Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Keltská Princezna Mononoke, u které je s podivem, že byť se v ní honí až příliš zajíců (snaží se reflektovat střet civilizace s přírodou, nových způsobů s pohanskými zvyky, nadvládu Anglie nad Irskem, zbavení se okovů tyranských pravidel, přijmutí ztráty, odpovědnost, folklór, strach z neznámého a asi tak sto dalších neméně vážných velkých motivů) a emoce nejednou ždíme lacinějším způsobem než by bylo záhodno, tak stejně naprosto odzbrojí a okouzlí čirou nádherou toho všeho. A to ani zdaleka pouze tou (audio)vizuální. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný film minimálně posledních deseti (spíše více) let. Nejlepší film Tomma Moora. Krásné, atmosférické, úžasně dobové, napínavé, dojemné a ještě jednou krásné. Absolutní klenot po naprosto všech stránkách. Jestli Oscara zase dostane nějaká pixarovka, tak to bude nefér víc, než kdykoliv předtím. Vlkochodci jsou skvost a minimálně letos opravdu nemají sebemenší konkurenci. 100%. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Všetko fajn, len je strašne cítiť, že toto už Mooore točil v Disney produkcii. ...Moment! Ako prosím? To nie je Disney produkcia?! Aha... no ale tak potom za čo je ten potlesk? Že je to vo vedení príbehu ešte schematickejšie než v prípade Brendana a Piesne a po výtvarnej stránke ďaleko menej odvážne? Tak to je mi ľúto, ale nad týmto sa ja rozplývať nedokážem. Inak... všetko fajn. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem si dnes fakt zvedl náladu. Příběh byl výborně napsaný; na jedné straně šlo o likvidaci nebezpečných šelem, na straně druhé šlo o anglickou nadvládu nad Irskem a ve výsledku šlo vlastně o totéž v bleděmodrém. Výtvarná stránka byla skvělá, výběr "hlasů" mi naprosto seděl k jednotlivým postavám a po celou dobu jsem se moc dobře bavil, tohle jsem si prostě užil. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Pokud to vezmu čistě po příběhové lince, tak tu máme takový klasický příběh soupeření člověka s přírodou, jako v Princezně Mononoke. Pokud ale vezmu v úvahu tu animaci, tak to bylo skvělé. Ta zde dělá obrovskou přidanou hodnotu. Navíc tu nezabijí Seana Beana. Ne vážně, v době kdy je 3D animace něco hodně běžného si dát práci a stvořit toto, to chce klobouk dolů. A díky tomu tento snímek vybočuje z řady! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Děj se odehrává v okolí irského města Kilkenny. Zde také sídlí animátorské studio Cartoon Saloon, které film vytvořilo. (Wolffram)
  • V první verzi příběhu měl být Robyn chlapec a ne dívka. (Puxina)
  • Přestože není nikdy přímo jmenován, hlavním antagonistou filmu je Oliver Cromwell. V Irsku jde o jednu z nejnenáviděnějších historických postav, nechvalně proslulou krvavým vojenským tažením proti irským katolíkům po skončení anglické občanské války. Film se odehrává v roce 1650, tedy v počátcích dobývání ostrova. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama