Reklama

Reklama

VOD (1)

Mírumilovný Steven Grant zjistí, že je nejen prodavač, ale i žoldák a dost možná i superhrdina. (Disney+)

Recenze (78)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předlohu prakticky neznám, ale jestli se takto povede (soudě dle tohoto 1.dílu) i She-Hulk (u které je to u mě s předlohou přesně naopak) bude to velmi slušná náplast na ty neukočírované a totálně chaotické DC projekty posledních let. Issac je perfektní a jen mi potvrdil, že jeho přítomnost v nové SW trilogii byla jedním z mála světlých bodů vůbec. Jeho postavu jsem mu bez výhrad věřil. Užil jsem si i někdejšího idola dívčích srdcí v roli lehce špinavého hippiesáka s démonickým nádechem a jen mi to ukazuje, že casting tohoto zajímavého projektu byl brán vážně a nebyl vycucán z prstu jen tak. Vizuální podobu tohoto vskutku netradičního hrdiny v jehož kůži bych fakt nechtěl býti znám (zdravím někdejší avatar kolegy Nevky:) tudíž jsem ocenil velkou přesnost v samotném závěru. Sice mě moc neberou ty songy, které bych vynechal úplně, ale drobná příměs humoru (doufám, že to tak zůstane) včetně narážky na Cameronova Avatara (ta pobavila;) dotvořila tento díl do smysluplného a soudržného celku. Určo se budu dívati dál. P. s. pokud by nebylo v dřívějších dobách reklamy od Ratemuse a již zmíněného Nevky, asi bych to nikdy nezkusil.;-) Po shlédnutí celku chci a to je mým hl. záměrem zjistiti, co na tom zainteresované strany mají a proč je to pro ně tak významné, jako pro mě jiné postavy, lhostejno zda DC či Marvel. Plus za ty promakané závěrečné titulky alá regulérní kinofilm. ()

lookin328 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věděl jsem, že zde bude hrát roli téma více indentit, že hlavní hrdnina bude trpět schizofrenií, ale tohle jsem teda nečekal. Byl jsem hozen do 45 minutového tripu, a ještě teď nevim, co jsem to vlastně viděl. S nadsázkou řečeno, samozřejmě. Oscar Isaac, aspoň dle mého, exceluje, Ethan Hawke je správně záhadný a démonický… ,,Horrorová” scéna ve výtahu skvělá. Bohužel 5* nedám, díky naprosto otřesnému CGI v Alpách, přitom je takových možností jak to udělat jinak, přitom podobně. Ale jinak super start, 4*, a doufám, že až večer půjdu spát, neprobudím se ráno někde na ulici. I když, kdo ví… ()

Reklama

SamVimes

všechny recenze uživatele

Tvůrci správně chápou, že při současné saturaci komiksových adaptací se už nikdo nechce dívat na generický první akt, který představí normální život budoucího hrdiny, incident poskytující schopnosti a první osahávání si tajné identity. A tak protagonistu potkáváme ve chvíli, kdy už je spojen s egyptským bohem Khonshu, jenž z něj dělá Moon Knighta. Jen Steven o tom zatím neví. Oscar Isaac si prý dal záležet na rozdílném ztvárnění jednotlivých osobností i jejich odlišných přízvuků, v první epizodě k tomu však ještě nedostane šanci. Ethan Hawke se zatím představí jen v krátkém prologu a dvou scénách, jeho náboženský fanatik Arthur Harrow ale už teď působí dostatečně děsivě a přitom charismaticky. Na definitivní soudy je ještě příliš brzy, minimálně první dojmy ale rozhodně ukazují na castingovou trefu v obou případech.   Po formální stránce si epizoda hraje s neskonale vděčnými zrcadly i jinými odrazovými plochami jako vitríny nebo kaluže. Steven ve skle vidí jiné části svého já, Arthur sklo zase rozbíjí a dobrovolně si působí bolest. Moon Knight se snaží oproti jiným komiksovkám působit odlišně, ambiciózněji, v rozjezdu se mu to ovšem daří jen zčásti. Limitující hranice dané sounáležitostí s MCU jsou možná neviditelné, ale pevné. Schizofrenní atmosféru výpadků paměti nebo stihomamu pronásledování vizí egyptského boha zase průběžně narušují snahy o odlehčení. Atmosféru nabourává i výběr písní, který je ve vztahu k ději až neúnosně prvoplánový. Na začátku Stevenova dne třeba hraje A Man Without Love (s opakujícím se "Every day I wake up, then I start to break up"), střídání osobností zase provází skladba Wake Me Up Before You Go-Go. Hlas a projev boha Khonshu ve Stevenově hlavě až nebezpečně připomíná Venoma. A v samém závěru pak epizoda nahodí čistě komiksovou vějičku, v níž i přes její efektnost jasně prosvítá především záměr neztratit zájem nikoho z diváků o pokračování. Moon Knight se rozjíždí solidně, zároveň toho však zatím nenabízí mnoho neokoukaného. Formou i obsahem je výrazně konzervativnější než nejen skutečně experimentální Legion (s nímž sdílí komiksový původ i téma disociativní poruchy) na FX, ale i WandaVision taktéž na Disney+. ()

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč dělaj takové akční scény, když nemaj peníze na dobrý CGI? Moc dobře to ví. Té akce by bylo více, kdyby tu nebyla možnost střihu v souvislosti s tou psychickou poruchou. Každopádně sledujeme život jednoho nesympatického ňoumi (Steven). Asi by mělo být vtipné, jak se vždy objeví v nějaké šílené situaci, do které ho dostalo jeho nové já, ale nebyla to nikdy trefa do černého. Tvůrci nejsou dostatečně komediálně nadaní. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. Panečku, tak to bylo něco! Na MK sem se zatím těšil ze všeho nejvíc načetl jsem si i komiks a věřil sem že mě seriál nezklame a ono se tak stalo! Máme tu famózního Oscara Isaaca, který si svou postavu mimořádně užívá a je vidět že hrát prostě umí, Ethan Hawke má parádní potenciál na super záporáka, akce tu nepohořela a bavila mě, sice CGI kterýho mohli užít s mírou. Hrozně miluju Stevena Granta prostě si s tou postavou mega rozumím a vciťuji se do něj. Miluju ten blbej MCU humor, baví mě nehorázně ten děj a prostě jo! A také tu hlavně musím vyvrátit jednu věc a to, že to není z dalších šablon MCU seriálů či filmů, seriál má vlastní hubu a je vidět, že si to jede svým stylem a tím, že sem u Torena v novinkovým mixu slyšel, že tvůrcům by tu bylo jedno propadák tak proto tu více experimentovali a to se mi strašně na tom líbí, že se fakt nesnažili o jednu z dalších MCU šablon. I když první trailery docela dost vyspoilerovaly z 1. ep a všechny karty vyndali na stůl už při první ep tak pořád to vypadá na slibný seriál, kdy si další esa v rukávu nechají na další epizody. Co bych k tomu asi ještě dodal, no prostě jedním slovem úžasnost! Těším se už na další epizody. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (27)

  • Scény z alpského prostředí se natáčely ve Slovinsku. (Kubaaa97)
  • Když poprvé vidíme Stevena (Oscar Isaac), slyšíme skladbu „A Man Without Love“ od Engelberta Humperdincka. Tato píseň je o muži, který se každý den probudí s uvědoměním, že je sám. V první sloce zpěvák vzpomíná na svou bývalou lásku, což reflektuje scénu, když si Steven projíždí mobil se zmeškanými hovory. Třetí rým: „Moonlight to show the way so we can follow,“ odkazuje na Chonsua, kterého si zatím Steven neuvědomuje. (Kubaaa97)
  • Název epizody je odkazem na mýtus, že zlaté rybky mají pouze „třísekundovou“ paměť. Název epizody tak jednak odkazuje na omdlévání Stevena (Oscar Isaac), ale také na další dvě persony, se kterými sdílí tělo. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama