Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Doctor Strange Lost His Heart Instead of His Hands? (S01E04)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Doctor Strange prišiel o srdce namiesto rúk?

VOD (1)

Doctor Strange, zasiahnutý smútkom, využije Oko Agamottovo pri nebezpečnom pokuse o zmenu minulosti. (Disney+)

Recenze (48)

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledné dve epizódy majú ,,temnejší" tón, ako prvé dve (temnejší rozumejte v zmysle, že stále sa jedná o animovaný seriál od Disney na motív Marvel komiksov). Kým sa vrhnem na chválu, tak musím skritizovať to, čo budem zrejme kritizovať pri  väčšine epizód a tým je dĺžka. Tých 35 minút mi prišlo málo, tvorcovia do nich museli narvať veľa vecí a vďaka tomu niektoré momenty nepôsobia tak, ako by mali (napríklad celá tá scéna, ako Strange získava silu je síce vizuálne pekná, ale človek z toho nemá nejaký pocit, že by šlo o ťažkú vec. Práve naopak, mal som z toho pocit RPG, keď expíte na ľahkých potvorách, aby ste získali vytúžený level). Čo ma privádza k pozitívu a to je animácia, alebo skôr vzhľad tých rôznych magických potvor. Taktiež záverečný duel pôsobil epicky a je vidieť, že Strange a jeho kúzla lepšie vyniknú v animácií ako v hranom filme. Koniec je potom čerešničkou na torte. Som spokojný, bodaj by to ale bolo dlhšie. ()

Orion12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl Banger! Co se stane, když Strange při autonehodě ztratí místo citu v rukou své srdce (Christine). WOw v prvé řadě, to mělo skvělé emoce, mělo to napjetí a bylo skvělé sledovat toho našeho strange, který se ovšem vydá na zcestí a chce získat moc, aby mohl vrátit život christine. Bylo to šílené, ale skvělé zárověn. V 30 minutách animáku, byly emoce, skvělá hudba, budování postav a přerod strange. Vzhledově to bylo taky super a bylo tady spousta nápadů, tady tůrci šli úplně do hloubky a takhle by mělo vypadat What if. Skvělý byl fight strangu (ty pláštíky xd) A tím, že tento strage bude v hraném doktorovi Strangovi, tak to ještě zvýšilo hajp, za mě plný počet. 10/10 na animák. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ochutnávka hororové atmosféry Multiverse of Madness aneb drasticky rostoucí kvalita dílů opomíjeného seriálu. Nádech temnoty je zde opravdu patrný, uvážíme-li, že jde o první marvelovku se špatným koncem. O to více cením odvážný námět a provedení, které je perfektní od začátku do konce. Teď je doufám, že to vše Zombies nepošlou do kytek... ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím bezpečně nejlepší epizoda. V první řadě nemohu nevychválit Benedicta Cumberbatche - zatím byly výkony v seriálu oukej, nic špatného, ale je poznat, že ti herci nejsou profi dabéři, ovšem Cumberbatch tento trend změnil… výborný výkon. Čím je ale epizoda hlavně zajímavá je její velikost, význam a také její srdce (no pun intended), její emocionální linka. Viděli jsme, jaký potenciál Doctor Strange vlastně má, jak může být mocný a nebezpečný, že má sílu zničit celý vesmír, když ztratí chladnou hlavu. Poprvé také někdo nejen zaregistroval Uatuovu přítomnost, ale dokonce s ním dokázal komunikovat. No a Stephenova láska ke Christine a jeho trápení bylo tak dobře napsané a Cumberbatchem tak dobře zahrané, že mi opravdu bylo smutno. Čtvrtá epizoda rozhodně nastavila pro zbytek série vysokou laťku, 9.5/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl ( neviděl jsem první , druhý a třetí a ani nechci). Věnuje se to tomu co by se stalo kdyby Dr Strange při nehodě místo  o ruce přišel o ženu tak, že se rozpůlí a jeden se z toho dostane a druhý se ji snaží oživit tak do sebe vsaje cizí bytosti a pokusí se ji oživit což zničí realitu. 80 procent ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • V této epizodě Doctor Strange poprvé používá Kámen času přímo k cestování časem. Ve filmu Avengers: Infinity War (2018) jej používal, aby pouze nahlédnul do alternativních realit a zjistil, jak může být poražen Thanos. (Frca)
  • V této epizodě je zmíněn Cagliostro a jeho knihovna vědění. Cagliostro byl čaroděj, jehož žákem byl i Victor von Doom. Caglostro použil knihu zaklínadel „Darkhold“, která se objevila již v seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. (od r. 2013) i v seriálu WandaVison (od r. 2021). (Frca)
  • O'Bengh v této epizodě oslovuje Doctora Strange mylně „Sorcerer Armani“. Jedná se o referenci na film Doctor Strange (2016), ve kterém ho Kaecilius (Mads Mikkelsen) oslovoval jako „Mister Doctor“. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama