Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Vítr si nechal tichej smích, barevní ptáci ve větvích, co to má společnýho s láskou…“ Kdo by si nevzpomněl na nádherný titulní song – Verunčinu píseň lásky – z kouzelné pohádky Jak si zasloužit princeznu, kterou natočil podle předlohy „Šternberk“ Boženy Němcové režisér J. Schmidt... Teď už si ale pojďme vyprávět o třech synech rybářových, zrozených z obřích vajec. Ten nejmladší, Miroslav (P. Řezníček), má i nejlaskavější a nejsoucitnější srdce. To on si vybere toho nejubožejšího koníčka, on zachrání život sokolu, rybě, a nakonec i samotnému králi (J. Dulava, kterého uvidíme ve filmu v dvojroli také jako černokněžníka). A je to právě Miroslav, kdo má přivést králi ztracenou nevěstu – princeznu Verunku (L. Jelínková). Bude ale potřebovat mnoho sil a hodně lásky, než si své štěstí zaslouží… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Pohádku o Šternberkovi mám rád dodnes,zvláště tu knižní s nádhernými obrázky A.Scheinera; tel. zpracovánínicmoc, krom hudby a princezny, ale při dnešních odpadech, které si říkají pohádka, je to extra třída.

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Podle komentářů "vyvolených"  byla Božena Němcová pitomec, protože tak blbou pohádku by rozumný člověk nemohl napsat a tvůrci filmu jen pitomost potvrdili.

Zaplať Pán Bůh, že taková pohádka vůbec vznikla v době, kdy děti tráví čas zabíjením virtuálních nepřátel na internetu. Také pohádky, ale soudím, že mnohem horší než tato.

Reklama

Reklama