Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se Discopříběh jakožto české, osmdesátkové, teenagerské lehké drama sakra líbilo. O to víc mě znepokojuje zdejší nepochopitelně špatné hodnocení. Co lidi čekali? Komedii? Scénář a vůbec námět je podle mě solidní. Hudební sekvence krásně doplňovaly a vystihovaly atmosféru jednotlivých milníků filmu a to jinak muzikály obzvlášť nemusím. V oné době jsem sice nežil, narodil jsem se o pár let později, ale co mám pochyceno a prostudováno, nemělo by to mít větší chybu. Nejsem vůbec daleko od plného hodnocení. 90% ()

francis 

všechny recenze uživatele

Já se při tom vždycky hrozně směju těm jejich vikslajvantovejm dresům, je to vlastně taková kostýmní komedie. Tahle hvězdička je za (pro mě subjektivně) geniální vtip s pankáčským účesem, kterej mi neodbytně připomněl mojí rodinu. Pan režisér je kníže anti-invence. Je až zarážející, že nepočítaje dementní písničky v tom filmu neni ale vůbec nic, dokonce skoro žádný dialogy (což je nakonec vlastně dobře). Ech. ()

Reklama

type_B 

všechny recenze uživatele

Předlistopadová klasika. Béčkový pokus o muzikál na pozadí kulis materialistického socialismu. Z hlediska estetické kvality asi nic moc, jako dobový materiál super! Ne nadarmo v tomto filmu slyšíme hudbu Michala Davida, kterou půlka národa nenávidí a druhá ji odmítá, protože se neslučuje s trendem té dané generace, která do styku s M. Davidem zrovna přijde... Ale - pusťte ji ožralým lidem na diskotéce a pozorujte, co se bude dít, pak se pobavíme o tom, jestli teda má jeho hudba nějaké kulturní kořeny nebo ne. Já říkám - je to v nás. Jsme děti socialismu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sice má zde tento filmeček mrzké hodnocení, ale já se u něj vždy dobře pobavil a bavit budu. Hity Michala Davida jsem měl v jisté době docela rád, než je začal hrát pořád dokola a vlastně z jejich slávy žije dodnes. Co se filmu týče, tak zápletka vyla sice plytká a místy nedochucená, ale našlo se tu dost humorných situací a především hlavní duo Potměšil a Hrušínský nejmladší podali slušné výkony. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Příšený film bez kterého by bylo na světě líp. Nova si ho oblíbila a pouštího nejmíň 4krát ročně. Ten film už se mi zhnusil z toho, jak ho pořád opakují. Možná to je tím, že muzikály vůbec nemusím a česká scéna je podle mě jedna z nejhorších. A tady ten popík je vážně strašnej. Pár dobrej vtípků za to ta jedna hvězda, ale jinak odpad jak vyšitej. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Pred tým, než režisér Jaroslav Soukup obsadil Rudolfa Hrušínského nejml. do hlavnej úlohy, vôbec netušil, že je vnuk slávneho herca. (Raccoon.city)
  • Na konci filmu, když mládež utíká na náměstí, má Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.), se střídají záběry, kdy Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) na hlavě střídavě má a nemá čepici. (max21)
  • Na premiéru filmu, která byla v amfiteátru na Lochotíně v Plzni, přišlo neuvěřitelných 22 tisíc lidí. (cariada)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama