Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Velká Británie David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No určitě je to myšlenkově podnětnější a kvalitnější divácký zážitek, než filmy o mongoloidní Grétě, ale stejně si myslím, že pan Attenborough ve svém teatrálně patetickém životním poselství neřekl nic nového, co by aspoň průměrně vzdělaný a o svět se aspoň průměrně zajímající člověk už dávno nevěděl. Sesumírovaná fakta o růstu populace, teploty a škodlivin, a naopak o klesání počtu hektarů lesa a živočišných druhů, jsou všeobecně známa. A řešení taky - přestat se množit, nežrat maso a energii brát ze Slunce. Skvělá zpráva, teď to ještě ale bude potřeba zrealizovat, hlavně tedy v onom tzv. třetím světě. Nevím ovšem jak, podobnými prvoplánově dojímavými dokumenty asi sotva. Já osobně nejdřív kdysi před léty spoléhal na ptačí chřipku nebo na ebolu, že by mohly to lidské přemnožení trochu přibrzdit, ale byly to slepé uličky. A čínská chřipka je taky bohužel zdá se jenom uměle přiživovaný a zveličovaný mediální humbuk. Takže snad se žlutým soudruhům v tajných podzemních laboratořích časem podaří vyrobit nějaký opravdu pořádný supercloumák, který s tou nadměrně početnou lidskou populací teprve pořádně zacloumá, ne jako to nedochůdče covid-19, nebo jak se to jmenuje. A nebo s něčím přijde sama matička Gaia. A buďte v klidu, nebylo by to zdaleka první masové vymírání v dějinách Země, jak známo. Jo a mimochodem až se za pár miliard let stane ze Slunce rudý obr, bude tady stejně se životem šmytec, takže ty řeči o tom ohrožení biodiverzity berte s nadhledem a "z hlediska Věčnosti". ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Silný dokument o tom, jak si ničíme vlastní planetu s mnohdy překrásnými záběry zvířat. Ale jak můžu já jako jednotlivec zabránit ničení pralesů, hubení ohrožených druhů zvířat, lovu velryb, nesmyslných válek apod? Tento snímek by neměl uniknout všem milovníkům divoké přírody, které nám k roku 2020 zbývá jen 35%!!! ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Čo do vyznenia, stačila by mi prvá polovica, ak nie tretina, kedy sa v kocke a v jasných číslach dokumentuje úbytok divokej prírody na našej planéte. Také príhodné memento, ktoré by sa mohlo v médiách opakovať aspoň 2x ročne. Akonáhle ale starý pán prídu s predstavou o riešení, celé sa mu to rozpadá, pretože tie riešenia sú buď falošnou nádejou do budúcnosti alebo číra nevedomosť o tom, ako dnes veci fungujú a čo to vlastne je ten globalizovaný svet, v ktorom žijeme... a čochvíľa (o niekoľko dekád) budeme už len živoriť. Do pozornosti dávam komentár Dan9K, ktorý mi ušetril pekných pár riadkov a síce ním prednesené stále ponecháva priestor na nejakú tú polemiku, v istej rovine je veľmi presné! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* ani já jsem neodolal hodně diskutovanému dokumentu posledních dnů, v kterém slavný David Attenborough bilancuje vývoj naší matičky zeměkoule za období svého života. Nejsou to hezké zprávy, ale aspoň na pozadí krásných obrázků možná přesvědčí značnou populaci ke změnám, které jsou potřeba. Určitě potřebný dokument, u kterého bych klidně přivítal i přitvrzení, protože zhroucení našeho ekosystému odhaduji rychleji než on. Ale nechci si hrát na Vševěda a budu rád, když přiláká další. Hlavní plus pro mě je to, že to není agitka à la Greta Thunberg či Greenpeace, jejichž pojetí je na můj vkus už přehnané a jednostranné. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

David Attenborough na prahu svého života sesumíroval to, co všechno zažil a vzhledem ke svým zkušenostem a hodnotného života dobrodruha může říct, jak moc jsme v prdeli a co všechno by se mělo změnit, abychom se z toho vyhrabali. Naprosto s ním souzním a přeji si, aby se celý svět inspiroval těmi nejlepšími, kteří dělají co pro to, aby snížili uhlíkovou stopu. Ano, začít bychom měli především u sebe, což je pravda, ale pořád si myslím, že Evropa dělá co může na rozdíl třeba od Ameriky nebo především Asie. Kéž by se lidstvo jednou semknulo v jeden celek a pracovalo na tom jednotně. Jinak jsme na dobro zatraceni...Dokument nádherný, nenucený, věcný s nadějí, kterou potřebuje každý z nás, aby na sobě mohl začít pracovat. ()

Galerie (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama