Reklama

Reklama

Země a krev

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Said desítky let úspěšně zaměstnával propuštěné vězně a mladé trestance na pile v Ardenách, ale teď ho čeká nemilá návštěva od drogového kartelu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film s absencí jakéhokoli příběhu, ale musím uznat, že mi to zas tolik nevadí. Jasně, zamrzí, že se Leclerq nevěnoval daleko více hlavní postavě, aby si divák k ní mohl vybudovat určité sympatie, na druhou stranu se stopáž pyšní jen 80 minutami, takže nějaký vývoj jednotlivých charakterů asi není na pořadu dne. Země a krev se může pyšnit ponurou atmosférou, prostě ten odtažený pesimistický pohled na věc, to umí Francouzi podat stylem, kde se nedá tak trochu nic zkritizovat. První půlka je taková rozjížděcí, jak by řeklo mnoho diváků, rozdají se karty na stůl. A poté se rozjede slušná naháněčka zasazená do atraktivního prostředí pily v lese, to se ve filmech často nevídá. Sami Bouajila toho moc nenamluvil, ale charisma má tento herec na rozdávání. Z hlediska scénáře to sem tam skřípe, jednání všech zúčastněných postav (ať už záporných či kladných) nedává vždy smysl. Konec docela obstojný, v druhé půlce se divák dočká i brutálního gore. Jednohubka. Za mě 6/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Umierajúci majiteľ píly vs. banda zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou, ktorí si prišli pre svoj matroš, ktorý tam pre nich schovával jeden z robotníkov píly. Nastane peklo. Peklo nudy pre diváka. Aj keď sem tam k nejakému výstrelu alebo drobnej akčnej scéne dôjde, tak je to nuda k posrání. Charaktery sú tiež natoľko nezáživné, že vám budú u prdele. Takže čo pochváliť? Krátku stopáž? Mal som pocit, že to trvá tri hodiny. Snáď len prekladateľ musel mať z filmu radosť. Úbohých 300 riadkov s dialógmi typu: nehýbaj sa, stoj, otoč sa, padáme, sa príliš nenadrel. 1/10. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu je prostej. Said(Sami Bouajila) zaměstnává na pile propuštěný vězně. Jeden z nich tajně na pile ukryje 8kg kokainu. Toho se dopátrají vlastníci matroše a chtějí ho zpátky. To ale netuší, že Said umírá a nemá co ztratit. Navíc musí ochránit i svou dceru. Myslím si, že role Saida Samu Bouajilovi sedla a sympatická byla i jeho dcerka kterou si zahrála Sofia Lesaffre. Co se týče filmu jako takovýho. První půlka až na začátek je taková vlažnější. Druhá půlka už přináší i akci a pár krvavějších scén( já bych klidně přitvrdil). Není to sice bůh ví co ale na jedno podívání je to zcela dostačující. Navíc má film celkem sympatickou stopáž. Slabší 3 hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě odrazovalo, ale francouzský důraz pro zfilmování tamních kriminálních vlivů, mě obecně už od šedesátých let vždy spíš těšil. Nu, říkal jsem si, proč to nevyzkoušet. Nakonec jsem se dočkal prazvláštního thrilleru, který je poměrně brutální, což je jeho přednost, a navíc to vypadá, jak kdyby do filmu nahnal samý imigranty a ty na živo kosil jak hadrový panáky. A na to, zdali je to přednost, nebo ne, si raději odpovězte sami. Za mě brutální, ale zajímavý kousek. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Pila, která zaměstnává trestance. Napadení drogovým kartelem. To je sám o sobě námět na akčňák jako prase. Hned zpočátku mě zarazila atmosféra, značně pochmurná a temná. S tou temností to ale tvůrci trochu přepískli, některé záběry byly tak tmavé, až nešlo občas vůbec vidět, co se na plátně vlastně odehrává. Hudba místy jak z toho nejděsivějšího hororu, což působilo dost uměle, občas trochu vtipně. Samotný děj je pojatý velmi jednoduše, tvůrci se s ničím nemažou a v podstatě se jde hned na věc. Přestřelky jsou natočené relativně dobře, i zde však najdeme kupu nesmyslů a zaujalo mě i místy dost nesmyslné chování jednotlivých postav. Samotní herci nejsou nikterak výrazní, teda kromě hluchoněmé dcerky. Všechno mi však přišlo moc laciné a nudné. Postrádal jsem větší zvraty či mnohem lepší přestřelky a souboje. Herci se rovněž moc nepředvedli. Na to, že má film jen cca 80 minut, jsem se opravdu hodně nudil a modlil jsem se, ať už je konec. 1/10. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama