Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Recenze uživatele Nevka k tomuto seriálu (2)

Nimue (2020) (E01) 

Ukažte mi toho, kdo režíroval tuhle epizodu! Něco tak zoufalého jsem už pěkně dlouho neviděl. Scénář je sice průměrný a žánrově balancuje někde na hraně horší "Zloby" či Ritchieho Artuše, ale ta režie je fakt odpudivá. Vypálení vesnice asi na papíře vypadalo fajn, ale když člověk vidí, jak účelově a nepřirozeně se například inkvizitoři chovají, musí se smát. Borec, co vyběhne zcela "náhodou" zpoza stanu, aby chytil Nimue je jen třešničkou na dortu. Abyste si to dokázali lépe představit... Tahle epizoda funguje podobně jako výběr těch nejhloupějších NPC postav ze hry, která vyšla na přelomu tisíciletí. Pokud nepřátelé zrovna nemají "naprogramované", že si vás mají všímat, pak můžete chodit třeba půl metru od nich a vyplazovat na ně jazyk, ale oni stejně nehnou brvou. Pár světlých momentů to má, ale jinak zatím těžké zklamání! Nechci si však vystřílet všechny náboje hned na této epizodě, a tak si ostatní nesmysly pošetřím pro ty další. ()

Prokletá (2020) (E02) 

Na seriál jsem se těšil, ale první epizoda dopadla strašně. I proto jsem rád, že v té druhé už jde kvalita nahoru. Jasně... Pořád to není dokonalé a jsou tam logické nesmysly. Celkově však epizoda působí mnohem uceleněji a docela člověka zabaví. Ale jak už tomu bývá, když jde forma nahoru, začnete si zákonitě všímat i věcí podružných. Třeba angažování Devona Terrella do role Artuše. Nijak extra mi nevadí "změny barvy pleti", ale tady mi ten casting jednoduše nesedí. Nechci však jen kritizovat. Pravdou je, že střih dával větší smysl, atmosféra se zlepšila a já tak doufám, že si tvůrci nadále stoupající tendenci udrží. Na Zaklínače to nemá, ale časem... Kdo ví? Troufám si tvrdit, že tomu se Cursed ani zdaleka nepřiblíží. Na druhou stranu by nemusela skončit tak otřesně, jak se na samém začátku zdálo. ()

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama