Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

God91 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film o životě(a smrti) mladých černochů, vyrůstajících v prostředí nasáklém násilím, drogami, zbraněmi(Co z nich asi může vyrůst? ).Líbilo se mi rozdělení filmu do dvou částí, kde bylo vidět že se hrdinové ani po 7 letech moc nezměnili :-) Asi nejlepší výkon Goodinga jr. a Ice Cuba, přesto, že to byli ještě mlíčn'áci :D.Jenom lituji, že film Nevyhrožuj! , který tenhle snímek paroduje jsem viděl ještě před tím.. řekněme ,že díky tomu některé scény ztrtatily na vážnosti :-) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Moralizujúci príbeh zo sveta, ktorého zákonitosti ma silno nebavili. Skoro každý tu hraje nejaké strojené divadielko, či už spôsobom vyjadrovania, alebo gestami, každý má potrebu sa predvádzať pred ostatnými a predovšetkým pred babenkami. Naviac mi zážitok z filmu kazí hudba, ktorá tu hraje významnú úlohu a ktorej štýl nemám rád (hip-hop, rap). Ale pár vecí sa mi na filme aj páčilo. Boli to herci Laurence Fishburne a Cuba Gooding Jr., čo sú práve tí najprirodzenejší, ktorí sa nepotrebovali predvádzať, potom pár rozumných myšlienok, ktoré vo filme zazneli (otcov prihovor pod billboardom) a napokon silný záver filmu. "Boyz n the Hood" bol zrejme film významný pre černošskú komunitu, hlavne v danej dobe, ale z môjho pohľadu nie je nijak zvlášť umelecky prínosný. John Singleton nie je veru žiaden Fellini (a ani Spike Lee), čo potvrdzujú aj jeho ďalšie filmy. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tři pecky s hodně odřenejma ušima. Některý situace a dialogy byly strašně uhozený, úplně nejhůř jsem snášel, když vyklopili rozstřílenýho bráchu doma na gauč, místo aby ho vzali ideálně do špitálu. V této fázi filmu jsem uvažoval o tom, že půjdu s hodnocením ještě níž. Nebýt nějaké té akce, založené víc na řevu, než na střílení, tak toho moc nezůstalo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásná ukázka toho, co vlastně představuje život v ghettu. Mluví se o rasismu, ale ta nenávist není jen směr bílí-černí, ale je i ve směru černí-černí. Stejně jako je mezi bílými. Jednoduše, prostě nejde o to, jakou barvu pleti má, zabíjet se mezi sebou budou lidé pořád a je jedno, z jak banálních to bude důvodů, jestli pro peníze anebo pro pomstu. Je tu jen naděje, že se někomu podaří uniknout. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Život v ghettách je bludný krvavý kruh, čoho ďalším "dôkazom" je aj tento uhrančivý film. Singleton dokáže upútať od prvého do posledného momentu, pričom perfektne graduje dej a napätie smerom k záveru. Dá sa však s pokojným svedomím povedať, že Spike Lee by sa s formou vyhral o niečo viac. Nakoniec je tak Boyz ´n´the Hood najmä film o hereckých výkonoch. Každá z dôležitých postáv hrá rozdielny charakter, pričom každý sa musí vysporiadavať s viac menej podobnými životnými situáciami. Cesta sa však zo spomínaného bludného kruhu dá nájsť iba vtedy, ak sa chce, ale bohužiaľ zrejme najmä vtedy, ak má človek v tomto prostredí aj šťastie. To preto je tu aj ten motív stieracích žrebov. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Furious Styles (Laurence Fishburne) žil na ulici 5918 Cimarron Street v susedstve Park Mesa Heights, čo bolo v čase, kedy sa film natáčal, jedno z najpokojnejších susedstiev v celom South Central. (Real Tom Hardy)
  • Režisér John Singleton se ke konci filmu objevil v roli pošťáka, který přinese dopis s výsledky SAT testu. (JardaBauer)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama