Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastain) je na smrtící misi. Přísně utajovaná zbraň se dostala do rukou nepovolaných žoldáků, a tak vymyslí plán. Spojí své síly s mezinárodní konkurencí! První je německá agentka - drsňačka Marie (Diane Kruger), další je bývalá  spojenkyně MI6 a špičková počítačová specialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a do třetice je to zkušená kolumbijská psycholožka Graciela (Penèlope Cruz). Tyto ženy se navzájem moc nemusí, ale v zájmu důležité mise je nutné, aby spolupracovaly. Musí být o krok napřed před tajemnou ženou Li Mi Sheng (Bingbing Fan), která sleduje každý jejich pohyb. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (131)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Takový potenciál a takhle to zmršit. Sice to měli tvůrci hezky rasově pestré, skoro jako omalovánky, lokace zajímavé, nicméně divák z nich viděl houbeles. Příběh tuctový, ale s trochu lepším scénářem, menším agenturním galimatiášem a zajímavějšími hlavními postavami, to mohla býr dcela pecka. Holky byly fajn, ale bohužel nijak zvlášť nezaujaly, akce průměrná. A nkonec, pár logických kotrmelců které se vyskytly, jen dokončily dílo zkázy. Zapomenutelný béčkový film, který sice vyloženě neuráží, ale rozhodně nenadchne, což je škoda. Za mne 40% max. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ženský špionážní thriller tradičně o špionkách snažící se zachránit svět. Jsou tři, takže jakoby to v podstatě kopírovalo snímek ´Charlieho andílci´ (2000). Ale vlivem přítomnosti čtvrté ženy, která agentkou není, to také zároveň připomene motiv románu Alexandra Dumase staršího ´Tři mušketýři´. Ta čtvrtá je psycholožka, či co, a tak vlastně mezi agentkami působí podobně, jako D´Artagnan mezi mušketýry. A aby jich nebylo málo, později se k nim přidá ještě pátá. Je to však jen hloupá čirá zábava patřičně poupravena do sounáležitosti genderové vyváženosti se vším, co k tomu patří. Rasová vyváženost samozřejmě také nechybí. Nejen že jsou zastoupeny všechny tři, ale tradičně je tu i dvoubarevné partnerství či manželství. Tentokrát je neobvyklá změna, neboť nyní má černoška bělocha. Každopádně kodex druhého Lebensbornu je tak zachován. Takže tu máme nebojácné, do všeho se vrhající, ženy agentky s nechybějícím a doslova do očí bijícím sexismem. Intriky nestojí za řeč, ale nejdůležitější je fakt, že mužští padouši blbě střílí a byť  jsou o hlavu větší a fyzicky zdatnější, agentky jim bez problému, jak se jednoduše říká, nakopou prdel. Spousta kýče nejen v akčních scénách, ale jen tak v rámci filmové zábavy to stačí. Že jo předvídatelné?  No jo, je. Ale divačky to zajímá? Snímek Netflixu, který tímto známým motivem opět jen zaplnil svou knihovnu. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Tento film bych charakterizoval jako akční romantickou feministickou pohádku. Děj totiž nemá s realitou nic společného; skutečná práce tajných služeb takhle asi nevypadá. Čtyři princezny (tři bílé a jedna černá) hledají nějaké elektronické hejble, jako kdyby to byl svatý grál, a později se tam objeví ještě jedna šikmooká princezna. Kromě toho tam figuruje jeden zrádný princ a další vesměs negativní mužské postavy. Chvílemi mi trochu unikala logika tohoto poněkud naivního a místy dokonce i sentimentálního příběhu, ale docela dobře se na to koukalo: ženské celkem pěkné a příhodně rasově namíchané, akce dynamické... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uvažujem, kedy už konečne skončí éra týchto babských akčných filmov, v ktorých 55-kilové (a v tomto prípade aj -ročné) buchty mlátia a strieľajú 100-kilových vytrénovaných mamľasov, akoby sa nechumelilo. Aspoň keby to inak bol dobrý film, ale kdeže - idiotský scenár s príšernými dialógmi, hrozne natočenou akciou, otravnými hérečkami a hneď dvoma zloduchmi v podaní bielych chlapov. Koľko ešte katastrofálnych prepadákov tohto typu musí vzniknúť, aby Hollywood pochopil, že naozaj nikoho nezaujímajú? ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Sranec nejsmradlavější. Taková ta rádoby zápletka na efekt, kdy jsou agentky napřed proti sobě, aby se pak spojily proti stejnému nepříteli, protože ono je hrozně těžké přijít, představit se a říct, nazdar jsem agentka ta a ta a pojďme si pomoct proti stejnému nepříteli. Černoška, takový ten infantilně pojatý instantní hacker, prostě "mrkni, kdo to tam byl." "Jo, klik, klik, tady ji máme." Má nějakou rodinu?" klik, klik "ne je úplně sama asi dvojitá agentka, žádné záznamy." Klik, klik, je v lázních, klik, klik, předali si tu disketu... prostě blitka. Prej, my jediné můžeme zachránit svět před válkou... Jasně, tak agentura na tuto globální hrozbu pošle jednoho jediného agenta, ty vole. Přiblblá choreografie typu: Chastain vezme pálku a chlapa, kterého chce zabít, s ní šlehne po hlavě a místo toho aby ho tou palicí ubila, tak mu ji dá za nohy a podrazí mu je a pak dělá další sérii zbytečných chvatů, aby ho pak zabila. Trapas. Veškeré zvraty a situace hrozně zjednodušené, taková dětská verze špionážního akčňáku. Jo a potvrdil jsem si to, co už jsem postřehl u Ava: bez soucitu - totiž, že Chastain je opravdu, ale opravdu hrozná tlama. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (11)

  • Film měl mít premiéru již v lednu 2021, ale kvůli pandemii covid-19 byla premiéra odložena. (peeteno78)
  • Postava Marie mluví anglicky, německy a francouzsky. Její představitelka Diane Kruger hovoří plynně všemi třemi jazyky. (peeteno78)
  • Film se natáčel ve Francii (Paříž), Maroku a Velké Británii (Londýn). (ČSFD)

Reklama

Reklama