Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem z dokumentu o Schumim na vážkách. Nevyžaduji striktně kompletní biografii, ale struktura filmu je příliš nekonzistentní v tom smyslu, že se v jeden moment zasekne na jednom místě a následný zbytek kariéry jen tak rychle proběhne. Jasně, on ten „zbytek“ z filmařského hlediska zas tak zajímavý jako první roky u Ferrari není, ale paradoxně jsou to také roky, kdy v F1 absolutně dominoval. Dalších 20 minut stopáže navíc by filmu podle mě vůbec neuškodilo. Čeho si naopak cením je kritický pohled na věc. Schumacher je vyobrazen v pozitivním světle, ovšem čas od času si tvůrci, tázaní či dokonce i rodina rýpnou do diskutabilních záležitostí. Jelikož jsem jako mladší aktivně sledoval až sezóny 2001-2004 (zrovna ty, co dokument proběhne za 5 minut), Schumachera jsem vždy vnímal jako bezcharakterního uzavřeného jezdce, co přijde, vyhraje a odejde. Dokumentu se daří jej ukázat v lidském světle, jako člověka, co má emoce, co chybuje (i když si to nepřizná) a který závoděním prostě žije. Vlastně jsem nyní zpětně docenil i jeho pozdější návrat do F1, kdy už si to vlastně jen užíval. Na film o Sennovi ani na skvělé netflixovské Drive to Survive to nemá, ale je to dostatečně dobré pro fandy motorsportu i náhodného kolemjdoucího. 70% ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tento dokument bych pustil "Majkýmu", unudil by se k smrti, což by bylo pro tu poškozenou fyzickou schránku bez toho psychického velikou úlevou. Hned na úvod dodám, že jsem F1 sice sledoval, ale nikdy jsem nikomu nefandil. Mnozí budou namítat, že je to jak sledování porna bez onanie, ale opravdu mě zajímala většina hráčů. Zajímal jsem se však povrchně, proto jsem neznal východ této hvězdy, jenom jsem detailně postřehl západ za obzor. Dokument se v první části jeví zajímavě, některé věci jsem opravdu nevěděl. Vřelá akceptace se u mě změnila, když Michael začal vyhrávat. U našeho závodníka se začala objevovat docela solidní arogance. Obvykle nemám nic proti aroganci, sám občas bývám takový, ale jeho arogance byla naprosto protivná. Když mu nevyšlo předjetí, tak druhého naboural. Bylo mu jedno, že někoho bezpečně nepustí nebo předjede, tomu člověku bylo vše u výfuku. Možná by mi to nevadilo, kdyby se dokument zajímal i o jiné aspekty jeho kariéry a jeho života. Faktografické dílo nám totiž vyobrazuje jeho život tak, jak by asi chtěl Michael. Chladnost dokumentu tomu také příliš nepomáhá. A ve výsledku jsem čekal na nějaké odhalení jeho stavu, dokonce jsem čekal i na nějaký záběr... nic. Usvědčilo to mou teorii, že je na tom Schumarem tak špatně, že tu s námi není nijak, jen je tu s námi jeho tělo. Jinak by manželka už světu přinesla video, kde se jeho stav viditelně zlepšil. Nechce se ho vzdát, i když už to není on. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Výjimečný dokument jednoho z historicky nejlepších sportovců na naší planetě, který mapuje takřka všechny nejdůležitější životní okamžiky závodníkovi kariéry. K tomu využívá retrospektivní pojetí a archivní záběry, pomocí nichž může divák nahlédnout do osobního života Michaela Schumachera a poznat jeho osobnost z druhé strany. Snímek ve svém průběhu seznamuje diváka se Schumacherovými největšími rivaly - Sennou, Hillem, Villeneuvem, Hakkinenem, to však pouze do úspěšného roku 2004. Pro jeho "zářivější" divácký vjem tak tvůrci zcela vymazali roky 2005 a 2006, kdy byl jeho největším konkurentem na trati Fernando Alonso, což je nejspíše tím jediným významnějším přešlapem dokumentu. První záběry snímku, střídající poklidný podmořský svět se závodní pasáží z kokpitu F1 za zvuku písně Piscine od Petera Hinderthura, doslova berou dech, až z jejich síly divákovi naskakuje husí kůže. Bohužel se dynamiku a napětí daří snímku držet pouze první hodinu a ta druhá strádá. Velmi oceňuji, že se Michaelova rodina společně s režisérským duem Kammertons - Wech rozhodli zachovat tajemství v podobě aktuálního závodníkova stavu. Takto si každý z nás může uchovat vzpomínku na Michaela Schumachera, jako na dobrého otce a pravého vůdce v tom nejlidštějším možném světle. Jakožto velký fanoušek F1 mezi lety 1997-2008 děkuji Netflixu za tento výjimečný sportovní zážitek. Dávám čtyři hvězdy. 👍 (16.09.2021) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

F1 sledujem od roku 1996, takže som síce nebol pri zrode Schumacherovej slávy, ale pri jeho najväčších úspechoch a hegemónii Ferrari som už nechýbal. Ale úprimne poviem, že som fandil asi ktorémukoľvek Schumiho konkurentovi, len aby nevyhral on. Proste som ho nemusel a vždy mi jeho arogancia na trati prekážala, aj keď samozrejme uznávam jeho talent a kvality. Dokument som si pozrel najmä ako fanúšik F1. Po ten rok 2000 to bolo zmapované relatívne dobre, a potom to vyznelo štýlom "a tak sa z Michaela stala hviezda", no a z nasledujúcich rokov to bolo veľmi biedne. Žiadna zmienka o jeho "nosičovi vody" Barrichellovi? Nič o rivalite s Alonsom alebo Montoyom? Toto tam absolútne chýbalo, a mám pocit akoby to obdobie kariéry po roku 2000 úplne opomenuli. Navyše, všetci sme čakali, že sa dozvieme aj nejaké pikošky, zaujímavosti, a najmä aktuálne informácie o jeho aktuálnom stave. Takže z tohto pohľadu trochu sklamanie. Dokument by bol skvelý, keby sa volal "Schumacher Part I." a v dohľadom období by nás čakal "Schumacher Part II." - no bohužiaľ, takto mám z toho zmiešané pocity. 3* ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ať už je Michael Schumacher jakýkoliv člověk, tak já prostě a bohužel ho rád nemam, je to prostě divný, ale vždy mi přišlo, že vystupoval jako macho ostatně má to nedopatřením i v příjmení. Upřít se mu nedá ale talent a jak se vypracoval! Jak jezdil je neskutečné, i když to co za prasárny někdy předvedl na trati, si jiní jezdci zdaleka nedovolili! Za mne z jezdců uznávám Nikyho Laudu, Ayrtona Sennu (toho považuji za nejlepšího jezdce F1), Miko Hakinnena a Lewise Hamiltona. Ano dokument byl pěkný, ale na Sennu to nemá ani zdaleka! Je smutné co se Schumimu stalo a řikám, tleskám jeho talentu, jinak si říkám, zda jako od roku 2013 se takhle trápit. Nevím, asi bych se taky nevzdával, ale je to prostě život! ()

Reklama

Reklama