Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jestli to bylo díky tragickému selhání Agent Carter, nebo odporem vůči současné groteskní (a násilné) diverzifikaci, či snad Union Jack na štítu vyvolal díky brexitu tu nepříjemnou pachuť? Nevím. Rozhodně ale wow efekt zakončený pověstným prosazením na zadek se nekonal. Animaci neřeším, dokonce i zasazení do WW2 dává plusové body, ale… tohle vypadá fakt, fakt komicky. A pokud další “ify” budou o tom, že jen mění pohlaví (nebo rasu) postavy, bude to fiasko. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Animace mi až na pár detailů sedí, ale příběh jako takový je poměrně slabý. Peggy je jako Captain fajn, ale tohle od What If opravdu neočekávám. Až na pár drobných odchylek se jedná pouze o genderově obráceného "Prvního Avengera", což na zajímavou epizodu prostě nestačí. Málo kreativity = průměrný start jinak velmi perspektivního seriálu. Aspoň Hive (předpokládám, že to byl on) na konci potěšil. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hravé, zábavné, svižné a animace nakonec působí velmi dobře. Ano, jistě se najdou ti, kteří budou brblat, že je v hlavní roli ženská hrdinka, ale to je jejich problém. Captain Carter je působivou postavou, která umí se štítem zacházet víc, než důstojně. Je pravda, že příběh by mohl být ještě více odlišný od toho původního, ale jinak nemám výtku. ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele

Tak máme tu v poradí štvrtý seriál od MCU toho roku a zatiaľ najslabší štart bohu žiaľ. Animácia bola dobá hudba v pozadí tiež tak trochu má to vratilo do čias prvého Kapitána Ameriky čo bol aj zámer tvorcov a vyšiel ale príbeh celkovo taký priemerný. Možno som očakával trochu viac. Každá epizóda by mala byť o niečom inom a ukázať nám možnosti multivesmíru na čo sa aj teším tak snáď to nebude také sklamanie ako pilotný diel. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Parádní epizoda věnovaná Peggy Carter v roli Captaina Americy. Pro čtenáře takových komiksů, jako jsou například Exiles, ta myšlenka není nová, ale je skvělé být u toho, když se i nadále rozvíjí. Nový animák od Marvelu byl risk, protože animovaný Marvel dobrou reputaci nemá, ale situace se příznivě mění. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Howard Stark se v této epizodě zmíní, že strávil víkend s Hedy Lamarr. Hedy byla filmová hvězda, ale zároveň také amatérská vynálezkyně. Pomohla vyvinout nepravidelné frekvence signálů, které se v krátkém intervalu měnily, postup FHSS (Frequency-hopping-spread-spectrum – při přenosu informace vysílač a přijímač synchronně přelaďují na další frekvence) využívaný proti odposlechům. Její vynálezy později přispěly k vyvinutí technologií, které dnes používáme jako je Bluetooth nebo Wi-Fi. (Kubaaa97)
  • Peggy Carter (Hayley Atwell) představuje v tomto díle variaci na postavu Captain Britain. Ten se poprvé objevil v komiksech v říjnu roku 1976 pod jménem Brian Braddock. (Frca)
  • Ve filmu Captain America: První Avenger (2011) je hlavní základna organizace HYDRA v podzemní pevnosti v Alpách. V této epizodě se nachází hlavní základna v Castle de Krake ve Schwarzwaldu. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama