Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela slušný rozjezd, bohužel na úvodní epizodu vybrali jeden z těch méně lákavých a šťavnatých příběhů, nic extra divokého. Zároveň působí trochu uspěchaně, protože se dvouhodinový film snažili (ve změněné podobě) odvyprávět za 30 minut, takže na nějaký pořádný character development můžeme zapomenout. A tenhle příběh už jsme vlastně viděli, jen místo Steva stojí v jeho čele Peggy. Některé z následujících epizod už teď zní zajímavěji, např. ty s Killmongerem či s Ultronem. Abych ale jen nekritizoval - animace je výborná, vizuálně to prostě vypadá fantasticky, líbí se mi, že Steve se stal hrdinou i bez séra, Peggy je sympatická,oceňuji návrat drtivé většiny hlavního obsazení, no a možná také náš vůbec první pohled na Shumu Gorath?? To asi ještě uvidíme, každopádně… epizoda 1 - 6.5/10. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Prvým Avengerom sa nestáva Steven Rogers a Mage Carter a tak sa nám roli vymieňajú ale inak sa pozeráme na pôvodný príbeh s pár menšími zmenami, ktoré ale na výsledok diania majú iba veľmi malý dopad. Prevedenie: Možno je to mojím prvotným nadšením z animácie a slovenského dabingu a preto dávam dosť prestrelené hodnotenie, nakoľko príbehovo to bol iba copiright s pohlavným switchom. 75% ()

Reklama

kristina.b 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animace skvělá, moc pěkně se na to kouká.  Hned na začátku nám vypravěč vysvětlí o co tady půjde: What If? Co kdyby?  Super vojákem se místo Steva stane Peggy, takže se díváme na to jaké by to bylo kdyby ona byla Captain. Má to jen půl hodiny takže tam není velký prostor na hluboký příběh, ale myslím, že to bohatě stačí. Měla jsem z toho pocit jakoby se otevřel komiks a postavy se začali hýbat.  No určitě jsem zvědavá na další díly. Tomuhle dílu  dám 3* a těším se na další What if…? ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jestli to bylo díky tragickému selhání Agent Carter, nebo odporem vůči současné groteskní (a násilné) diverzifikaci, či snad Union Jack na štítu vyvolal díky brexitu tu nepříjemnou pachuť? Nevím. Rozhodně ale wow efekt zakončený pověstným prosazením na zadek se nekonal. Animaci neřeším, dokonce i zasazení do WW2 dává plusové body, ale… tohle vypadá fakt, fakt komicky. A pokud další “ify” budou o tom, že jen mění pohlaví (nebo rasu) postavy, bude to fiasko. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu tím, že délka 30 minut je naprosto nedostačující a epizoda tím ohromně utrpěla. Působí extrémně uspěchaně a útržkovitě. Že půjde o genderově obráceného Prvního Avengera bylo celkem jasné už z trailerů, nicméně ty byly podávány o poznání záživnější formou a tak jsem doufal, že nepůjde jen o prázdnou vykrádačku nápadů z prvního Capa, naopak že se půjde inovativní cestou. To se však neděje. Celý díl se veze na stejné vlně až do samého konce, kde alespoň povzbudivě vykoukne starý záporák. Captain Carter jsem nikdy nepovažoval za primární lákadlo What If, ale i tak jsem zklamaný. A teď bych prosil třetí řadu Agent Carter, ať si můžu spravit chuť. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Buckyho věta po záchránění Carterovou před pádem z vlaku: „Hej, málem jsi mi utrhla ruku“ je odkazem na hlavní vesmír MCU, kde se Bucky stal Winter Soldierem. (UncleMorty)
  • V knize o Tesseractu psané italsky je řádek, který v překladu znamená: „Nedovolte, aby se toho dotknul naštvaný fialový kluk.“ Jedná se o odkaz na Thanose, který jej získá v Infinity War (2018). (Kubaaa97)
  • Již počtvrté se v MCU setkáváme s norským městem Tønsberg. Město se poprvé objevilo ve filmu Thor (2011), když chtěli ledoví obři pod vedením Laufeye dobýt Zemi. Podruhé se objevilo ve filmu Captain America: První Avenger (2011) jako místo, kde Red Skull (Hugo Weaving) našel Tesseract. Potřetí se objevilo ve filmu Avengers: Endgame (2019) jako lokace tzv. Nového Asgardu. Počtvrté se objevilo právě v této epizodě, která byla zpodobněním prvního filmu, odehrávající se však v jiné realitě. (Frca)

Reklama

Reklama