Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

Decker 

všechny recenze uživatele

Skvele uvolneny snimek, ktery zachycuje lehce povalecskeho avsak jinak velmi pohodoveho a kdysi profesionalniho golfoveho hrace Roye McAvoye, ktery sedmickou zelezem odpaluje na svem zapadlem golfovem odpalisti mezi pasovci a suchou travou 22O yardu jako kdyz mavnete vetvickou od stromu. Nakonec se Roy kvalifikuje na US Open kde diky sve tvrdohlavosti a neustupnosti predvede odpal doslova za milion a na ktery se jiz nikdy nezapomene. Rene Russo i Kevin Costner hraji velmi pohodove a uvolenene, takze z celeho snimku vytvari kompaktni vybornou atmosferu ve ktere jsem nezaznamenal jedine hluche misto (rozumej nudu). Zkratka vyborna pohodovka pro pohodovy lidi. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Hezké sportovní drama s hvězdným Kevinem Costnerem se mi líbilo. Příběh ukazuje to, že pokud něco chceš dosáhnout a tvrdě za tím půjdeš, můžeš to dokázat. Právě golfový outsider Roy McAvoy nám ukazál že to lze. Jeho cesta nebyla jednoduchá, překážkou mu byla jeho povaha i jeho nová láska. Děj je hezky popsán a i samotná atmosféra při golfových turnajích byla důvěryhodná. Celkově mě Zelený svět bavil a líbí se mi jeho poselství do života. Nejen za to uděluji čtyři hvězdy - 70%. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Film, který mne umí pobavit opravdu vždy, když ho vidím. Role padne Costnerovi zcela přesně - otočená čepice, pivo v ruce, míček a driver, to je přesně způsob, jakým si představuju zkrachovalého golfera jako je "Cink" McAvoy. Chemie mezi hlavními postavami funguje skvěle a i Don Johnson se přesně hodí na slizouna, co nemá rád děti, důchodce a pejsky :-) A poslední rána na U.S.Open, to je klasa. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Jako přibližně "roční" golfista jsem si film pustil takříkajíc z profesionálního zájmu a zklamaný jsem nebyl, nadšený ale taky ne. Na to se totiž Royova postava trochu moc často mění ze sarkastického rošťáka schopného testovat kámoše na genderové stereotypy v tupě natvrdlého ožralu, který si nevidí ani na lem umatlaného nátělníku. Vzhledem k tomu, že tato proměna proběhne ve filmu zhruba třikrát tam a zpět podle toho, jak se to scénáři hodí, nepřekvapí, že podobně volně pracují tvůrci i s jistými golfovými zákonitostmi. Trefit se do jamky z nějakých sto padesáti metrů se totiž povede i skvělému hráči tak jednou či maximálně dvakrát za život (rozuměj z několika set tisíc pokusů) a určitě ne jen proto, že mají poslední šanci dostat se na příští US Open :) Jinak se ale Kevin pro podobné role narodil, švih má slušný a hlášky trousí s nadhledem - většinu z nich včetně mého oblíbeného "make more birdies" si ovšem samozřejmě vychutnáte pouze v originále, nikoli v dabingu. Co se týče Rene Russo, je sice šik, ale na můj vkus pro tuhle roli tak o tři čtyři roky starší, než by se slušelo, Don Johnson pak obsazen naprosto parádně (jeho "still going" taktéž nezapomenutelné :). Suma sumárum solidních 60 % a lepší tři hvězdy. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Romantika na golfovém hřišti v hávu průměrnosti - sem tam dobrá hláška, sem tam pář povedených momentům z greenu, ale žádná velká euforie se nekoná, asi proto, že podobnou šablonu jsme už několikrát viděli. Stejně ale nepochopím, proč se potom Keva tak zahrabal, rozhodně si myslím, že herec je talentovaný, možná jen pech na projekty - 60 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama