Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* fantasy pohádka, která je plná mystiky a krásných myšlenek o propojenosti s přírodou a svobodě. To všechno zabalené do líbivého kabátku s okouzlující animací. Takový protipól jednotvárných a humorných animáků od Pixaru nebo Dreamworksu, které nedokážou ani z poloviny vybudit tolik emocí jako filmy Tomm Moorea. Nakonec dávám plný počet hvězd, protože nic lepšího v posledních letech jsem neviděl. Doporučuji všem. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Irský mistr animace je po odmlce zpět s dalším představením čarokrásné irské přírody, hudby a hlavně mytologie. Mou pozornost si Tomm Moore získal už kdysi Brendanem, utvrdil ji Písní moře a pozvedl na novou úroveň Vlkochodci. Snad se dalšího kousku z jeho vymazlené tvorby dočkáme dříve než zase za 6 let. [viděno na Apple TV+ 12.12.2020] ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Tomm Moore to dokázal i napotřetí. Wolfwalkers jsou dalším jeho dílem, které perfektně snoubí mýtickou atmosféru s kouzelnou a neprvoplánovou animací. Krásný mix jak pro děti, tak pro dospělé, kterému nechybí sympatické i zábavné postavy a najde se tu i smysluplné poselství. Zajímavý je ten neodbytný pocit, že tady to nemusí vůbec dobře dopadnout, to jinde úplně není, protože víte, že se z toho hlavní hrdinové po nějakých problémech vysekají. Čekám, že Wolfwalkers zabodují, protože žádný takhle dobrý animovaný film letos nevznikl. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Keltská Princezna Mononoke, jak snímek trefně pojmenoval DaViD´82, kvalit Miazakiho veledíla nedosahuje. Překrásné výtvarné zpracování a sympatickou vlčí holku cenim. Extrémně otravnou a natvrdlou rodinu irských lovců, roztahanou a roztěkanou povrchnost a popírání svých vlastních pravidel (proměny z a do vlčí podoby) necenim. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Až na nadbytečně pozitivní happyend je to nádherná a silná podívaná, vynikající i po výtvarné stránce, která nese spoustu vlastních informací, včetně sociálně kritických, a také svébytný vtip. Kdyby se odvážili méně šťastného závěru, byl by to zářez napořád, ale dá se to odpustit. Jinak od Tomma Moora doporučuji i dřívější Píseň moře. *~ ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)
  • Režisér Tomm Moore uvedl, že centrálním tématem filmu je přátelství dvou dětí, které ještě nikdo nepoučil o tom, že jsou rozdílné. To také silně rezonuje s jeho vlastním dětstvím ve městě Newry během severoirského konfliktu. (Wolffram)
  • Ve scéně, kde se Robyn poprvé promění ve vlka, bylo na animaci použito 1 500 listů papíru. (ondyGAMESTV)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama