foto

Alex Kurtzman

  • nar. 7.9.1973 (46 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Alex Kurtzman je americký scénárista, producent a režisér. Narodil se 7.9.1973 v Los Angeles v Californii. Na vysoké škole Wesleyan University se poprvé setkal s jeho přítelem a dlouholetým spolupracovníkem Robertem Orcim.

Kurtzman poprvé spojil síly s Orcim v televizi na seriálu Hercules. Z televizních obrazovek zamířili do filmu poté, co byli požádáni, aby napsali scénář k filmu Ostrov. Film vydělal 162 mil. dolarů na rozpočet 126 mil. dolarů, což byl dostatečný úspěch, proto se vrátili ve filmu Transformers, který vydělal 710 mil. dolarů. V roce 2009 napsali scénář k filmu Star Trek režiséra J.J. Abramse, s nimž společně vytvořili seriál Fringe.

V roce 2011, časopis Forbes popsal Orciho a Kurtzmanem jako "tajnou zbraň Hollywoodu ". Jeho režíjním debutem byl film Welcome to People.

Od roku 2002, Kurtzman je ženatý se Samanthou Counter, dcerou právníka Nicka Countera.

Jiří "JORDY" Waas

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 The 28th Amendment
2019 Van Helsing
2014 Amazing Spider-Man 2
2013 Star Trek: Do temnoty
2012 Lidé jako my
2011 Kovbojové a vetřelci
2009 Star Trek
Transformers: Pomsta poražených
2007 Transformers
2006 Mission: Impossible III
2005 Legenda o Zorrovi
Ostrov
2004 The Secret Service (TV film)

TV seriály

2020 Star Trek: Short Treks (TV seriál)
Children of Mars (S02E06)
2019 Star Trek: Discovery (TV seriál)
Such Sweet Sorrow, Part 2 (S02E14)
Such Sweet Sorrow (S02E13)
2018 Star Trek: Short Treks (TV seriál)
Runaway (S01E01)
2017 Ospalá díra (TV seriál)
Tomorrow (S04E12)
The Way of the Gun (S04E11)
Insatiable (S04E10)
další epizody (12)
2016 Ospalá díra (TV seriál)
Ragnarok (S03E18)
Delaware (S03E17)
Dawn's Early Light (S03E16)
další epizody (10)
2015 Ospalá díra (TV seriál)
Novus Ordo Seclorum (S03E08)
The Art of War (S03E07)
This Red Lady from Caribee (S03E06)
další epizody (12)
2014 Ospalá díra (TV seriál)
Akeda (S02E11)
Opus magnum (S02E10)
Máma (S02E09)
další epizody (14)
2013 Ospalá díra (TV seriál)
Golem (S01E10)
Útočiště (S01E09)
Nekromant (S01E08)
další epizody (10)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Vězeň na útěku (S01E04)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
S pouty na rukou (S01E11)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Stará historie (S01E02)
Útržky minulosti (S01E01)
2003 Alias (TV seriál)
Dědictví (S03E02)
Nezávislý agent (S02E15)
Dvojitý agent (S02E14)
2002 Alias (TV seriál)
Únos (S02E10)
Záchrana (S02E06)
Šifra (S02E03)
další epizody (5)
2001 Alias (TV seriál)
Barvoslepý (S01E07)
Rovnováha sil (S01E03)
2000 Všeuměl (TV seriál)
Xena (TV seriál)
Bohabojné dítě (S05E12)
1995 Herkules (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2020 Star Trek 4
2017 Mumie
2016 Podfukáři 2
2013 Enderova hra

TV seriály

2015 Havaj 5-0 (TV seriál)
Hledání pravdy (S05E15)
2002 Alias (TV seriál)
Přiznání (S01E11)
2001 Alias (TV seriál)
Odvaha (S01E10)
Má vina (S01E09)
Čas ukáže (S01E08)
další epizody (8)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Mumie
2012 Lidé jako my

TV seriály

2019 Star Trek: Discovery (TV seriál)
Brother (S02E01)
2003 Alias (TV seriál)
Nezávislý agent (S02E15)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Star Trek: Picard (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
Star Trek: Short Treks (TV seriál)
Children of Mars (S02E06)
Star Trek: Discovery (TV seriál)
Episode 13 (S03E13)
Episode 12 (S03E12)
Episode 11 (S03E11)
další epizody (13)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Nalowale i ke 'ehu o he kai (S10E18)
He kohu puahiohio i ka ho'olele i ka lepo i luna (S10E17)
He kauwa ke kanaka na ke aloha (S10E16)
další epizody (7)
2019 Star Trek: Short Treks (TV seriál)
Ephraim and Dot (S02E05)
The Girl Who Made the Stars (S02E04)
Ask Not (S02E03)
další epizody (6)
Star Trek: Discovery (TV seriál)
Such Sweet Sorrow, Part 2 (S02E14)
Such Sweet Sorrow (S02E13)
Through the Valley of Shadows (S02E12)
další epizody (14)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Ka i ka 'ino, no ka 'ino (S10E11)
O 'oe, a 'owau, nalo ia mea (S10E10)
Ka Ia'au kumu 'ole o Kahilikolo (S10E09)
další epizody (26)
2018 Star Trek: Short Treks (TV seriál)
The Brightest Star (S01E03)
Calypso (S01E02)
Runaway (S01E01)
Star Trek: Discovery (TV seriál)
Will You Take My Hand? (S01E15)
The War Without, the War Within (S01E14)
What's Past Is Prologue (S01E13)
další epizody (6)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Dávná pomsta (S09E10)
Noc odhalí pravdu (S09E09)
Ptáci s peřím (S09E08)
další epizody (23)
2017 Star Trek: Discovery (TV seriál)
Into the Forest I Go (S01E09)
Si Vis Pacem, Para Bellum (S01E08)
Magic to Make the Sanest Man Go Mad (S01E07)
další epizody (9)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Pomsta přichází z moře (S08E25)
Vánoční loupež (S08E11)
Budoucnost je minulost (S08E10)
další epizody (26)
2016 Havaj 5-0 (TV seriál)
Výměna (S07E11)
Břemeno (S07E10)
Dva dny v listopadu (S07E09)
další epizody (26)
2015 Havaj 5-0 (TV seriál)
Drsný sport (S06E10)
Šaráda (S06E09)
Podfukář (S06E08)
další epizody (26)
2014 Havaj 5-0 (TV seriál)
Riskantní čin (S05E09)
Životní pojistka (S05E08)
Co kdyby (S05E07)
další epizody (20)
2013 Havaj 5-0 (TV seriál)
Upomínka (S04E11)
Cti otce svého (S04E10)
Šťastné díkůvzdání (S04E09)
další epizody (24)
Hranice nemožného (TV seriál)
Vzdor osudu (S05E13)
Svoboda (S05E12)
Chlapec musí žít (S05E11)
2012 Havaj 5-0 (TV seriál)
Strážce (S03E11)
Výlet do přírody (S03E10)
Poslední přání (S03E09)
další epizody (22)
Hranice nemožného (TV seriál)
Anomálie XB-6783746 (S05E10)
Černý Blotter (S05E09)
Lidský druh (S05E08)
další epizody (25)
2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Navěky ztracený (S02E12)
Past (S02E11)
Školní autobus (S02E10)
další epizody (24)
Hranice nemožného (TV seriál)
Neviditelný (S04E07)
Ti, které jsme opustili (S04E06)
Obnovení (S04E05)
další epizody (20)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Nevyřízené účty (S01E12)
Zlatokopka (S01E11)
Závod (S01E10)
další epizody (12)
Hranice nemožného (TV seriál)
Marionetta (S03E09)
Vchod (S03E08)
Únos (S03E07)
další epizody (22)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Záležitost mozku (S02E10)
Červ (S02E09)
Srpen (S02E08)
další epizody (20)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Bezpečnostní schránky (S01E10)
Krajina vzpomínek (S01E09)
Rovnice (S01E08)
další epizody (10)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(82)