Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tři pecky s hodně odřenejma ušima. Některý situace a dialogy byly strašně uhozený, úplně nejhůř jsem snášel, když vyklopili rozstřílenýho bráchu doma na gauč, místo aby ho vzali ideálně do špitálu. V této fázi filmu jsem uvažoval o tom, že půjdu s hodnocením ještě níž. Nebýt nějaké té akce, založené víc na řevu, než na střílení, tak toho moc nezůstalo. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Moralizujúci príbeh zo sveta, ktorého zákonitosti ma silno nebavili. Skoro každý tu hraje nejaké strojené divadielko, či už spôsobom vyjadrovania, alebo gestami, každý má potrebu sa predvádzať pred ostatnými a predovšetkým pred babenkami. Naviac mi zážitok z filmu kazí hudba, ktorá tu hraje významnú úlohu a ktorej štýl nemám rád (hip-hop, rap). Ale pár vecí sa mi na filme aj páčilo. Boli to herci Laurence Fishburne a Cuba Gooding Jr., čo sú práve tí najprirodzenejší, ktorí sa nepotrebovali predvádzať, potom pár rozumných myšlienok, ktoré vo filme zazneli (otcov prihovor pod billboardom) a napokon silný záver filmu. "Boyz n the Hood" bol zrejme film významný pre černošskú komunitu, hlavne v danej dobe, ale z môjho pohľadu nie je nijak zvlášť umelecky prínosný. John Singleton nie je veru žiaden Fellini (a ani Spike Lee), čo potvrdzujú aj jeho ďalšie filmy. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

Reklama

God91 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film o životě(a smrti) mladých černochů, vyrůstajících v prostředí nasáklém násilím, drogami, zbraněmi(Co z nich asi může vyrůst? ).Líbilo se mi rozdělení filmu do dvou částí, kde bylo vidět že se hrdinové ani po 7 letech moc nezměnili :-) Asi nejlepší výkon Goodinga jr. a Ice Cuba, přesto, že to byli ještě mlíčn'áci :D.Jenom lituji, že film Nevyhrožuj! , který tenhle snímek paroduje jsem viděl ještě před tím.. řekněme ,že díky tomu některé scény ztrtatily na vážnosti :-) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Černošská čtvrť velkoměsta není ideálním prostředím pro vyrůstání dětí. Děti jsou jako opice, napodobují vše kolem sebe. Když vidí pouze chudobu, drogy a zbraně, nemůže z nich vyrůst nic lepšího. Nemají pozitivní vzor. Je to depresivní, protože ve své ulici se nikdo necítí jistý a do cizí části nikdo nemůže. Všude samé gangy, ukázka síly a nenávist způsobená beznadějí svojí ubohé existence. A vždy to odnesou jen ti nevinní. Malé drama jedné ulice. Cuba Gooding Jr. hrál velice sympaticky a přesvědčivě. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to když jsem byl malý a už od začátku jsem věděl že pujde o báječný film který se mi bude líbit. Je to prostě drama tentokrát zachycující příběh z ghetta..tyto filmy já mám rád je to otom jaké je to žít v ghettu a jak je tam život nespravedlivý. Když uvidíte tento film uvídíte život kluka který si prožil své nevím jestli je to podle skutečnosti ale tu skutečnost samy nasajete. Herecké obsazení excelentní. Všechno to má na konci spád. Jedna chvíle za druhou napětí mezi vztahama v ulících a mezi válkou gangu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Furious Styles (Laurence Fishburne) žil na ulici 5918 Cimarron Street v susedstve Park Mesa Heights, čo bolo v čase, kedy sa film natáčal, jedno z najpokojnejších susedstiev v celom South Central. (Real Tom Hardy)
  • Zlodej, ktorý sa vo filme pokúsil okradnúť Doughboya (Ice Cube), mal na tričku nápis "We Want Eazy". Tento nápis je odkaz na Erica Wrighta - speváka a člena formácie N.W.A., ktorej bol Ice Cube členom. V čase, kedy sa film odohráva, Ice Cube práve túto formáciu po nezhodách opustil. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama