foto

Alex Kurtzman

  • nar. 7.9.1973 (43 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alex Kurtzman je americký scénárista, producent a režisér. Narodil se 7.9.1973 v Los Angeles v Californii. Na vysoké škole Wesleyan University se poprvé setkal s jeho přítelem a dlouholetým spolupracovníkem Robertem Orcim.

Kurtzman poprvé spojil síly s Orcim v televizi na seriálu Hercules. Z televizních obrazovek zamířili do filmu poté, co byli požádáni, aby napsali scénář k filmu Ostrov. Film vydělal 162 mil. dolarů na rozpočet 126 mil. dolarů, což byl dostatečný úspěch, proto se vrátili ve filmu Transformers, který vydělal 710 mil. dolarů. V roce 2009 napsali scénář k filmu Star Trek režiséra J.J. Abramse, s nimž společně vytvořili seriál Fringe.

V roce 2011, časopis Forbes popsal Orciho a Kurtzmanem jako "tajnou zbraň Hollywoodu ". Jeho režíjním debutem byl film Welcome to People.

Od roku 2002, Kurtzman je ženatý se Samanthou Counter, dcerou právníka Nicka Countera.

JORDY

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Venom
2017 Van Helsing
2014 Amazing Spider-Man 2
2013 Star Trek: Do temnoty
2012 Lidé jako my
2011 Kovbojové a vetřelci
2009 Star Trek
Transformers: Pomsta poražených
2007 Transformers
2006 Mission: Impossible III
2005 Legenda o Zorrovi
Ostrov
2004 The Secret Service (TV film)

TV seriály

2017 Star Trek: Discovery (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Ospalá díra (TV seriál)
Tomorrow (S04E12)
The Way of the Gun (S04E11)
Insatiable (S04E10)
další epizody (12)
2016 Ospalá díra (TV seriál)
Ragnarok (S03E18)
Delaware (S03E17)
Dawn's Early Light (S03E16)
další epizody (10)
2015 Ospalá díra (TV seriál)
Novus Ordo Seclorum (S03E08)
The Art of War (S03E07)
This Red Lady from Caribee (S03E06)
další epizody (12)
2014 Ospalá díra (TV seriál)
Akeda (S02E11)
Opus magnum (S02E10)
Máma (S02E09)
další epizody (14)
2013 Ospalá díra (TV seriál)
Golem (S01E10)
Útočiště (S01E09)
Nekromant (S01E08)
další epizody (10)
Hranice nemožného (TV seriál)
Vzdor osudu (S05E13)
Svoboda (S05E12)
Chlapec musí žít (S05E11)
2012 Hranice nemožného (TV seriál)
Anomálie XB-6783746 (S05E10)
Černý Blotter (S05E09)
Lidský druh (S05E08)
další epizody (25)
2011 Hranice nemožného (TV seriál)
Neviditelný (S04E07)
Ti, které jsme opustili (S04E06)
Obnovení (S04E05)
další epizody (20)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Hranice nemožného (TV seriál)
Marionetta (S03E09)
Vchod (S03E08)
Únos (S03E07)
další epizody (22)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Záležitost mozku (S02E10)
Červ (S02E09)
Srpen (S02E08)
další epizody (20)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Bezpečnostní schránky (S01E10)
Krajina vzpomínek (S01E09)
Rovnice (S01E08)
další epizody (10)
2001 Alias (TV seriál)
2000 Všeuměl (TV seriál)
1995 Herkules (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2019 Star Trek 4
2018 The Invisible Man
2017 Mumie
2016 Podfukáři 2
2013 Enderova hra

TV seriály

2017 Star Trek: Discovery (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Mumie
2012 Lidé jako my

TV seriály

2017 Star Trek: Discovery (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(84)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace