Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující nález utlučeného těla dívky přivede detektivy k podezření na syna místní pediatričky (Streepová) a jejího umělecky založeného manžela (Neeson). Zatímco se vyděšení rodiče snaží ze všech sil odhalit pravdu, musí čelit stupňujícímu se nepřátelství města přesvědčeného, že jejich syn je vinen. Film plný nečekaných událostí vás ohromí tím, jak se může v jediném okamžiku změnit život jedné rodiny... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (54)

tron 

všechny recenze uživatele

„Celý váš život môže zmeniť jedna jediná sekunda. Ale nikdy neviete, kedy a ktorá.“ Akademická nuda alebo zaujímavá psychologická štúdia vyhrotenej situácie, kedy syn zavraždí? Meryl Streepová, Liam Neeson, Edward Furlong a Alfred Molina rozohrávajú pôsobivo nudnú a nudne pôsobivú drámu z nudného amerického mestečka. Naznačujú otázky o vine, zodpovednosti za svoje činy a sile rodiny, na ktoré je ťažké niečo rozumné odpovedať. Ale vlastne buďme vďační, že podľa takej slabej knihy vznikol taký relatívne dobrý film... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny film a dost aj sudna drama, kde sa riesia veci ako otazka viny, zodpovednosti za ciny, podozrenie serifa ze jeden clen rodiny spachal trestny cin a verejne odsudenie zo strany malomestiakov. Streepova sice vie hrat, ale Furlong /Terminator 2 - Sudny Den/ uz vobec nie, Liam Neeson bol len do poctu a videl som aj Paula Giamattiho /Agent v Sukni/. Barbet Schroeder ako reziser teda tymto priemernym paskvilom rezisersky talent neukazal, ne, ne : 55 % ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mrazivé,strhující,ale předeším tak neuvěřitelně SKUTEČNÉ,že mě ještě několik dní po shlédnutí tohoto dramatu běhá mráz po zádech.Snad ještě nikdy na mě nezapůsobil film tak realisticky,jako právě Předtím a potom.Naprosto jsem se vcítil do osudu Ryanových,byl jsem absolutně pohlcen jejich šílenou situací a strašně moc jsem prožíval celé jejich období "potom".Já osobně bych byl na straně otce,Bena a o to víc mě ještě pak dostal samotný závěr,kdy už jsem byl emočně naprosto durch.A jistě k tomu přispěli i výborné herecké výkony,ikdyž Meryl Streep nadále nemohu ani vidět.Předtím a potom je zkrátka filmem,který se mnou hodně zacloumal a já tleskám.Dle mě velmi nedoceněný snímek!!! ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama, které ovšem vůbec na dřeň nešlo, ba naopak, jen to pošolichalo nějaký ten cit a pořádný zářez do psychiky diváka těžko pohledat. Vniveč tak přichází ústřední dvojice rodičů v podání Meryl Streepové a Liama Neesona, kterým to očividně perfektně fungovalo. Suma sumárum, dobrý dráma, na odpočinkový večer s rodičema jako dělaný. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Říkám si, co tomu filmu vlastně chybělo? Jedná se totiž o silné rodinné drama, navíc se silným hereckým zastoupením a podmanivým podkresem pana Shorea..asi jak tu píší mnozí, je to trošku taková nuda ve zlatém kabatáku - silné pasáže střídají ty nicneříkající, aby se pak zase přitvrdilo. Film mi ale naprosto přivodil silnou empatii v tom smyslu, že jsem silně sympatizoval z ústřední dvojicí, na níž se po obvinění jejich syna začalo okolí včetně největších přátel dívat skrze prsty, ten pocit musí být vážně nepříjemný a vy s tím neuděláte vůbec nic. Průměrný, leč velmi silný film, který se rozhodně neztratí v zapomnění.................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy jedou Jacob (Edward Furlong) a Ben (Liam Neeson) od Panose (Alfred Molina), zastavují u krajnice, přičemž bliká blinkr i poté, co vystoupí z vozidla. O několik záběrů později je však blinkr vypnutý. (Hopkins)
  • Natáčelo se od 22. února do 5. května 1995 v amerických státech Massachusetts a New Jersey. (BMW12)

Reklama

Reklama