Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Studie nositele zanedbaného intelektu následkem izolace a zneužívání, který se učí vhledem pochopit principy pro něj dosud neznámého světa a na oplátku jej obohatit o svoje životní zkušenosti :O! Problém vězí v tom, že ten svět není zas tolik skutečný, jak se nám snímek snaží namluvit, což dokládá i happyendová selanka a sráží tím hodnotu svou i výkonu Nicholase Hopea. Jako drama neuvěřitelné a jako komedii bych rozhodně upřednostnila tu s Brendanem Fraserem a protiatomovým krytem, možná by byla i pravdivější ... Nicméně, jako setkání s neotřelou dekadentní formou zajímavé a pro antináboženské dogmatiky ještě i povzbudivé, jak vidím, někteří však očividně netuší, proti jakým principům je namířena jejich nesnášenlivost, jinak by se, zajisté s dobře míněným varováním nebo doporučením určeným katolíkům, neobtěžovali. Nicky Hellboye a Mefistofella bych samozřejmě chápala :-). ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Šokující film, který vypráví proces začleňování 30+ letého Bubbyho do společnosti, když ho až do jeho dospělosti držela zavřeného v bytě, aniž by poznal okolní svět, jeho sadistická matka...Film, který je kritikou společnosti a křesťanské morálky, je plný nechutných, sexuálních a naturalistických scén, nad kterými jde někdy hlava kolem...Vrcholem je asi návštěva u rodičů Angel, aneb Bůh nenávidí tlusté lidi, nebo scény s ústavu...Přes toto všechni je Bad Boy Bubby místama ďábesky vtipný film, jehož druhá třetina je bohužel bez tempa...Rozhodně nedoporučuji katolíkům, útlocitným lidem a lidem ze slabším žaludkem... ()

Reklama

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Začátek je sice trochu pomalejší, ale jakmile se na scéně objeví Bubbyho otec nabere děj spád a až do konce se prakticky nezastaví. Hlavní hrdina potkává množství lidí, dostává se do různých, často až absurdních situací a snad každých pět minut se děje něco jiného, přesto nepůsobí film nějak roztříštěně. Nicholas Hope je v hlavní roli úplně skvělý, prakticky nesleze z plátna a film je postaven především na jeho výkonu. Přes všechny mrtvé kočky, mrtvé lidi, incest, znásilnění a podobné radosti se jedná o velmi vtipný snímek, který vůbec nevyznívá celkově pesimisticky, právě naopak. Jen by možná mohl být méně doslovný ve svých protináboženských poselstvích. Pro mě největší filmový zážitek za dlouhou dobu. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Už som videl aj koňa grcať aj hada cúvať ale takýto podobný film asi ešte nie.Hlavný hrdina pripomína tak trochu Jacka Nicholsona vo filme Prelet nad Kukučím hniezdom iba je obdarený väčším úchylofeelingom .Ako tu už jeden komentoval trochu pripomína osud Forresta Gumpa,ale je to úplne niečo iné ... len mi nesedí vo filmoch ked znásilňujú nábožensku vieru. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Úchylný film s Nickem Caveem v hlavní roli:) První půlhodinku se film překonává ve vrstvení šokujících scén. Pak přijde na řadu pořádně divný humor, což vrcholí několika naprosto dokonalými hudebními vystoupeními. Tohle si musím někdy zopakovat! EDIT: (Poprvé 6.6.2011 Klubovna, podruhé 7.4.2013 a rovnou zvyšuji hodnocení na 5. Rolf de Heer je génius). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Šváb, ktorého jedol Bubby, bol skutočný. (Durexon)
  • Rolf de Heer písal scenár s prestávkami dokopy 10 rokov, kým sa film naozaj začal nakrúcať. (Durexon)
  • Väčšina zvukov bola nahratá pomocou dvoch binauralných mikrofónov skrytých v ušiach Bubbyho. (Durexon)

Reklama

Reklama