Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U malého ostrůvku ztroskotá loď poté, co najede na mělčinu. Zdá se, že bójky vyznačující bezpečný průplav někdo úmyslně posunul. Jen jediný člověk přežije potopení lodi i následné řádění žraloků – dobrodruh Robert Rainsford (Joel McCrea). Na ostrově Bob objevuje starou pevnost obývanou ruským podivínem hrabětem Zaroffem (Leslie Banks) a jeho ještě podivnějšími nemluvnými sluhy. Zdá se, že Bobova loď nebyla první, která se v těchto místech v poslední době potopila. Bob se tak v domě setkává se sourozenci Evou a Martinem Trowbridgeovými, také ztroskotanci. Ve vhodné chvíli Eva Robertovi svěří své obavy z nepochopitelného chování jejich hostitele. Té noci Martin Trowbridge záhadně zmizí. Lov na lidi může začít. (dopitak)

(více)

Recenze (48)

Davies182 

všechny recenze uživatele

K tomuhle se nedá moc napsat, to se prostě musí vidět. Film dělaný s láskou pozná fajnšmekr na první pohled, když se navíc jedná o stařičký klenot v podobě napínavého dobrodružného thrilleru, není proč váhat s vysokým hodnocením. Až na několik dialogů, které postupem času nechtěně musí zestárnout a působí trochu úsměvně, se jedná o výtečný snímek. Je to zvláštní, protože jinak působí film svěžím nadčasovým dojmem, zejména díky kameře. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl k tomuhle filmu dost skeptický vzhledem k jeho stáří, ale tenhle film má tolik napětí, že i o několik desetiletí mladší snímky mu jen z dálky koukají na záda. Relativně krátká stopáž je tak akorát, aby se udržel spád filmu a veškeré napětí. Navíc tradičně výborný Leslie Banks jako podlý ruský aristokrat a jeho kozáčtí posluhovači. Film, který se neztratí ani v dnešní době všemožných počítačových efektů. Nedivím se, že v tomhle snímku našel inspiraci známý zabiják Zodiac. Jasných 5 hvězd. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud naivní snímek, zohledňující rok vzniku. Dosti připomínající němé filmy, kde se herci vyjadřují především gestikulací těla a v té době tak "přehrávanou" mimikou. Právě ta strnulá, mnohdy přespříliš tragická mimika ve výrazu tváří působí nevěrohodně a dokonce až komicky. Přesto věřím, že v době svého vzniku tento téměř hororový snímek vyvolal v řadách diváků obrovské ohlasy a nadšení. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Klasický dobrodružný příběh s hororovými prvky (jen škoda, že je kvůli tehdejším divákům tolik prostříhali, představa úchylného hraběte Zaroffa, jak komentuje své exponáty, je více než slibná) ze staré školy, který místy působí sice úsměvně, ale v ničem to nevadí. Krátká stopáž navíc zapříčinila, že děj odsýpá a divák je permanentně udržován v napětí. K tomu okouzlující Fay Wrayová, chlapácký McCrea a správně vyšinutý Leslie Banks. Filmem se navíc inspirovali i tvůrci Simpsonů při psaní dílu Treehouse of Horror XVI (S17 E04). Jednoduchá nekomplikovaná napínavá zábava. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šílená ruská Siréna s loveckými sklony vs. Tomáš Berdych. A pozor, to první není Maria Šarapovová, ale aristokrat Zaroff v neodolatelně teatrálním podání Leslieho Bankse, jenž si neustále mne jizvu, koulí očima a střihá obočím. Po půlhodině plkání přichází tempo-akce ala Hard Target (jen bílé holubice nahrazují krvežízniví psi) a zatímco vyhlášený hunter Robert Rainsford dojde poznání, jakpak se asi cítí lovená zvířata, hrabě, kterému festovně hrabe, na vlastní kůži zažije, že „game“ není v angličtině jen hra.. Není to něco, co bych cíleně vyhledával, ale musím uznat, že když je filmařská práce dělána s umem, láskou a nadšením, může se čas stát relativním.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Scéna v místnosti s "trofejemi" měla být mnohem delší. V původní verzi měl film 78 minut. Bylo tam více hlav ve sklenicích, ale také vyhublý námořník, vycpaný a připevněný ke stromu, ke kterému ho připíchnul Zaroffův šíp, a další vycpané tělo se dvěma vycpanými loveckými psy, kteří ho svírali svými zuby. Publikum bylo na prvním promítání při pohledu na vycpané lidi zděšené a když začal Zaroff detailně popisovat, jak každý z nich zemřel, začali kino opouštět, a proto byly tyto scény odstraněny. (liquido26)
  • Originální název filmu má dva odlišné významy v závislosti na kontextu: "nejnebezpečnější hra", ale také "nejnebezpečnější lovná zvěř". Hrabě Zaroff  (Leslie Banks) v hovoru tento výraz používá střídavě v obou významech. (Flaxik)
  • Dobové filmové deníky uváděly v seznamu herců také Lona Chanyeho Jr., Raye Millanda, Waltera McGraila a Korneliuse Keefea. Nikdo z nich se však ve snímku neobjeví. (liquido26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno