Reklama

Reklama

Agatha Christie: Plavý kůň

(seriál)
  • Velká Británie The Pale Horse (více)
všechny plakáty
Trailer

Epizody(2)

Obsahy(1)

Mark se stále nemůže vyrovnat se smrtí první ženy, přesto je už podruhé ženatý. A čeká ho nepříjemné překvapení. Policisté objevili u mrtvé ženy seznam lidí, kteří mají zemřít, a Markovo jméno zde figuruje také... (TV Prima)

Recenze uživatele maoc k tomuto seriálu (3)

Agatha Christie: Plavý kůň (2020) 

Hodně slabé 4 hvězdy. Mix mysteriózna až hororu s detektivkou by mohl fungovat, ale v tomto zpracování se to úplně nepovedlo. Odklon od předlohy Agathy Christie nepovažuji za za chybu, ale rozplizlý závěr už ano. Více u jednotlivých dílů. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Pokud dokáží tvůrci ještě vybičovat paranoiu a mysteriózno, půjdu možná na plné hodnocení. První díl v druhé polovině malinko ztratil tempo, zato potěšil dožínkami v Much Deeping. Mimochodem, jedna z postav poznamenává, že název vísky zní oplzle. Konečně to někdo řekl nahlas! Slavnost mi úplně připomněla Hardyho Rituál nebo ještě spíš Asterův Midsommar. Barevné a uhlazené, ale pod povrchem institucializovaných (ritualizovaných) úkonů je cítit násilí, krev a chtíč. Literární předlohy se to drží v některých ohledech více než zpracování se slečnou Marplovou, v jiných ale zase vůbec. Není to na škodu, spíše naopak. Jsem zvědav, jak scénář celou tu spletitou záležitost rozsekne. ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

První díl byl velmi slušný. Od druhého jsem čekal, že paranoia Marka Easterbrooka bude stříkat z každého záběru, ale ona spíš jen tak neškodně probublává. Delirantní stavy se dostavují, ale střih je moc dlouhý nebo naopak rychlý, prostě to na mne nezapůsobilo, jak mělo. Kromě zjevení bubáka a zajdy v autě nenastala ani žádná pěkná wichcraft chvilka, takže po senzačních dožínkách z prvního dílu jsem zklamán. Osazenstvo Plavého koně taktéž dostalo prostoru méně a hlavně nudněji, než bych čekal. No a závěr... Jako chápu. Tyto postupy jsou docela v módě, ale byl bych raději za tradičnější zakončení. Konfrontace se zlem byla také vykreslena tak nějak unyle, nevěrohodně (scéna v dílně, ale i s Thomasininou nevlastní matinkou či s přítelem, ...). Inovativní bylo použití "zvacích dopisů" a role Jessie, která je výrazně odlišná než v předloze i zpracování se slečnou Marplovou. Zklamání, protože jsem se těšil, že hodnocení vystřelí nahoru. Místo toho dávám 4 hvězdy spíš z milosti. Pořád jsou tu pěkné chvíle (scéna s popelníkem, Ježíš v nemocnici, ...), ale je to prostě takové rozplizlé, neúderné, mnohohlavé cosi. Velká škoda. ()

Reklama

Reklama