foto

Regina King

  • nar. 15.1.1971 (47 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Regina King se narodila 15.ledna 1971 Tomasovi a Glorii King v Los Angeles jako nejstarší potomek (má ještě sestru Reinu - také herečka) . Regina absolvovala West Chester High School. V roce 1997 se provdala za bývalého profesionálního fotbalistu Iana Alexandera, s nímž vychovává jedno dítě - Iana Alexandra Jr. Vrhla se ale i na podnikání a v Los Angeles si otevřela restauraci Paio.

Poprvé se na televizní obrazovce objevila v situační komedii 227 v roce 1985, kde hrála Brendu Jenkinsonovou. Po této cenné zkušenosti se vrhla naplno do natáčení filmů. Nesmazatelně se divákům vryla pod kůži v populární romantické komedii HONIČKA NA PLAYBOYE, kde se ukázala po boku populárního komika Martina Lawrence. Dalšími filmy, krerými na sebe upozornila jsou například NEPŘÍTEL STÁTU, BLÁZNIVÁ ŠKOLKA, PRAVÁ BLONDÝNKA 2 či RAY. Díky filmu RAY získala cenu NAACP Image Award for Outstanding Supporting Actress in a Motion Picture za nejlepší herecký výkon .

Lukáš "Kopik" Kopeček

Herecká filmografie

Filmy

2018 If Beale Street Could Talk
2016 The Snowy Day (TV film)
2014 Letadla 2: Hasiči a záchranáři
Příběh Gabby Douglasové (TV film)
2013 Divorce: A Love Story (TV film)
Inside the Box
2010 Naše rodinná svatba
2008 Živoucí důkaz (TV film)
2007 Grindin'
Společné Vánoce
Život je pes
2006 Mravenčí polepšovna
2005 Slečna Drsňák 2: Ještě drsnější
2004 Moderní Popelka
Ray
2003 Bláznivá školka
Pravá blondýnka 2
2002 Damaged Care (TV film)
Final Breakdown
2001 Zpátky na zem
2000 Kdyby zdi mohly mluvit 2 (TV film)
The Acting Class
1999 Love and Action in Chicago
Where the Truth Lies (TV film)
1998 Nepřítel státu
Nevinný výlet
Rituals
Velký Joe
1996 Honička na playboye
Jerry Maguire
1995 Holé lebky
Pátek
1993 Poetic Justice
1991 Backstage at Masterpiece Theatre (TV film)
Chlapci ze sousedství

TV seriály

2019 Watchmen (TV seriál)
Pilot (E01)
2018 Seven Seconds (TV seriál)
A Boy and a Bike (E10)
Witnesses for the Prosecution (E09)
Bailed Out (E08)
další epizody (10)
2017 American Crime (TV seriál)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
další epizody (8)
Pozůstalí (TV seriál)
The Book of Nora (S03E08)
Nejmocnější muž na světě (S03E07)
Licence (S03E06)
další epizody (8)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Nerozvážné interview (S11E02)
2016 American Crime (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2015 American Crime (TV seriál)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
další epizody (9)
Pozůstalí (TV seriál)
Teď bydlím tady (S02E10)
13. říjen (S02E09)
Mezinárodní nájemný vrah (S02E08)
další epizody (10)
2014 Agresivní virus (TV seriál)
Útěky (S01E05)
Uhlazený (S01E03)
Ta bedna (S01E02)
Shameless (TV seriál)
Lazarus (S04E12)
Liver, I Hardly Know Her (S04E10)
The Legend of Bonnie and Carl (S04E09)
další epizody (4)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Naschvály odborného asistenta (S08E02)
2013 Policajti z L. A. (TV seriál)
Reckoning (S05E10)
Chaos (S05E09)
The Felix Paradox (S05E08)
další epizody (10)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Důsledek absence Hofstadtera (S07E01)
Rozepře o definitivu (S06E20)
Metafora o vaječném sendviči (S06E12)
2012 Policajti z L. A. (TV seriál)
Thursday (S04E10)
Risk (S04E09)
God's Work (S04E08)
další epizody (10)
2011 Policajti z L. A. (TV seriál)
Graduation Day (S03E10)
Failure Drill (S03E09)
Fixing a Hole (S03E08)
další epizody (10)
2010 Policajti z L. A. (TV seriál)
Maximum Deployment (S02E06)
The Runner (S02E04)
U-Boat (S02E03)
další epizody (5)
2009 Policajti z L. A. (TV seriál)
Derailed (S01E07)
Westside (S01E06)
Two Gangs (S01E05)
další epizody (7)
Sit Down, Shut Up (TV seriál)
2007 24 hodin (TV seriál)
Day 6: 9:00 p.m.-10:00 p.m. (S06E16)
Day 6: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S06E15)
Day 6: 7:00 p.m.-8:00 p.m. (S06E14)
další epizody (9)
2005 The Boondocks (TV seriál)
2002 Leap of Faith (TV seriál)
1985 227 (TV seriál)

Dokumentární

2006 Making of 'Enemy of the State', The
2004 N-Word, The
2003 A&E Biography: Will Smith (TV film)
Friendly Fire: Making an Urban Legend
2001 Headliners & Legends: Chris Rock (TV film)

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
The IMDb Show (TV pořad)
2016 68. Emmy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
The Real (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2005 Black Movie Awards, The (TV pořad)
Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2018 The Finest (TV film)
2013 Let the Church Say Amen (TV film)

TV seriály

2018 Nesvá (TV seriál)
Ghost-Like (S03E08)
2017 This Is Us (TV seriál)
Tess (S02E06)
Shameless (TV seriál)
F**k Paying It Forward (S08E04)
2016 Animal Kingdom (TV seriál)
Child Care (S01E06)
Greenleaf (TV seriál)
The Catch (TV seriál)
The Princess and the I.P. (S01E04)
Vysněná meta (TV seriál)
Šance (E04)
2013 Policajti z L. A. (TV seriál)
Off Duty (S05E05)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace