Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dávné záhady, nová zjištění a nejmodernější vědecké metody na cestě za senzačními objevy. Herec Jan Novotný pátrá po největších tajemstvích Čech, Moravy a Slezska. (Česká televize)

Recenze uživatele FuLister k tomuto seriálu (7)

České tajemno (2020) 

Rozhodně musím ocenit, že se zase jednou na obrazovkách TV objevil takovýto pořad s různými záhadami a tajemstvími, o kterých se může zdát, že v dnešním informačním světě, kdy víme o všem všechno, už ani pomalu neexistují. Také jsou velmi dobré ty hrané scény, komentář Jiřího Dvořáka a průvodce Jan Novotný. Takže za mě palec nahoru. Jen škoda, že nebylo těch epizod a záhad více. ()

Největší záhada templářů (2020) (E01) 

Já mám záhady od pana Vašíčka rád a přijde mi super, že po delší době je opět v TV nějaký pořad o podobných věcech. A navíc jak dělali ten výzkum? No sice to nevyšlo, ale i tak bomba! ()

Voynichův rukopis (2020) (E02) 

Jo Voynichův rukopis je opravdová záhada. Mě osobně se teorie pana Vašíčka o tom, jak to mohlo být, líbí. Ale co mě na tom baví ještě víc, je vzpomínka na seriál Ztracená brána, kde ostatně hrál Jirka Dvořák, který čte komentář. ()

Prokletá hrobka (2020) (E03) 

No, takže se nakonec vlastně zase nic konkrétního nezjistilo, ale ani nevyvrátilo. Takže záhada může žít dál. A to je asi nejdůležitější. Jinak se mi celkem líbí ty hrané prostřihy. ()

Po stopách mágů (2020) (E04) 

Tak dnešní díl byl opravdu zajímavý. Různé satanské společnosti, hrad Zvíkov, proroctví konce světa a asi nejtajemnější Ďáblova bible. ()

Utajené svatyně (2020) (E05) 

Záhady kamene a jeskyní se nemusí na první pohled až tak záhadně, ale osobně si myslím, že je to spíš způsobeno dobou, ze které tyto příběhy pochází a nedostatkem informací, takže se pak hodně musí spekulovat. Jinak pěkné záběry na Beskydy. ()

Mystérium zlatodějů (2020) (E06) 

Souhlasím s tím, že tento díl klidně mohl obsahovat víc informací a být delší. Rozhodně to je zajímavé téma, které by si to zasloužilo. ()

Reklama

Reklama