Reklama

Reklama

Willyho kouzelný svět

  • Česko Lunapark hrůzy (více)
Trailer 2

Bezejmenný tulák přijme pozici uklízeče v uzavřeném zábavním parku. Všední práce se ale brzy změní v boj o holý život, když místní mechaničtí roboti ožijí a začnou lačnit po krvi. Přežít může jen jedna strana... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (221)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oho! Tož jestli je N. Cage v některých filmech divný, tak zde v tomto dosáhl vrcholu. Mlčící, zasmušilý a nekompromisní. Když přejede zastavovací pás a nemá na opravu auta hotové peníze, vezme úklid ve Willově kouzelném světě na jednu noc. Jenže s příchodem tmy zde ožívají robotické loutky, které mají díky rituálu duši - duši vrahů a zvrhlíků. Tak kdopak si vzpomněl na Chuckyho? A pak je tu skupina teenagerů odsouzená k likvidaci, což je fajn. A tak když Cage postupně masakruje loutky, stříká jen černý olej, ale když se loutky pustí do omladiny, jej, rudé fontány stříkají vesele ke stropu. A lítají i hlavy, dokonce dojde i na střeva ven. A všechno to má takový pěkný osmdesátkový look plný barev doplněný kolovrátkovou muzikou. Otázkou je, kdo je Cage? Divák si může hádat, což je fajn. Byl sem vyslán? Není to nějaký federální agent? A že by to byl rovnou Ďábel a přišel si pro to, co mu patří? Tahle nejednoznačnost se mi líbí. Za mne spokojenost, byť chápu, že film osloví menšinové publikum. Ale což, každý film nemusí být nutně pro každého, že? ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Parádní oddechovka, která se absolutně nebere vážně. Nicolas věděl do čeho jde a naprosto si to užívá. Je to hloupé, je to brakové, ale ten kdo čeká drama, sofistikovanost scénáře a herecké výkony typu Irishmana, by se jít radši rovnou objednat k lékaři nebo si smazat profil na čsfd. Výborný soundtrack s kombinací s tichým Cagem, který trhá páteře loutkám, u toho pije energy a tancuje tak vtipně, že to prostě pobaví. Já osobně jsem spokojený a z jeho posledních rolí je tahle jeho nejpovedenější. Janitor rulezzzz. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na papieri to muselo vyzerať celkom cool. Potom, ale prišlo prevedenie akého si Kevina Lewisa. A vyzerá to na prd. Cage je jediná ( a zrejme aj tu o to išlo ) postava, na ktorú sa dá pozerať ( hlavne kvôli jeho prednesu postavy ). Ani tie loutky, zámerne priblblo vyzerajúce, nemajú akú takú nadnesenosť. Síce je to abnormalita v dnešnom žánrovom mori, celým svojím bytím, ale svojím očakávaniam nedospela. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tulák čo jazdí na Chevrlolet Camaro Vs Gigantické plyšáky? To je nápad! A obsadíme doň “stroskotanca”. Ach ten Nykolas :) Uvidíme ho ešte niekedy v nejakom filme, ktorý by sa zaradil do kategórie “A”? Nuž, zrejme nie. Už sa nám v tých “céčko - déčkach” akosi udomácnil, čo v čase Korony bude asi stále lepšie, ako byť bez práce, lebo bez práce nie sú čo? Nie sú koláče :) Najvtipnejšie ale vyznieva ten jeho “drsný” pohľad. Kokos aký strach z neho ide čo? :D To už podráždený jorkšír má väčší rešpekt ako Cage (aj keď v tomto prípade to bolo asi úmyselne). Každopádne, smutný príbeh. Čo sa filmu týka, nie je to špatné, na taký ten snímok z kategórie: absurdná rozprávka, ktorá Vás nijak neobohatí, no vyslovene nasratý nebudete. Ja som sa miestami celkom bavil, aj toto občas treba, i keď gore pomenej a krv nie vždy tečie potokom (teda ľudská). Proste taký nedotiahnutý “splater” kedy zostalo iba pri originálnom nápade. Medzi dva-3. Asi skôr dva. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci film. "Willy's Wonderland" bolo teda skutočne niečo, čo sa nedá jednoducho popísať slovami. Pravdomu je, že som od filmu čakal poriadnu hororovú komédiu a v tomto smere si film asi svoju úlohu splnil. No myslím si, že mohol to spraviť ešte o niečo lepšie. Ako? Nepridávať do filmu zbytočné postavy, ktorých rolou bude iba umrieť. Myslím si, že keby sme tu mali tento film a po celý čas sledovali len Nicolasa Cagea, možno maximálne by sme tam nechali Liv ako druhú, tak by to bolo o niečo zaujímavejšie, lebo by z filmu vypadli všetky scénky, ktoré dokopy nesmerujú k ničomu inému, než obyčajnému klišé. Kráľom je tu pre mňa jednoznačne Nicolas Cage, ktorý sa vyžíva v tom, že nemá dokopy žiadne dialógy a dokopy len chlastá energy drinky, stará sa o čistotu podniku, hrá pinball a likviduje vražedné animatrony. Po každej akcii vymeniť tričko, všetko poutierať, chvíľu je kľud a pokračujeme. Nemôžem povedať, že ide o dobrý film, no nastavil som sa asi presne na to, čo som od toho očakával. Viac-menej. Ako som povedal, nepotrebovali sme do toho viac postáv a tým len film skutočne skĺzol k bežným klišé, ktoré sme nepotrebovali. Úplne stačil drsný Nicolas Cage na správnom mieste. A okrem toho musím ešte uznať jednu vec. Netrvá dlho a celý ten koncept začne byť celkom repetetívny. Hodnotenie: C ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně na konci filmu, kdy auto vybouchne, v odrazu brýlí hlavního protagonisty je hořící auto vidět. Jenže protagonista je už v tom samém záběru úplně někde jinde. (Nikolas__)
  • Poté, co postava Nicolase Cage naskládá plechovky do ledničky, jde umýt troubu. Když ji následně otevře, má zalepené zranění na levé tváři (i když k tomuto zranění přijde až později). V dalším záběru při umývání nádobí však na tváři nic nemá. (CjKukis)
  • Název filmu se změnil z „Wally's Wonderland“ na Willy's Wonderland. (LUKICKK)

Reklama

Reklama