Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

lskala 

všechny recenze uživatele

" ... ó, teď jsi zlý, teď jsi zlý a hned musíš někoho zabít?!..." Výbornej "black movie", ve kterém viniká Laurence Fishburne. Říkám si, jak by nám na tom světě bylo krásně, kdyby každý z nás měl takovéhoto otce. Atmosféra z předměstí, kde vládne nuda, ruku v ruce se zbraněmi a drogami, se režiserovi náramě povedla zachytit! Prvně jsem tenhle film viděl ještě na škole, naposledy před pár dny a je to stále skvělý zážitek - 90% - 5***** ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Sice asi nikdy nepochopím, proč si černoši sami mezi sebou nadávají do negrů, avšak nic to nemění na tom, že mě tento film mile překvapil. Čekal jsem něco bezduchého a nudného ve stylu neustálého „madafaka“ či rádobydrsných rapových póz, ale šlo o slušné drama s několika sympatickými postavami a ne až tak neuvěřitelným prostředím. Jistě, v zásadě je to moralitka (stvrzená i koncem), ale diváka tím snímek nebije do očí a podává to v tolerovatelné formě. Celkově to vidím na slabší 4*a zřejmě bych na tento typ filmů neměl úplně zanevřít. ()

God91 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film o životě(a smrti) mladých černochů, vyrůstajících v prostředí nasáklém násilím, drogami, zbraněmi(Co z nich asi může vyrůst? ).Líbilo se mi rozdělení filmu do dvou částí, kde bylo vidět že se hrdinové ani po 7 letech moc nezměnili :-) Asi nejlepší výkon Goodinga jr. a Ice Cuba, přesto, že to byli ještě mlíčn'áci :D.Jenom lituji, že film Nevyhrožuj! , který tenhle snímek paroduje jsem viděl ještě před tím.. řekněme ,že díky tomu některé scény ztrtatily na vážnosti :-) ()

kuboj 

všechny recenze uživatele

Podobná atmosféra jako Do the Right Thing od Spikea Lee : přesycený pastelový barvy a hlavně zpočátku lehce absurdní, naivní, kouzelnej svět, magickej realismus z ghetta. O to působivější jsou pak průběžný výbuchy násilí, závislostí, střetů s policií a chudoby, který jsou čím dál brutálnější a osudovější: prostej realismus ghetta. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Keď dostane malý Tre (Desi Arnez Hines II) od otca za úlohu pozbierať listy zo stromov, pri zábere na dom z diaľky nie sú v okolí žiadne stromy. (Real Tom Hardy)
  • Mnoho postav ztvárněných ve filmu inspirovány osobami ze života režiséra filmu Johna Singletona. (Ignus.cz)
  • K dosažení co nejlepší hereckých výkonů při natáčení režisér neoznamoval hercům chvíle, kdy se budou ozývat vystřely, aby umocnil jejich vystrašené reakce. (Ignus.cz)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama