Reklama

Reklama

Obří spár

(neoficiální název)
  • USA The Giant Claw
Trailer

Obsahy(1)

Gigantický sup z vnějšího vesmíru ohrožuje zeměkouli! Na počátku jeden pilot spatří cosi jako UFO, ale poté se ukáže, že to byl obrovský ošklivý pták. Tak se tým vědců spolu s armádou pokusí vyvinout zbraň, která by narušila příšerákův štít, který ho činí neviditelným vůči všem radarům - a zbavila nás ho jednou provždy. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

curunir 

všechny recenze uživatele

Odštartoval to King Kong v roku 1933 a možno ani netušil, koľko bude mať za sebou nástupcov - béčkových monster filmov. ,,Obrovský pazúr" je béčko snáď ešte väčšie ako jeho hlavný predstaviteľ, ktorý kľudne môže dostať meno podľa Limu - Dodo. Scenár je neuveriteľne hlúpy a naivný (nechýba úvod v akej zázračnej dobe vyspelej techniky sa nachádzame), herci a režíjná stránka filmu sú rovnako dobré. Toto všetko by sa však dalo filmu odpustiť nakoľko sa nijak vážne netvári, vlastne má fungovať čiste pre zábavu no jeho problémom je hlavne samotný protagonista. Jeho spracovanie je vskutku smiešne, toto by sa však tvorcom vyčítať nemalo pretože ak by sa špeciálnych efektov chopil napr. Ray Harryhausen, ktorý v ten rok vytvoril ,,20 miliónov míl do zeme" výsledok by bol síce pôsobivejší, zaroveň by to však snímku degradovalo. Horšie je to, že samotný Dodo sa vo filme prvý krát objaví po takmer 30 minútach a v celom filme ho je vidieť asi nie na viac než 5 minút, čo kvôli množstvu únavných dialógov spôsobuje, že film pôsobí miestami nehorázne nudným dojmom. Ako tak sa to vynahrádza Dodovými akciami ktoré poväčšine stoja za to, či už hneď tá prvá, tak aj keď len-tak napadne vlak a celý ho vznesie do vzduchu a v závere scéna v New Yorku, pričom v záberoch je vidieť že sa nakrúcala v San Franciscu (vidieť Golden Gate - samotných filmových chýb je vo filme množstvo, častokrát sa zamieňajú hlavne typy štíhačiek či helikoptér). V zásade teda musím povedať, že tej zábavy som očakával viacej. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Já tyhle starý monstrfilmy miluju, neopovrhuji jimi jako někteří, naopak, jejich snaha o to, aby se tvářili co nejvážněji zbožňuji, dodává to tomu ten správný lesk. Všechny ty bizardní teorie pronášené superdramatickými tvářemi, záchrany na poslední chvíli, obluda sestavená z nefunkční ledničky (jakpak se asi budou naši vnuci tvářit na naše filmy), to buď musíte milovat, nebo nenávidět. Navíc mám rád starou, poctivovou symfonickou hororovou hudbu, často ji dělali opravdoví mistři a Mischa Bakaleinikoff byl jedním z nich. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: LÉTAJÍCÍ MONSTRUM Z PREHISTORICKÝCH NEBES!!! VELKÉ JAKO BITEVNÍ LOĎ!!! LÉTÁ ČTYŘIKRÁT RYCHLEJI NEŽ ZVUK!!! ATOMOVÉ ZBRANĚ MU NEUBLÍŽÍ!!!____Kouzlo a zábavnost 50´s béček spočívá v tom, že jsou nesmírně hloupé a naivní a přitom se berou smrtelně vážně. A v případě tohoto kousku to je dvakrát tak zřetelné. Už úvodní patetický mužský voiceover při představování hlavních postav navodí „dramatickou“ atmosféru: „Blíží se významný moment v dějinách lidstva. Moment, kdy strojní inženýr Mitch MacAfee při svém pravidelném letu zahlédl na nebi cosi, co téměř znamenalo POČÁTEK KONCE ŽIVOTA NA ZEMI!!!“….Někdy člověka při prvním spatření monster v podobných filmech napadají podivné asociace, ale zde jsme se s kamarádem Cooperem vzácně shodli – JŮ, HELE a MUF. Ne, že by si byli se zdejším monstrem až tak podobní, ale budí přibližně stejnou hrůzu a působí obdobně dětinským dojmem. Tedy monstrum - velký – ehm - snad pták (??) s vypoulenýma očima, ozubeným zobákem, dlouhým pštrosím krkem a prďáckým pankáčským (téměř) čírem na hlavě, s trhanými pohyby, kde se ani nesnažili filmaři zakrýt, že jde o loutku na provázcích. Tady opravdu nejde o děj, tady se modlíte každou sekundu, ať už Mitch se Sally přestanou žvanit a znova přijde na scénu jedno z nejsměšnějších monster v historii kinematografie a jeho – slovy jedné z postav – „fantastické orgie zkázy“ (útoky na auto s rozjařenými teenagery, únos nákladního vlaku někam do stratosféry a ve finále bourání Empire State Building). A komu by to bylo málo, je tu i bonbónek v podobě scény, kdy jaderný fyzik vysvětluje, proč na „ptáka“ (říkejme mu třeba familiérně „Dodo“), tedy proč na Doda nepůsobí ani rakety, ani střelba z kulometů. Nuže – dle slov pana fyzika – atomy naší pozemské hmoty se skládají z „pozitivních jader“ a „negativních elektronů“. Jenže ve vzdálených vesmírných galaxiích, odkud smrtonosný Dodo pochází, je to prý přesně naopak – atomy Dodova těla jsou proto složeny z „negativních jader“ a „pozitivních elektronů“, díky této mimozemské anomálii vyzařuje ochranný energetický štít, A PROTO mu nemohou způsobit zranění žádné pozemské zbraně :o) Slyšel jsem za svůj život spoustu sraček (občas usínám u nočních Záznamů z Poslanecké sněmovny na ´dvojce´), ale tohle překonalo všechna očekávání :o)____NEJLEPŠÍ SCÉNA: V podstatě každá, kde se objevuje smrtonosný Dodo, ale přeci jenom, ta první, kdy se náhle zjeví , ten prvotní šok, kdy se smějete a nemůžete přestat, na to se nezapomíná. Obzvlášť, když je to vážně „hustej“ útok na vojenské letadlo, ze kterého vyskakují parašutisté a Dodo na ně postupně nalítává a jednoho po druhém polyká (za použití stále stejné zpětné projekce) :o) ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Nemuzu se prestat smat 😂 jako vazne myslenej film samozrejme prisernost, ale ten sup nebo co to melo bejt byl fakt k posrani vtipnej. Obcas schramstnul papirovy letadlo, tu vydesil obyvatele NY, kdyz se usalasil na papundeklovy Empire State Building a zacal ji cupovat na kousky, pripadne proste jen tak poletuje zavesenej na snurkach a srandovne krakora. A konecne se dozvite, kde se inspirovali tvurci zaverecny sceny v Terminatorovi 2. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tohle snad režisér nemohl myslet vážně!! Zemi atakuje gigantická slepice...s tim se fakt musí něco dělat. Film je hrozně nudnej, herci nehrajou nic moc a ani se jim nedvim, nejspíš si uvědomovali v čem hrajou....a hlavně pro Krista pána, kterej vůl měl na starosti udělat to nechutný ptačí monstrum?? Ta potvora vypadá tak nepřekonatelně blbě, že kdykoliv se objeví na plátně, tak se vám všechno zhnusí. Dvě hvězdy dávám proto, že je to opravdu nevšední zážitek, něco takového sledovat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Pracovný názov filmu bol "Mark of the Claw". (Mihail123)
  • Film bol určený na vydanie iba na VHS, ale v októbri 2007 sa objavil na DVD ako súčasť dvojdiskovej kolekcie "Icons of Horror Collection - Sam Katzman". (Mihail123)
  • Jeff Morrow priznal, že nikto z hercov až do premiéry filmu nevedel, ako bude monštrum vyzerať. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama