Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka USS Enterprise narazí na nebezpečnou hru se smrtícím vesmírným pirátem. (SkyShowtime)

Diskuze

luBos

luBos (hodnocení, recenze)

Tonto dil je proste symfonie. Ano. Jsem nekriticky. Miluji TOS a tohle je proste fenomenalni navrat k detstvi. Diky Sydney Freeland. Diky za scenar. Diky za SNW. ❤️

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Jako asi taky bych spíše věřil, že by se mu do toho chtělo, než-li naopak :)

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak ano. Je tu spousta faktoru. Nevim zda je to na tech bonusech, ci jsem to slysel jinde, ale pred nejakou dobou, coz uz bude tech 10let asi, Shatner nekde rikal, ze by to moc chtel udelati. Cemuz se nedivim, kdyz je to doslova jeho film. Ale od te doby, nic. Takze je to tak, jak to je. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

No uvidíme, šance tu pořád je, třebaže malá, ale je.. :) Je taky otázkou, jak moc by se k tomu měl Shatner, který už taky není nejmladší a kdo ví, zda by se toho případného remasteru vůbec dožil, a samozřejmě jak jsem už zmínil, zda by se k němu vůbec měl.. ?

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Však jsem taky říkal, že tomu nevěřím. Ale kdo ví....Mě by stačila jen V. Ostatní filmy jsou pro mě pořád ok tak jak jsou. A tudíž v mých očích to tak nutně nepotřebují. ST V, ano. Z několika důvodů. Ale čekati na to pochopitelně každý další rok, nebudu, haha. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

No, nevím jak moc velká šance je na to, že dostane remaster ten úplně "nejhorší" ST film z celé té řady, když se zatím dostalo jen na TMP, ale na druhou stranu lze předpokládat, že pokud bude mít remaster TMP úspěch, tak by se obdobného remasteru mohly dočkat i ostatní filmy v řadě a tedy i ST V. Vyloučit to nelze, ale teď a tady to nevidím úplně reálně, i když bych za ten remaster byl upřímně rád. Ten film si opravdu pokaždé moc a moc užívám, jakkoli si jsem vědom těch mnohých neduhů, ale s těmi si už fanouškovství a nostalgie udělaly své :))

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cyphercz

Já na to nenarazil náhodou v tv, alébrž jsem o tom již dopředu věděl a čekal na to jako na smilování když jsem byl v Praze na PSST conu, kde to na chodbě říkala nějaká holka, že to má prý potvrzené přímo z čt. To se vyplatí, poslouchati na chodbách.:) A vím přesně, že to bylo na čt2. Ten úplně 1.dab. který je dodnes pro mne nepřekonatelný a taky se k tomu pojí to, že ST V jako jedinou! sjíždím jen a pouze s oním dab. Já jsem tedy sice viděl V přesně v pořadí, jak jdou filmy po sobě, ale před tím jsem to z velké zvědavosti (páč jsem o tom tehdá četl jen samé nepěkné věci) zkoukl na SAT 1 nebo na něčem podobném a i když němčinou zrovna nevládnu, film mě již tenkráte zaujal, že jsem se hodně těšil, až ho budu míti nahraný v jazyce, kterému rozumím.;-) Samoz. že jsem ho viděl i v orig. neb mám tu dvd kolekci těch 2discovek special edition v době, kdy ještě nebyly ty cz verze ST I-X. A dodnes nezapomenu ten záchvat vzteku, když jsem po nahrání zjistil, že se posr. páska v přehrávači, takže si to asi umíš představiti. Ještě že to souběžně nahrávala ST kámoška ,která je od jisté doby i zde a kolega Jakkob ji prý osobně zná.;-) A na závěr mé výroční zprávy o ST V ještě zmíním pro mne dosti zajímavou perličku co se týče onoho pův. cz dab. Spock a Čechov, je zde totiž stejný jako v naší TOSce, Uhura a McCoy jsou zase z TASky no a zbytek je ok. Až na Scottyho. Ten mi dodnes ne zcela hlasově sedí. A naprostým králem je bez debat Vladimír Čech jako Sybok. To je prostě TOP.  P.s. rozhodně by si to už dávno zasloužilo totální remaster. Páč když ho dostal již 2x TMP, tak proč ne film, který je stejně ne-li více hodnotný a obecně mu ubližuje právě ta uspěchanost a odfláklost SFX, což není žádné tajemství. Sice tomu moc nevěřím, ale když si internetová komunita mohutně vydupala (díky za to!) Donners cut Supermana II a došlo i na nemožné jako Snyderova Liga, tak proč ne prodloužený aspoň na 2h a pečlivě vyleštěný ST V? Jistě by to přisypalo pár dolárků do prasátka Paramount/CBS. Tož tak.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Měl jsem to s tímhle filmem hodně podobně, a kdo ví, zda jsem si ho tehdy na VHSku taky nenahrával v tom samém čase co ty, ale následně jsem si ten film díky tomu taky neustále přehrával dokola a dokola a velice si ho oblíbil, přestože jsem v té době byl ještě velkým fanouškem SW a ST mě ještě moc nezajímal a aktivně jsem ho nijak zvlášť nesledoval, ale spolu s TMP se FF stal mým velmi oblíbeným ST filmem...

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

PKD

jo, ta chemie mezi Kirkem, Spockem a McCoyem je opravdu skvělá a pravděpodobně nejlepší z celé TMP éry. Pamatuju, že Final Frontier dávali někdy kolem roku 2002 na ČT2, prostě zčistajasna v nějakém odpoledním čase, bylo to jak zjevení, protože tenkrát dávali akorát ST seriály na ČT1, takže to byl můj první ST film co jsem si nahrál na VHS a viděl jsem ho pravděpodobně vícekrát, než Wrath of Khan a ostatní:))

na příspěvěk reagoval Jakkob, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cyphercz

To by bylo na dlouho. Tedy ne, ze by se mi to nechtelo zrovna tobe napsati, ale ten proces zabral bezmala 20let. Mohu to ale vziti zkratkou. Uzasna hudba. Dokonale ztvarneni svate TOS trinity. Humor, ktery v drtive vetsine v zanru SF a ST zvlaste moc nemusim, je zde absolutne dokonaly. Atd, atd. Pokud te to opravdu zajima, odkazuji te na muj koment k ST V. 

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

PKD

moc se nezapojuji do debat u jednotlivých epizod, ale Sybok mě tedy taky hodně nadchnul, asi ne až tak moc jak tebe, ale dle mého je to hodně podceňovaná postava, která má velký potenciál, tak snad ji tvůrci dobře uchopí a nezmrví!!;) A proč je pro tebe ST V ten "nejmilovanější" ST film??

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

No neke, ty máš taky slabost pro ST V? :) Já tedy enormní. Není to sice můj nejmilejší Trek, kterým pro mě je TMP, ale hned za ním bych asi dal právě ST V :)

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

SPOILER! Sybok!!!!!! Postava z mého nejmilovanějšího ST filmu vůbec. Naposledy jsem takto zařval u mrtvého Borga ve Voyageru a to už je hezky dlouho.;-)

na příspěvěk reagoval Jakkob, cyphercz

Uživatel PKD smazal svůj příspěvek.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Jen aby to pak nebyl spin off s Orionci na Enterprise.;-))))) A souběžně s tím poběží SNW s Pikem.:)))

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Tak předpokládám že v závěru si Pike s posádkou zase Enterprise vezmou nazpět.. :)

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

ST the hru mam jako gamefilm a cas od casu mrknu. Naposledy pred par mesici. Jinak, ja bych kdyz uz tam budou Tholianske lode/lod bral aby nechali design z TOS a STE. Ten je nadcasovy. U Gornu mi neva velka zmena pac jejich lode nejsou moc zname, ale u Tholiancu uz ten hrot mam hodne zazity. 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak ja pdf nezatracuji a ano, pro potreby ruz. prezentaci apod. je to znacka ideal. V praveku sis musel z knihy vse ofotiti a tak vubec a pak treba folie a sup pod meotar. To byly casy. :) 

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Mmm, máš pravdu, je jiná, ale nese se v podobném duchu, jako ta ve SNW (ta větší byla už zásadně odlišná, ale to nevadí). Jinak ST The Game si už moc nepamatuji, ale dříve jsem ji dost hrál, tak si to možná podvědomě spojuji právě s těmi loděmi tam, kdo ví.. ? :)

Jinak vím, však jsem na ten teaser taky narážel ;) A taky jsem spíše pro knížky v pevném stavu a nikoli v tom elektronickém, ale za tu cenu je to dobrej deal i tak, a kdyby si jeden chtěl nějakou tu ilustraci vytisknout a někam pověsit, tak je opět ten PDF formát vděčnější, ale tak já si to nakonec kupovat taky nehodlám, ale z trekkies na to Korax upozorňoval, tak jsem to zmínil i tady...

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Vůbec. Gornská loď z rem. TOS je značně odlišná od té z SNW. Stačí trochu zagůgliti a máš to.;-) Mě spíše designem připomíná ty z ST the game. A k té 3.s. LD, vždyť v týzru bylo jasně rečeno ukázano, že krádež nahatého (hihi, to jsi vystihl) Cerritosu by měla býti zrealizována. No, nic proti přednáškám, ale já dávám vždy přednost fyzické knize. To nikdy nic nenahradí. Jak si ostatně pochavloval jak Kirk tak Picard a ti se ještě nenarodili.;-) Tohle je Gornská loď vůbec po1. ve ST.... jestli ten odkaz bude funkční.....https://intl.startrek.com/article/eaglemoss-reveals-new-starships

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Mmm, na Lower Decky se těším fest už od konce druhé série, tím spíše s jakým cliffhangerem to končilo a jeden dost dobře nevěděl, co si myslet, ale nevěřím že by to Beckett a spol. nějak nevyřešili, třeba i krádeží aktuálně "nahatého" Cerritosu :) No už aby to tu bylo.. !!!

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Jj, ST Shipyards je hodně povedená série knih, hlavně ty ilustrace tam jsou luxusní! To mi tak připomíná, že teď je nabízel, a nebo stále ještě nabízí Humble Bundle v PDF podobě za pár stovek snad všechny, což je díky těm ilustracím hodně atraktivní pro všechny, kteří by je rádi použili na přednášky či jiné prezentace.. :)
Jinak v té epizodě s Gorny si nešlo nevšimnout, že ta menší loď je nejspíše ta samá, která se pak právě objevila v té remasterované epizodě v TOSce, nebo ne? Ta ve SNW byla samozřejmě detailnější, ale design to byl myslím shodný...

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ja uz predem ocekavam depku, az skonci 1.s. a budu muset cekati rok na 2.s. Jesteze na konci srpna/zac.zari bude 3.s. Lower Decks. To zase bude PKD brisko bolave od smichu a mysl napojena na dalsi ST realie/piskuntalie. 😁😂👌

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Presne. Vzdyt byly i v STE a jak se jim povedly. Me ceka next wik ten nejnovejsi book ST shipyards Alpha quadrant, kde je mj. prave ta Gornska lod z remaster TOS. A uz predem z toho slintam. :) Vcetne lode prvni federace, Fesarius. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Dost dobrý ;) Horší je vždycky to týdenní čekání, kor když jednoho takhle namlsají.. :)

Btw tholianské lodě bych taky klidně uvítal, když už ukázaly i gornské…

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Vidíš a já to mám s Pastí přesně naopak. Co se týče Tholianů, lodě ukázati můžou. Tam není problém, ale jsem připraven jen na jejich síť alá Tron 2.;-) 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD , PKD

na tu je moc brzo. Za předpokladu, že se jedná o Tholianskou síť (jsem si na 99% jistý, že ano), tak půjde o pasivní past a s Tholiany samotnými se IMHO nesetkáme.

Booby trap má geniální všechno. Jediným "hluchým" místem je výsadek na Promellianskou loď a tento samotný fakt mluví sám za kvalitu té epizody.

na příspěvěk reagoval PKD

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

yep. Tohle vypadá, že Kurtíci vyzvou na souboj jednu z nejlepších epizod TNG, "Booby trap". No přeju jim štěstí, ať z toho výprasku vyjdou alespoň důstojně :-D

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

Reklama

Reklama