Reklama

Reklama

Skull: A Máscara de Anhangá

  • USA Skull: The Mask (více)
Trailer

Recenze (12)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mystický slasher z Kolumbijské mytologie o posvátném artefaktu ( Lebka), která někoho posedne a ten se vydává na krvežíznivou pomstu v metropoli Sao Paulo. Má to nádech 80.tek a vypadá to celkem levně, ale chválu si zaslouží masky a gore, kterého je zde požehnaně a je to místy fakt drsná podívaná, která rozhodně není pro slabší povahy ( Udušení chlapa vlastními střevy či rozříznutí polonahé ženy od krku po pas asi né každý rozdýchá). Škoda, že film nic jiného krom Gore nenabízí, tedy pokud jej zrovna divák nevyhledává, tak tímhle filmem nemusí ztrácet čas. Za pár slušných záběrů, záporáka a ten kolumbijský mytologický nádech třetí hvězdu udělím. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál**, Atmosféra***, Napětí**. 5.5/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nízko rozpočtová, akčná “polo-zábava” ktorá by mytologickým slasherom chcela byť, no miesto toho je len akousi žánrovou jednorázovkou bez mimoriadneho vkusu či snahy naplniť vyššie ambície. Mnohí kladne spomínajú najmä “gore”, a tak som sa teda tešil aspoň nato jediné, čo mi samotný snímok s jasným zámerom môže ponúknuť. No a presne to som aj dostal, nič viac - nič menej, všetko ostatné je hodné “koša”. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Héj, ta party s kostýmy je vedle!" Švich! Šplouch! Začíná to mezi nácky v pralese, kdy si nejde nevzpomenout na Hellboye. Krvavý rituál, kdy oběť je nejlepší rozpárat tak, až z ní chlístá krev a lítají střeva, zaklínací formule a maska v podobě lebky, skrze niž lze vyvolat démona z temných hlubin země. Zatraceně, to je jak z Lovecrafta. No, popravdě ten, co si lebku nasadí a poskytne schránu pekelníkovi, dokáže z těla vymrštit i vražedná chapadla. Samozřejmě pro gore se nejde daleko, jelikož démon si žádá srdce, což se bez rozervaných hrudních košů neobejde. Likvidace obětí patří k tomu nejlepšímu. Menší prostor má černá magie, o něco větší policistka Beatriz. Permanentně naprdlá, co nejprve střílí, no a pak už se nezeptá. Zajímalo mě, co udělají při rituálu s těmi dětmi....tak jestli bude pokračování? Nejde o přímočarý příběh, na jaký je divák běžně zvyklý, spíše je to jakási mozaika střípků, co se pomalu dostávají k sobě. Zajímavá kamera má vyšisovaný vizuál, což nakonec nevadilo. Ředitel muzea byl ovšem pěkný slizoun. A Wilton Andrade, co vypadá jak Jean Reno (ano, i mně tak přišel), partyzána rozhodně nezapřel. Jinak popravdě u těchto filmů nějaké špičkové herecké výkony nečekám, tak jsem těmi ochotníky až tak znechucen nebyl. Příjemné béčko, očividně ne pro každého. 3,5* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dle traileru bylo jasný, že půjde o nízkorozpočtový Béčko. Zároveň to ale vypadalo na solidní krvavou gore nálož. Že jde o Béčko není pochyb, že tvůrci disponovali nízkým rozpočtem je znát na více aspektech filmu. Krev teče a nechybí ani pár gore scén, který jsou sice vhledem k rozpočtu celkem ucházející ale né natolik aby utáhly celej film. Navíc je to přesně ten typ filmů, který nemusím jelikož nevím jestli brát film vážně nebo jako komedii. Za mě nefunkční v obou směrech. Místy se to totiž snaží tvářit jako regulérní horor a z toho to zase sklouzává do komedie. Jestli chtěné či nechtěné, toť otázka. Ať je to tak či tak, na 3 hvězdy to prostě není. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem původně krvavou zábavu, kde mělo být Gore na prvním místě, ale ani ta brutalita mě tedy skoro vůbec neuspokojila. Zlatý hřeb, měla být scéna rozpárání ceckatý ženy a oběšení jejího frajera na střevech. Střevo, co vyloženě vypadalo jako nasáknutý provaz v červený barvě a rozpárané břicho, kde v jednom záběru je vidět pouze díra na 3 stehy a o pár sekund později je hrudník, jak po nájezdu hordy zombíků, bylo spíš strašně vtipný a amatérský, než že bych musel tuhle Gore scénu několik minut rozdýchávat. No každopádně, celkově Skull: A Máscara de Anhangá až tak tragický není, ale kromě pár brutalit a špinavý atmosféry Sao Paula, mě tohle ničím jiným nezaujalo. (55. hodnocení, 10. komentář, Full HD) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Starodávný jihoamerický démon se vrací do moderního Sao Paula a oddává se hýřícím záchvatům zuřivosti proti korporační hamižnosti a náboženské úzkosti. Kostýmní masakr. Je to alegorie na současný pouliční život v Sao Paulu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oldschoolový brak založený na gore. Vedle hektolitrů krve dojde i na kila vnitřností, škrcení vlastními střevy, aloupávání kůže z obličeje a řadu dalších chuťovek. Bohužel film nic jiného nenabízí. To, co se dělo mezi řeznickými sekvencemi bylo natolik nudné, nezajímavé a tak špatně zahrané, že jsem měl kolikrát sto chutí to vypnout. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je pravé jeden z filmov, ktoré určite nie sú pre každého. Pri takomto tipe filmu sa nemusí rozmýšľať, tu celkom stačí si vychutnávať tie časté morbídnosti ako je napríklad rozpáranie ceckatej slečny a jej črevami uškrtenie toho, čo ju klátil. Bavil som sa hlavne na hereckých výkonoch, tie boli otrasne a aj ten, čo sa podobal na Jean Rena, bol ukážkovo zlý. Je samozrejme, že film nič okrem krvavosti a solídnych masiek ponúknuť nevie. Bol robený len kvôli tomu, to bol naozaj celý účel filmu. Režisér vedel, že aj takýto jednoduchý, ale zato krvavý film si nájde fanúšikov. Ja k nim patriť nebudem, ale keby boli herecké výkony aspoň priemerné, tak by film bol oveľa stráviteľnejší. Videl som niekoľko podobných filmov, ale z Brazílie ešte nie. Je to na čisté 2*, ale ten hnusne oblečený killer sa mi páčil, tak tu 1* ešte prihodím. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy co kromě samoúčelného násilí nic nenabízejí a tohle je přesně ten typ filmu. Tak, že na začátku sledujeme kohosi jak ukradne jakousi lebku pro nacisty donese jim ji a nacisté ji aktivují na jakémsi náhodném týpkovi a mu vybuchne hlava. Posuneme se do roku 2021 kdy tu lebku najde archeoložka přiveze ji do města a její přítelkyně ji aktivuje a obě umřou pak ta lebka skočí na uklízeče a on s její pomocí začne vraždit. Kromě vražd to nemá co nabídnout pokud Vám to ke stačí ke štěstí dejte si libovolný počet hvězd do plusu já zde naopak vidím hodně velké nedostatky na herecké straně (to by tak moc nevadilo kdyby aspoň nepřehrávaly a speciálně hlavní policistka to hraje s takovým zájmem, že mám podezření jestli není příbuzná Bruce Willise z posledních filmů). Na konci si to rozdá jezuitský kněz s jakýmsi démonem nebo co to bylo s mačetou proti meči a to už je tak debilní, že z toho bolí i mozek. Jo a mimochodem kde skladovaly tu useknutou ruku, že za více jak 50 let z ní nebyly jen kosti? ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Mystický krvák s nedotaženým scénářem i slabšími herci o démonickém artefaktu propojeném s Inckým zlobožstvem. Tohle béčko však i přes viditelné chyby má své kouzlo a tvůrci určitě rádi Hellraiser sérii, což já také. Fanoušci gore nechť hvězdu přidají. ()

ol4s3kk 

všechny recenze uživatele

Jde o docela povedený slasher, kde je vyvolán staletí pohřbený duch pomocí masky nalezené na archeologickém nalezišti. Maska pochází ještě z dob předkolumbovské Ameriky, kdy na jižním kontinentě na území dnešní Kolumbie, Ekvádoru, Peru, Bolívie, Chile a Argentiny existovala tzv. Incká říše a údajně má moc přivolat pohřbeného démona z útrob Země. Ač to může znít zajímavě, tak jde o klasickou vyvražďovačku zahalenou do starodávné mystiky. Film ocení asi hlavně fanoušci létajících hlav, vlajících vnitřností a hektolitrů krve. Občas jsou k vidění i bradavky, ovšem jen pár sekund, než z nich hlavní postava udělá sekanou. Nejzajímavější scéna byla asi ta, kdy si to rozdává nějaký páreček v autě, vrah k nim přijde, ženský rozřízne hrudník a na jejích střevech oběsí toho týpku, s kterým si to rozdávala. V tomhle místě jsem si to dokonce pozastavil, protože měla fakt super mlíkárny. Další velmi zajímavá scéna byla z párty v maskách, kdy týpek přišel do davu pařících lidí, kde začal mačetou sekat do davu. V některých místech je vidět, že film byl dost omezen rozpočtem, nicméně pro fanoušky zabijaček je tohle takřka povinnost vidět. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tampónos na kúlkos.... todos lebkos. To byla zase péčovina :-) Komisařka Beatriz vypadala, jako by se jí nezdařil poslední šuk s Uumu Tahawantinsupay a celkově vlastně jeden nevěděl o co tam šlo... Některé pasáže byly vyloženě k smíchu a nebýt gore situací, tak bych dal snad odpad. Je vidět, že brazilci horrory natáčet neumějí. Kdyby to vydali třebas v roce 1982, tak to bych hltal jedním dechem, ale v dnešní době???? No comment. Nicméně - být brazilec, tak bych třeba to viděl jinak ;-) ()

Reklama

Reklama