Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Artušovská legenda je jenom záminka, jak do populární látky napasovat hollywoodské vidění světa. Černí jsou tam zakomponování jaksi mimochodem (nejspíš podle nového pojetí historie staří Římané vybrakovali Súdán a černochy nasadili do celé Evropy), tak je nutné nasadit v rámci diverzity další utlačované skupinky. A děj je klišé nad klišé. Jako vadný bod na LCD tam akorát ční Floki v podání Merlina. ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

Docela sem se na to těšil, ale bohužel „menší slátanina“... Že Artuš vypadá, tak, jak vypadá - OK. Že je tam nečekaně LGBT - OK. Že je Merlin ožrala - OK. Že to nemá s „předlohou“ nic společného - VELKÝ ŠPATNÝ. Že příběh je totální shit - VELKÝ ŠPATNÝ. Efekty teda docela LIDL, ale to se dalo čekat, aspoň lokace vypadaly fajn. Atmosféra nulová vyjma 2 dílů. 40% ()

Reklama

IceWine 

všechny recenze uživatele

Nemám rád na sílu tlačený LGBT a nemám rád prznění zažitých legend. K vlastnímu podivu, si tenhle seriál bere ze známých příběhů snad jen jména postav. Pokud se k tomu divák postaví, coby k novému fantasy seriálu bez předlohy - je to koukatelný, místy i poměrně zábavný.  Popravdě, tohle mě bavilo víc než jinej počin od Netflixu z téže roku a to Zaklínač. Ten byl efekty, scénářem i herci mnohem, ale mnohem horší. A to i u něj jsem se snažil odprostit od předloh, bohužel neúspěšně ... ()

Khamsin odpad!

všechny recenze uživatele

Už od začátku to působilo tak trochu lacině. Herecké obsazení mi moc k daným postavám nesedělo (kromě okouzlující Katherine Langford a charismatického Petera Mullana). Ale proboha.. co jste to provedli Artušovi? To vážně budeme vše překrucovat tímto směrem, že i Artuše bude hrát herec výrazně snědé pleti? Ne, tak to ne. Na to odmítám koukat. Tzv. korektnost se už taví do čirého šílenství. >| ()

haroska 

všechny recenze uživatele

No stalo mě hodně sil to dokoukat celé. Herecké výkony místy úsměvné, kulisy křičí tím, že jsou to kulisy (tak trošku jak nějaký nízkorozpočtovy studentsky film), děj nekompaktní se spoustou blbosti, a Artuš jako černoch? To už je vrchol. Pokud můžu radit, nepouštěj té. Ušetříte 10 hodin svýho času.... ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama