Reklama

Reklama