foto

Anson Mount

  • nar. 25.2.1973 (44 let)
    White Bluff, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec Anson Mount (celým menom Anson Adams Mount IV) sa narodil v roku 1973 v štáte Tennessee. Je synom bývalej profesionálnej golfistky Nancy Smithovej a Ansona Adamsa Hora III, ktorý bol jedným z pôvodných prispievajúcich redaktorov do redakcie časopisu Playboy.

Anson navštevoval a úspešne vyštudoval viacero vysokých škôl, medzi nimi Dickson County High School v meste Nashville, University of the South v Sewanee alebo Columbia University v New Yorku v odbore herectvo.

Jeho začiatky a samotná kariéra je spojená predovšetkým s televíznymi seriálmi. Zahral si v seriáloch ako ZÁKON A PORIADOK (1990), ALLY MCBEALOVÁ (1997), SEX V MESTE (1998), TRETIA HLIADKA (1999), SMALLVILLE (2001), NEZVESTNÍ (2004) alebo v roku 2011 v hlavnej úlohe v seriáli HELL ON WHEELS (príbeh o pištoľníkovi, odohrávajúci sa v období stavby prvej transkontinentálnej železnice, kde stvárnil ex-kavaleristu konfederácie Cullena Bohannona, pomstiteľa svojej ženy).

Menšie roly si pripísal aj v známejších filmoch, akými sú dráma RIZIKO (v hlavných úlohách s Giovannim Ribisim, Vinom Dieselom a Benom Affleckom), romantická komédia POZNÁ JU AKO SVOJE BOTY (s Cameron Diaz) alebo snímka z roku 2010 s názvom LAST NIGHT, kde si zahrali také známe herecké hviezdy ako Keira Knightley, Sam Worthington a Eva Mendes.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2017 Inhumans (IMAX)
2015 Pan Dokonalý
Přeludy
2014 NON-STOP
Supremacy
The Forger
2012 Safe
Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (TV film)
2011 Fracek
Strašáci
2010 Burning Palms
Last Night
2009 Cook County
2008 Bratři Kisselovi (TV film)
2007 Privacy Policy
The Cure (TV film)
The Warrior Class
Walk the Talk
2006 Hood of Horror
Všichni milují Mandy Lane
2005 Zná ji jako svý boty
2003 Bitva o Shaker Heights
2002 Crossroads
Hodina pravdy
Kulečníkoví blázni
2000 Miluj mě
Riziko
Temná legenda 2

TV seriály

2017 Inhumans (TV seriál)
...And Finally: Black Bolt (E08)
Havoc in the Hidden Land (E07)
The Gentleman's Name Is Gorgon (E06)
další epizody (8)
2016 Hell on Wheels (TV seriál)
Done (S05E14)
Railroad Men (S05E13)
Any Sum Within Reason (S05E12)
další epizody (6)
2015 Hell on Wheels (TV seriál)
False Prophets (S05E07)
Hungry Ghosts (S05E06)
Elixir of Life (S05E05)
další epizody (7)
2014 Hell on Wheels (TV seriál)
Further West (S04E13)
Thirteen Steps (S04E12)
Bleeding Kansas (S04E11)
další epizody (12)
2013 Rudá vdova (TV seriál)
Hell on Wheels (TV seriál)
Get Behind the Mule (S03E10)
Fathers and Sins (S03E09)
It Happened in Boston (S03E08)
další epizody (10)
2012 Hell on Wheels (TV seriál)
Blood Moon Rising (S02E10)
Blood Moon (S02E09)
The Lord's Day (S02E08)
další epizody (13)
2011 Hell on Wheels (TV seriál)
Revelations (S01E07)
Pride, Pomp and Circumstance (S01E06)
Bread and Circuses (S01E05)
další epizody (7)
2009 Dům loutek (TV seriál)
Šedá hodina (S01E04)
2006 Usvědčeni (TV seriál)
2005 Ztraceni (TV seriál)
Muž vědy, muž víry (S02E01)
2004 Zimní ráj (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Nezdařené přistání (S02E21)
2003 Line of Fire (TV seriál)
2001 Smallville (TV seriál)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

TV pořady

2013 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace