Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 3

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (93)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mám rád hrdinov, ako bol Boris s Go Goa Gone alebo Juan s Juan de los Muertos. Lenže tí bojovali so zombie nákazou a tento hrdina zas s narušenou rodinou. Lenže tento hrdina má ešte aj svoje alter ego a dáva mu cenne rady do života . Práve on tam vniesol silnú dávku vtipu a charizmy. Je to zaručene vtipná záležitosť, ktorá vie, ale i pritvrdiť. Takže príde i na nôž v uchu či iné mordovačky, ale škoda, že sa to deje skoro cele vo finále. Toho gore tu mohlo byt určite o niečo viac a aj ten ohyzdný troll tu nebol dlho. Je tu veľa dialogov na známe filmy, ako Kapitán Amerika, Misery nechce zomrieť a dalšie. A veľa z nich aj pobavilo. Myslel som, že keď sa to odohráva vo Fínsku, tak tu budú i zábery na krásnu prírodu, ale skoro celý dej sa odohrával v dome, takže s prírody nebolo nič. Ja som sa bavil a tak silné 4* si zaslúži. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla dobrá komediálně hororová blbina. Hlavní hrdina má za sebou jen jednoduchou, ale poměrně originální backstory, což pro tenhle typ příběhu úplně stačí, a během chvíle už je ve spárech povedené rodinky psychopatických Finů. A musí vymyslet, jak se ze zajetí dostane, než s ním bude ámen. Bloody Hell je poměrně vyvážená směs humoru a drsnějších exploitačních scének, kterou jednoznačně táhne hlavní postava. Souhlasím s tím, že by Rexovi poměrně slušela filmová série. Vždycky by se třeba mohl sbalit a odjet do nějaké cizí země, kde by ho vždy čekalo nějaké nové peklo. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Solídna hororová komédia svojim nástupom, vyzeralo to sľubne prvých 20 minút. Potom to tempo podľa mňa postupne klesá a len záver príde s niečím väčším. Ak sa film nebude brať príliš vážne, je celkom pozerateľný. Nie príliš veľa krvi, horor to je vlastne len pár zábermi a dočkáme sa aj zopár dobrých hlášok. Jedna z nich: "Suck my balls! No, it’s fucking disgusting!" ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodně potěšilo. Zábavná hororová komedie se svižným a nápaditým scénářem i režií a sympatickým schizofrenním hrdinou, kterého nechcete naštvat - což naštěstí někdo zapomněl říct úchylné rodince, co si ho zavře do sklepa. Chyba. Velká chyba. Je to vlastně jedno velké čekání na to, až se hrdina osvobodí z pout a i přes značný handicap si to s vězniteli vyřídí, a tím pádem je to trochu ukecané... Ale ani na chvíli mě to nenudilo a byl jsem dost zvědavý jak na ozřejmení toho, co přesně se podělalo při úvodním bankovním přepadení, tak jak proběhne závěrečné zúčtování. Kam se hrabe Freaky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kozy, incest, kundičky a další nekorektní prasárničky a mohl z toho být krásný ujetý brak. Nic z toho nečekejte, spíš jen kapku drsnější černou komedii,  v níž se sází hlavně na charisma hlavní postavy a její drsňačení a vcelku se to vyplatilo. Ben O'Toole je formát a doufám, že o něm ještě uslyšíme. Jeho si tu vyslechnete pak do sytosti, ukecanější jsou asi jen tarantinovky a tady je třeba říct, že ty jsou o level zábavnější. Na druhou stranu vše směřuje k očekávanému masakru  a byť jsem si celou dobu říkal, že by to mohlo i skončit zlomyslným strháním výložek našeho hrdiny, tak mě ani nepřekvapivý kydlovací happyend nezklamal.  A díky závěru se možná dočkám i brakovějšího druhého dílu à la Bonnie a Clyde po řeznicku. Nastřeluji čtyři hřebíky do prdele. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Bábika hula na palubnej doske v Helsinskom taxi má iba jednu nohu. (Peter.N.5688)
  • Herec Travis Jeffrey, ktorý hrá obe dvojčatá, Gaela a Gideona, prišiel na výrazné rozdiely medzi súrodencami sám. Najpozoruhodnejšie je lenivé oko Gideona, ktoré je skutočnou Jeffreyho schopnosťou, a výrazný kontrast v každej z ich osobností. Gael je silný vodcovský typ, zatiaľ čo Gideon je skôr slabším nasledovníkom. V scenári boli v podstate zameniteľné. (Peter.N.5688)
  • Ve filmu je spousta odkazů na slavnější klasické kousky. Rexův kamarád barman mu říká, že je jako Temný rytíř nebo Joker. Na letišti Rexe zase jeden z jeho fandů oslovuje: Johne Wicku a Kapitáne Ameriko. Ve sklepě Rexovi říká jeho alter ego, že bude mít „Velký trable v Malém Finsku“, což je odkaz na Carpenterovu klasiku Velké nesnáze v Malé Číně (1986). A hned 2x (prvně na začátku ve sklepě a podruhé na konci v autě) je ve filmu narážka na velice podobně laděnou – klasickou „kingovinu“ Misery nechce zemřít (1990). (Haymar)

Reklama

Reklama