Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film nedokážu popsat jiným slovem než SRAČKA!!! Omlouvám se, ale jinak to nešlo :-) Scénář je naprosto ubohý..jestli chtěli tvůrci oslovit mladou generaci, tak se jim to krajně nepovedlo!! Rudolf nejml. se jen přiživuje na slávě svých předků, ale sám není hercem ani v nejmenším. Líp by to odehrál kdejaký výrostek z ulice!!! A hudebníka jménem Michal David, který zpívá jako když si sedí na varlatech opravdu, ale opravdu nesnáším!!!!!! ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Co na to říci? Tohle je prostě tendenční film, který celkem rychle vyšuměl a zdejší hodnocení je toho důkazem. Jako sonda do osmdesátých let pro ty, kteří tehdy ještě nebyli na světě je to celkem dobrý, ale to je opravdu vše. Zbytek je o ničem, písničky Michala Davida se až příliš často opakují a místy i nudí. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

já mam tenhle film rád, vždycky mě zaručeněn pobaví a to i když to neni úplně komediální film. Rudolf hrušínský nejml. je tady výbornej a je to určitě jeden z jeho nejlepších filmů, možná úplně nejlepší, ale mě se daleko víc líbil výkon Ladislava Potměšila, kterej prostě neměl chybu. Celým filmem provází dobrá hudba a pěkný písničky vztahující se k příběhu, sice to neni zrovna moje nejoblíbenější hudba, ale do filmu se perfektně hodila a nápad se zpívajícím Hrušínským nebyl špatnej, i když mu ty písníčky nazpíval Michal David. Je to jeden z mých oblíbených čekých filmů ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film postavený na písničkách Michala Davida. S nimi stojí a padá. Převážně se natáčelo v Plzni, ale některé scény se točily i v Praze. Ulice na sídlišti, kde Jirka s otcem bydleli se nachází na pražském sídlišti Řepy. Konkrétně by to měla být ulice Makovského. Já jsem si pořád říkala, že je mi to místo nějaké povedomé a nechtěla jsem uvěřit, že je to plzeňské sídliště. Scéna, kdy Jirka jde splnit sázku a nechat se ostříhat do hola se natáčela také v Praze, na Břevnově. Jde o ulici Bělohorská. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Okamžitě mi sežeňte Oheň, Zemi, Vodu, Vzduch a Millu Jovovich - Zlo se zase vrátilo..! Máloco ve mně probouzí takové násilnické sklony, jako pohled na rachitického hejska Rudu H. nejml., jenž skrze svá ústa vypouští hlas a písně spartakiádního vraha hudebního vkusu. Jedna hvězda za kostýmy, které donutily zahanbeného Versaceho spálit všechny své dosavadní modely v hutní peci. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Jitku (Jaroslava Stránská-Bobková) vo filme neúspešne balil Roman (Roman Pikl), ale v skutočnosti sa do seba herci zaľúbili a ešte štyri roky po filme spolu chodili. (Raccoon.city)
  • Na rozdíl od Andyho Krause, který ztvárnil Cáfa, se Mariana Slováková v roli Evy nevypořádala s češtinou, a tak ji při postsynchronech nadabovala Jana Mařasová. (funhouse)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama