Reklama

Reklama

Nesnesitelná tíha obrovského talentu

  • USA The Unbearable Weight of Massive Talent (více)
Trailer 1

Herca Nicka Cagea trápia finančné problémy. Aby odvrátil nevyhnutný bankrot, musí prijať ponuku vystúpiť na narodeninovej oslave bohatého fanúšika za odmenu milión dolárov. Týmto fanúšikom je však mocný drogový barón Javi Gutierrez (Pedro Pascal), ktorý uniesol dcéru mexického prezidentského kandidáta. A tak musí slávny herec Nick pod vedením agentky CIA Vivan (Tiffany Haddishová) predviesť pred gangstrami svoje životné predstavenie, aby zachránil nielen seba, ale aj svojich blízkych a splnil cieľ tajnej misie. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (218)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ne že by to nebyla chvílemi docela zábava, ale vsadila bych se, že kdyby člověk hodil kamenem do skupiny shitpostujících memerů a tři z nich trefil, tak že by na zadané téma přišli s mnohem vypečenějším a pikantnějším scénářem. Řekla bych, že filmu nejspíš dokonce až ublížila účast samotného Cagee, protože to vypadá, jako by se z respektu k němu tvůrci drželi celkem při zemi a vytvořili neškodný a vlastně i dost neoriginální rodinný film na deštivé odpoledne. Z filmu, jehož největší devízou jsou štěněcí oči Pedra Pascala, si internetoví milovníci deep cutů budou gify posílat jen stěží. Chybí tam něco jako "Malkovich, Malkovich" scéna z Being John Malkovich, ne že by měl tento film mít nějaké kaufmanovské ambice, ale chtělo by to aspoň jeden nějaký opravdu cageovsky šťavnatě šílený nápad, který by to celé ospravedlnil/spasil. Dvojice pozlacených zbraní nestačí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Je už všeobecně známým faktem, že subtilní herecký projev Nicolase Cage už má i svou vlastní kategorii. Tu notoricky známou tristní mimiku a nevídanou práci s charaktery zkrátka nikdo jiný ani nedokáže napodobit. Je tedy vážně velká škoda, že tvůrci tohoto svérázného počinu tento jeho nejvýraznější aspekt využívají jen z poloviny. Jistě, snímek sice nabídne několik velkolepých a kreativních nápadů, nicméně zbytek je jen jakási “vata” plná hluchých míst, kterou bohužel nezachrání ani četné odkazy na jeho starší filmy či třeba například zdatně sekundující Pedro Pascal. Ve finále tedy dostaneme velmi průměrný snímek, jehož potenciál dle mého názoru nebyl využit tak jak by si samotný Nicolas Cage zasloužil. Škoda. „You're Nick...FUCKIIIIIIIIING Cage!” ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je skutočne neuveriteľná filmová hviezda. A voči jeho talentu mám veľký obdiv.  Nedá sa ale povedať, že by si počas posledných 10-tich rokov vyberal zrovna najlepšie filmy. Niekedy okolo roku 2018 sa veci začali meniť. Dostali sme filmy ako "Mandy", "Color Out Of Space" a samozrejme "Pig". A vyzeralo to, že sa konečne Nicolas stavia opäť na nohy a dočkáva sa lepších projektov. Ja dokonca v mnohom rešpektujem aj "Willy´s Wonderland". S tým všetkým poviem, že na "The Unberable Weight Of Massive Talent" som bol úprimne zvedavý. A keď začali prichádzať hodnotenia a komentáre od kritikov, bol som optimista. A to čakanie sa vyplatilo, pretože toto je film, ktorý prináša všetko, čo mám rád na Nicolasovi Cageovi, plus dokáže priniesť príbeh, ktorý je síce trošku strelený, ale v rámci konceptu na film funguje veľmi dobre. Je treba uznať, že film je v prvom rade komédia. Akčná komédia. No funguje vďaka tomu, že Nicolas Cage tu hrá sám seba. A tým pádom ani nemusí často niečo hrať. Alebo naopak do toho dáva svoje herecké umenie tak, ako ho poznáme. A je treba uznať, ja som sa na tom neskutočne zabavil. Palec hore pre Cagea. No nie je to len on, kto je skvelý. Pedro Pascal je rovnako vynikajúci a úplne mu ten jeho fanboyizmus verím do špiku kostí. Ku koncu sa dočkáme aj nejakej väčšej akcie, no je treba uznať, že toto je film, ktorý ma bavilo sledovať, mal dobré nápady a dokázal ich aj využiť vo svoj prospech. A ja len dúfam, že Nicolas Cage je späť vo forme a dostane sa do veľkej dávky kvalitných filmov. A aby sme tu nemali zase niečo podobné ako "Left Behind" alebo "Between Worlds". Do toho Nick. Teším sa na nabudúce. Hodnotenie: A ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože se tento film snaží působit dojmem malého, div ne nezávislého filmu, je to ve skutečosti hollywoodský škvár s mnoha neduhy. Tvůrci se je pokusili zamaskovat do očí a uší bijícího přehrávání a vyvěšením vlajky...lidi, tohle je komedie, musíte to brát s nadhledem. A ono to v první půli fungovalo. A dokonce i dlouho po ní jsem byl zvědavý kdy se ukáže, že je všechno jinak...kdy příjde ten laciný twist, který to uvede na pravou míru. Já bych ho Gormicanovi rád odpustil, protože jinak by jsme nemohli vidět skvělou chemii ústřední dvojice a bavit se jejich absurdoherectvím. Jenže aniž bych chtěl spoilerovat...žádný chytrý scénář se nekoná. Žádný fór na druhou, sympatická blbina nebo aspoň bizár... . Nic, jen akční podivnost s hádankou...je to všechno doopravdy? To se dozvíte v závěru s mě osobně to celý film pokazilo. Nespasila to ani účast Cagea, který si v poslední době libuje ve všem, co by dalo zapomenout na jeho topořivé herectví-tzn. hraje sám sebe a je jedno, jestli je to role Drákuly, šíleného lovce, nebo N. Cagea. On je velký sympaťák, ale jak zaznělo ve filmu...není herec, ale filmová hvězda. To není kritika...jen uvedení věcí na pravou míru. Dokonce Cageovi velmi fandím...že se snaží tu svou starpower udržet aspoň poblikávající. Některé filmy mají jen pobavit, nic víc se od nich nečeká a to je úkol právě pro poloherce jeho kalibru. Bylo fajn ho vidět v docela dobré formě. To přehrávání mě bavilo. Bohužel jsem Nesnesitelnou tíhu obrovského talentu viděl s dabingem...jsem si naprosto jistý, že v originálním znění bych si ho užil víc. Bylo by to víc cageovité. Ale na mém hodnocení by to asi nic nezměnilo. Je to jen akční hříčka v komediálním župánku, pod kterým je chlupatá hollywoodská žblechtanina. Ale nevadí...jsou tam fajn feelgood momenty a mírná zábava se taky počítá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BUĎ ZABIJU JÁ TEBE, NEBO TY NICOLASE CAGE…“   Tak nám Nicolas hraje sám sebe - herce se slavnou minulostí a tristní současností. Postupně to nabírá na zábavnosti – s loosera se stává normální člověk, příběh je víceúrovňovej, zaměřenej na postavy, nechybí velká drogová scéna ani akční scéna… .a všechno se tak nějak obejde bez těch monumentálních CGI sraček… Místy píčovina, která baví hlavně Nicolase a Pedra, občas píčovina, u který se musím smát nahlas. Ano zasranej Nicolas Cage se tady nebere vážně! Není to žádný bilancování ve stylu JCVD, ale… prostě toho Paddingtona 2 dám!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem fanda N.G. 2.) Chcu bejt neustále středem pozornosti.  ///  Thx za titule „dartomis“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  **  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (110)

Zajímavosti (19)

Související novinky

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

16.03.2022

Následující zpráva zřejmě zdivočí představivost mnoha filmových fanoušků, i když je třeba ji brát s velkou rezervou. Nicolas Cage v předchozích dnech zavítal do texaského Austinu na South by… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Reklama

Reklama