Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student medicíny na chicagské universitě Nelson Wright se podrobí odvážnému pokusu. Přivede se do stavu klinické smrti, aby zjistil, zda existuje něco jako posmrtný život. Na pokusu s ním spolupracují jeho přátelé, výzkumnice Rachel, student David, notorický sukničkář Joe a kronikář Randy. Nelsonovi se po úspěšném pokusu, který má za následek noční můry, zbystří smysly. Ostatní následují jeho příkladu. Klinická smrt v nich vyvolává dávné vzpomínky a viny a nutí je korigovat vlastní život i za cenu jeho ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pomerne originálny, skvele obsadený a zahraný, napínavý a miestami aj veľmi sugestívny horor o tom, že s niektorými vecami nie je radno sa zahrávať, a so smrťou už vôbec nie. Hlavným ťahákom bola pre mňa ososbne dvojica Sutherland - Bacon, a trio Roberts, Baldwin a Platt bolo len čerešničkou na torte. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher vždycky uměl natáčet takové ty menší filmy a přesně takoví jsou i "Hráči se smrtí". Každý si určitě někdy řekl "co je vlastně po smrti?" a Schumacher ukazuje, že nic hezkého. Originální nápad, kdy se skupina studentů medicíny nechá zabít a poté opět oživit aby zjistili jestli jsou pravdivé legendy o bílém světle a nekonečném tunelu, však mohl být v tomto případě zpracován lépe. Filmu sice nechybí skvělá atmosféra, podpořená bezchybnou kamerou a výborné herecké výkony tehdy ještě neznámých herců ale celkově mi to přišlo dost jednotvárné a méně originální, než by si tak skvělý nápad zasloužil. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,DNESKA VEČER SOM VSTAL Z MŔTVYCH." ,,TO MA NEPREKVAPUJE. VČERA TU BOL ZASE ELVIS." __Veľmi dobre si pamätám, že pred vyše 20 rokmi - kedy som ,,Hráčou so smrťou" prvý raz videl - som ich aj vzhľadom na svoj vek okomentoval slovami: ,,Film o ničom.". V súčasnosti, prehodnocujúc minulé činy môžem vzniesť námietku predovšetkým voči - z môjho pohľadu - na medicínske pomery trocha slaboduchej zápletke a pocitu nedostatočnej profesionality, ktorú vnímam z niektorých dialógov a termínov (,,konská dávka adrenalínu" a pod.). Na opačnej strane stojí audiovizuálna stránka robiaca vďaka hudbe, výprave dômyselne obohatenej prvkami gotického a renesančného umenia, farebnosti kamerových filtrov a mixáži zvukových efektov jeden z najpozoruhodnejších počinov raných 90. rokov. Miestami priveľmi okatú všade prítomnosť odkazov na smrť (viď. obdobie Halloweenu kedy sa dej odohráva) si beriem na milosť a v zásade ju nebudem odsudzovať, pretože z nášho pohľadu je ďaleko horšie dabingové spracovanie vrcholom ktorého je priam neznesiteľný 50 ročný Petr Oliva dabujúci sotva 30 ročného Kevina Bacona. Prácu s naratívnosťou flashbackov zvládol Schumacher štandartne, isto sa dajú oceniť pasáže z klinickej smrti, ktorým (najmä svojím vizuálnym spracovaním) dominujú fantázie Williama Baldwina a možno usúdiť, akým ťažkým orieškom by bolo zachytiť existencionálne myšlienky Olivera Platta a preto sa jeho umŕtvenie radšej neuskutočnilo. (12 513. hodnotenie, 326. komentár k filmu) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Verhoeven má Robocopa, Schumacher má zase Hráče se smrtí. Pětice kamarádů se rozhodne probádat taje posmrtného života a není třeba se obávat, že se u toho divák bude nudit. U podobných filmů nebývá ani tak problematické figurky poházet po šachovnici jako spíše hru se ctí dohrát. Tady je bohužel to dohrávání poněkud slabší. Umím si představit, že by postavy z toho experimentování tak snadno nevyvázly. 75% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

O budoucích doktorech je všeobecně známé, že mají láskyplný vztah k alkoholu, pod jehož vlivem páchají šílenosti různého charakteru. Prezentovaná ústřední pětice mediků se však ani nepotřebuje uvést do stavu nepříčetnosti, neboť i jejich střízlivý duch v nich vzbudil myšlenku na smrt - tedy alespoň klinickou. Být vlastními pokusnými králíky při opouštění a následném návratu do života je zajímavou myšlenkou, zhmotněné noční můry také nic nepokazí a pokud to dobře dopadne, tak budou mít dostatek relevantních informací do diplomové práce na téma:"Jak jsem přežil svou smrt". ()

Galerie (82)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 23. října 1989 do 22. ledna 1990 v Illinois a v Kalifornii. (Varan)
  • Film bol v roku 1991 nominovaný na cenu Oscara za špeciálne efekty a tiež na ocenenie najlepší sci-fi film od akadémie sci-fi, fantasy a hororových filmov Saturn Award. Na túto cenu tiež bola nominovaná Julia Roberts ako najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Reklama

Reklama