Reklama

Reklama

Willyho kouzelný svět

  • Česko Lunapark hrůzy (více)
Trailer 2

Bezejmenný tulák přijme pozici uklízeče v uzavřeném zábavním parku. Všední práce se ale brzy změní v boj o holý život, když místní mechaničtí roboti ožijí a začnou lačnit po krvi. Přežít může jen jedna strana... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (217)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem kdysi viděl na půl oka trailer, říkal jsem si, že nejspíš půjde o nějakou blbinku v podobě nepovedené černé komedie o oživlých, vraždících plyšácích. Teď už vím, že tahle varianta by byla ještě zlatá. Úplně mě polil horký pot, když jsem během sledování filmu zjistil, že nejde o žádnou hororovou komedii, nýbrž o naprosto VÁŽNĚ zamýšlený horor. Proboha, proč?!!! Tak buď mám oživlé roboty a protože to dělám vážně, tak jim dám hrůzu nahánějící zjev, nebo mám infantilní postavičky a udělám to vtipně, ale mixnout to tímhle zvráceným způsobem - infantilní postavičky podané vážně? To možná funguje v té hře, kterou se tvůrci inspirovali, ale ve filmu vůbec. Nejhorší na tom všem je to, že i formou jde o totálně neumětelský brak, který by nefungoval ani jako fan film na youtube. Co ty režijní postupy jak pro děti předškolního věku? Záběr na napřáhnutou zbraň a poté následuje záběr na narozeninový dort, na který stříkne krev? Za to by mi bylo trapně už před 20ti lety, natož teď. Nicholas Cage hledá své dno a brzy se dostane do fáze, kdy bude v nějakém supermarketu tajtrlíkovat v kostýmu slepice. Fakt bude lepší radši ukončit kariéru, než se takhle protivit lidem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je jeden z mála herců, který výběrem role dokáže stále překvapit, ačkoliv to je v jeho filmografii neuvěřitelné. Tentokrát se z něj stal uklízeč v zábavním parku, kde ožijí jeho obyvatelé a začnou vraždit vše živé. Film je ještě větší bizár než jeho synopse, ale občas dokáže pobavit a v rukách lepších tvůrců z toho klidně mohl být kult. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak dementní, až to bylo vlastně zábavný. Cage nemluví, uklízí a mlátí mechanického pštrosa koštětem. Pak mu zapípaj hodinky. Musí si dát pauzu. Lupne do sebe energeťák a vášnivě potrápí pinball. Hodinky zapípají znovu, čas vrátit se do práce.  Cage opět nemluví, uklízí a mlátí mechanickou gorilu zvonem. Pak mu zapípaj hodinky... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Levné, hloupé, ale zábavné a s nejlepším českým dabingem Nicolase Cage, byť tedy nepromluví ani slovo.  Animatronické gore pak výborné, samý olej, plyš i kovové součástky. Klasický se pak bohužel omezí jen na rudou tekutinu a jedno přepůlení. Nejvíc ale zklamal sex, tohle by se v osmdesátkovém či devadesátkovém braku nemohlo stát.  V jedné z rolí zmalovaná kozatá štětka a při šoustání zůstane oblečená, no jak se to dnes říká, wtf? Mlčenlivý Cage a všechny scény s ním jsou pak dojmově o několik stupňů výš než všechno ostatní a osobně by mi vlastně daleko víc sedl pouhý osamělý plyšový masakr pana Klece v pekelném lunaparku pouze s hláškami oživlých pouťových atrakcí než sledovat otravnou vatu s příšernými "herci".  Tři a milovníci dobrého filmu pochopitelně ruce pryč. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nicolas padá do karierních sraček čím dál hloubějc, ale….nebojí se toho, jde do toho po hlavě a snaží se (na rozdíl od stejného případu jako Willis a spol.) a mě to vlastně baví. Jasně, není to dobrý film ani omylem, ale ta premisa je fakt originální a říkám si, co by s tím za chuťovku provedl nějaký šikovnější a vhodnější tvůrce, třeba takový Robert Rodriguez. Navíc považuju za špatně tvůrčí rozhodnutí od pana režiséra zdejší Cageovu záměrnou mlčenlivost , přišli jsme tak o jeho vtipné hlášky a nenapodobitelnou intonaci, nikdo se tak vtipně neumí verbálně rozčilovat, jako právě Cage. Ale svůj účel to jinak splnilo, Nicolas zase narychlo spíchl nějakou levnou rychlovku, dostal na ruku kešeni a zčásti umořil své staré dluhy a o to přeci jde :o) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Film byl volně inspirován herní předlohou „Five nights at Freddy's“, což je série videoher a mediální franšíza vytvořená Scottem Cawthonem. (sator)
  • Ve scéně na konci filmu, kdy auto vybouchne, v odrazu brýlí hlavního protagonisty je hořící auto vidět. Jenže protagonista je už v tom samém záběru úplně někde jinde. (Nikolas__)

Reklama

Reklama