Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Velká Británie David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

Makky 

všechny recenze uživatele

Veľmi zjednodušene a skratkovito poňatý pohľad na najpálčivejšie problémy našej planéty. David tentoraz na problémy len nepoukazuje, ale ponúka aj odpovede na otázky, ako dosiahnuť to, aby sme tu boli aj o dvesto, tristo rokov. Práve simplicita dokumentu je vhodná na túto dobu, kedy je ľudstvo hlúpejšie, povrchnejšie a arogantnejšie než kedykoľvek predtým. Attenborough zavŕšil svoj úžasný život jedným z najdôležitejších dokumentov vôbec, ktorý by sa mal začať okamžite premietať na školách. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* ani já jsem neodolal hodně diskutovanému dokumentu posledních dnů, v kterém slavný David Attenborough bilancuje vývoj naší matičky zeměkoule za období svého života. Nejsou to hezké zprávy, ale aspoň na pozadí krásných obrázků možná přesvědčí značnou populaci ke změnám, které jsou potřeba. Určitě potřebný dokument, u kterého bych klidně přivítal i přitvrzení, protože zhroucení našeho ekosystému odhaduji rychleji než on. Ale nechci si hrát na Vševěda a budu rád, když přiláká další. Hlavní plus pro mě je to, že to není agitka à la Greta Thunberg či Greenpeace, jejichž pojetí je na můj vkus už přehnané a jednostranné. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

kombajn 

všechny recenze uživatele

Ultimátní masterpiece na poli dokumentu. Čekal jsem popravdě velkou depku, ale přitom je to film o životě legendárního dokumentaristy, o zkáze planety a o tom, že i v 94 letech můžete mluvit a myslet tak, až se jiným bude tajit dech. O tom, že máme naději, protože stačí nemnoho změn. O tom, že jsou místa, kde se povedlo nepříznivý vývoj zvrátit. Kdybych mohl pustit jeden jediný film celému světu, byl by to tento. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

David Attenborough má už 94 rokov a je teda pravdepodobné, že sa katastrofy, ktorá ľuďom hrozí, nikdy nedožije. Aj preto treba oceniť jeho snahu a úsilie celého štábu výstižným a emóciami nabitým filmom ukázať na problém, ktorý sa týka každého z nás. A Life on Our Planet je zatiaľ najlepším „hororom“ roku 2020, ktorý dáva svojim hrdinom šancu na prežitie. Viac tu: https://refresher.sk/89604-Recenzia-A-Life-on-Our-Planet-je-zatial-najlepsim-hororom-roku-2020-Upozornuje-ludstvo-na-to-aby-sa-spamatalo. ()

slord 

všechny recenze uživatele

„ Ak sa my postaráme o prírodu, príroda sa postará o nás.“ Vizuálne pútavý a emočne silný dokument z dielne D. Attenborougha, ktorý obsahuje silné posolstvo. Skvelé zábery prírody sa stretávajú s hlbšou myšlienkou jej ochrany a s nádejou na jej záchranu. Musím uznať, že som si cestu, na ktorú nás vzal D. Attenborough užil a odniesol som si z nej viac ako som čakal. 9/10 ()

Galerie (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama