foto

Ivan Hlas

  • nar. 10.5.1954 (63 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Český písničkář a hudebník Ivan Hlas se narodil 10. května 1954 v Praze. Ivan Hlas vyrůstal do čtyř let na Vinohradech, poté se přestěhoval na pražskou Hanspaulku. Vyučil se knihkupcem a tuto práci nějakou dobu skutečně dělal. Poté vystřídal mnoho dalších zaměstnání, pracoval jako topič, dělník, pošťák, zelinář, kulisák a další. V lidové škole umění se učil hrát na kytaru pod vedením M. Mizery. V roce 1968 založil školní skupinu The Mice a v roce 1971 společně s Janem Velebou Žízeň. Později založil a vedl skupiny Navi Papaya, Továrna a Ivan Hlas a Nahlas. Hrál i s kapelou Yo Yo Band nebo Ondřejem Hejmou. Proslavil se především písněmi k filmu ŠAKALÍ LÉTA, za něž v roce 1993 obdržel Českého lva za nejlepší hudbu.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Skladatelská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2011 Lufťáci
2001 Cabriolet

TV seriály

2002 Na moll (TV seriál)

Dokumentární

2015 Hotel Praha story (TV film)
2014 13. komnata Ivana Hlase (TV film)
2011 ČT Live - Ivan Hlas Trio (koncert)
2008 Visací zámek - 25 let (koncert)
2005 Příběhy slavných: Lehkou chůzí (TV film)
2002 Hvězdy na Vltavě (koncert)
Úžasný rokenrol v Čechách aneb Jeď, Honzo, jeď! (TV film)
2001 Chaos (TV film)
Předčasná úmrtí (TV seriál)
1998 Bigbít (TV seriál)
1997 Svou káru táhnem dál (koncert)
1989 Koncert pro všechny slušný lidi (koncert)

TV pořady

2015 Ceny Anděl 2014 (TV pořad)
2014 Vše nejlepší (TV pořad)
2013 Ceny paměti národa (TV pořad)
2012 Český lev 2011 (TV pořad)
Silvestr jak Hron (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2010 TOP STAR (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2004 Kam zmizel ten starý song (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
DERBY (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Prima jízda (TV pořad)
Rychlý prachy (TV pořad)
1997 Bolkoviny (TV pořad)
Na Kloboučku (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)

Hudební videoklipy

1993 Ivan Hlas - Na kolena (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(63)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace