Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

alchac 

všechny recenze uživatele

Lannisterovi škrtli ze scénáře ségru, pročež, nemaje do čeho píchnout, zachlastává na lesní samotě taktéž škrtnutý potěr, chrání stromy, objímá jeleny a leští pomalu rezavějící lauf. Tato idyla mu však vydrží jen do té doby, než mu v rezervaci začne mírně jebnutý Kopčem Železný masařit luzné náctky, což nasraného lesa pána zvedne od flašky a vyrazí ozdobit si hájovnu hejkalí kožkou. Od té chvíle se perunžel zajímavě začínající leč zvrhne v pitvání starých traumat dvou vidláckých rodin, v němž značně debilní počínání protřelého expytláka z mokré čtvrti shledávám ještě nejméně patologickým. A vše se samozřejmě vyřeší a v dobré vyzvrátí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slibný cásting v podání sympatického Nikolaje Coster-Waldau a rozkošné šerifky Annabelle Wallis, kteří pátrají po sériovém vrahovi, avšak na vzájemný střet dojde jen 2x a dění okolo je velmi nezajímavé. Gore prakticky žádné, napětí už vůbec, tak nějak nevím, co mi ten film měl dát, krom fajn herců a slibného námětu mě nenaplnil téměř ničím. Tady jsem čekal větší zážitek. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 5/10. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Výborná temná atmosféra, hodně podezřelých a nepříjemných lidí, ale trochu to kazila šerifka silně překračující své pravomoce, aniž by za to byla nějak postižena nebo nedejbože odstavena z funkce. A ještě mě překvapovalo, s jakými zraněními správce rezervace pobíhá po lese a vláčí těžká břemena, prostě tvrďák každým coulem. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

The Silencing je dobře dávkovaným temným thrillerem, který se odehrává v nádherném prostředí a postavy mají tolik prostoru, aby se staly zajímavé a divák si k nim vytvořil vztah. Bohužel samotný příběh je místy nelogický a nesourodý. A to je velká škoda, protože měl film na to, být skvělým krimithrillerem, ke který bych řadil mezi ty nejpovedenější. Sice se tak nestalo, ale stále se jedná o dobrý film. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Sakra, mě to vůbec nebavilo. Jediným kladem mi zde přišel jen ten ústřední herec Nikolaj Coster-Waldau, který má charisma a mám ho rád především ze seriálu Hra o trůny. Ještě tak ze začátku to vypadá na dobrou tíživou atmosféru, ale ani ne od druhé půli filmu se to začne vléct jak smrad. Nějakými těmi nudnými zvraty to značně být dost překombinované, že jsem odzíval i to finále. Jen 1* dávat nechci, tentokrát budu hodný, jen nechápu, proč to někdo jakoby trochu přiřazuje ke skvělému Wind River … ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Film se má odehrávat ve (fiktivním) městě Echo Falls v Minnesotě. Ačkoli žádné Echo Falls v MN neexistuje (existuje Echo v MN, ale to je daleko na jihozápadě MN), je zde několik věcí, které ukazují/určují Minnesotu (poznávací značky šerifa a dalších aut, chybějící plakát s kódem oblasti 218, žádost „MN Health Department“ o vystavení úmrtního listu, vlajka státu Minnesota). Film se však natáčel v kanadském Ontariu, což je odhaleno v několika scénách. Nejjednodušší je v čase 30:45 ukazující Roy's Furniture & Appliances (Elm Street West a College Street) ve městě Greater Sudbury v Ontariu a v čase 01:12:00 ukazující Hotel Ledo (Elgin St a Van Horne St) v Sudbury v Ontariu... Tato místa leží severovýchodně od Michiganu a 650 mil od hranic s Minnesotou. (Johnny.ARN)
  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)
  • Všechny plakáty uvádějí, že Gwen (Brielle Robillard) je 14 let, ale v ději se píše, že od jejího zmizení uplynulo 5 let (na plakátu je uveden její věk v době zmizení). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama